Recepty

Vyberte si z 1372 receptů

Dezert Banana split (banán se zmrzlinou)

O víkendu nás čeká krásně teplé počasí. Co si takhle dopřát osvěžení v podobě “nanukáče” a připravit z něj dezert banana split neboli banán se zmrzlinou? Budeme potřebovat: 1 banán, nanukový dort s vanilkovou a čokoládovou příchutí (doporučujeme vyzkoušet naši značku Sladká tečka), čokoládovou polevu, šlehačku a nasekané oříšky (popř. jiné ozdoby dle chuti).
Číst dále »
0 komentářů

Italský opečený chléb s rajčaty (Bruschetta)

světlý chléb nebo bílá bageta, 3 větší zralá rajčata, 50 g černých oliv (bez pecky), trochu čerstvé bazalky a oregana, 5 stroužků česneku, 6 lžic olivového oleje, sůl, hrubě mletý pepř, kousek mozzarelly (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Plněná vejce

10 natvrdo uvařených vajíček, 1 bílý smetanový jogurt (doporučujeme náš bílý jogurt Ranko), 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, hrubě mletý pepř a petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
5 dubna., 2024
Rýžové pokrmy

Rychlá kari rýže

200 g rýže basmati (vyzkoušejte naši značku Varoma), 2 lžíce oleje, 1 lžíce kari, hrst mraženého hrášku, 50 g nasucho opražených kešu ořechů, citronová šťáva, pro milovníky pálivých pokrmů 1 chilli paprička, zbytky grilovaného nebo pečeného kuřete
Číst dále »
0 komentářů

Dezert Panna cotta s rebarborou

Nejprve se pustíme do přípravy smetanového krému panna cotta: Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, kde ji necháme zcela rozpustit. Smetanu s cukrem a želatinou dáme na oheň, přidáme kousek rozříznutého vanilkového lusku a celou skořici, ale pozor – nesmí se vařit! Směs udržujeme asi na 80 stupních Celsia, mícháme a zahříváme po dobu asi 15 minut. Poté vyndáme vanilkový lusk (vnitřek nevyhazujeme, ale vydlabeme a vrátíme) se skořicí a teplou směs nalijeme do skleniček. Necháme v lednici ztuhnout po dobu asi čtyř hodin. Mezitím si připravíme rebarboru: Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ve středně velkém hrnci ji povaříme s vodou a cukrem do změknutí. Uvařenou rebarboru klademe navrch ztuhlého smetanového základu panna cotta a zároveň jej vždy přelijeme trochou vývaru z rebarbory.
Číst dále »
0 komentářů
3 dubna., 2024
Bezmasá jídla

Pizza s rajčaty a mozzarellou (Pizza Margarita)

Těsto: 40 g droždí, 1 a ½ šálku vlažné vody, špetka cukru, 4 šálky mouky, ½ lžičky soli, 1 šálek olivového oleje Náplň: 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, 1/2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 200 tvrdého sýra (např. eidam 45%), 400 g rajčat, 200 g mozzarelly, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
3 dubna., 2024
Nápoje studené

Fialková limonáda (ze sirupu zatepla)

Sirup z fialek vyrobený zatepla je hotový hned a limonáda z něj je naprosto famózní. To musíte vyzkoušet! Na sirup budeme potřebovat: 3 hrsti čerstvě natrhaných fialek, 1/2 litru vody, cca 15 kapek citronové šťávy a 1/2 kg cukru.
Číst dále »
0 komentářů
3 dubna., 2024
Sladká jídla

Jedlé květy

1 až 2 bílky, špetka soli, čerstvě natrhané jedlé (!) květy (např. fialka, sedmikráska), krupicový cukr
Číst dále »
0 komentářů

Sirup z fialek zastudena

Tento fialkový sirup trvá možná déle, zato si uchová veškeré cenné látky z fialek. Používá se například při kašli a děti ho mají moc rády. Na sirup budeme potřebovat: 4 až 8 hrstí čerstvě natrhaných fialek, 1/2 až 1 kg cukru (ideálně třtinového) a 1 citron (nejlépe v bio kvalitě)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky