Snídaně

Vyberte si z 183 receptů

Žampionová paštika s tofu

Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Na pánev přidáme nakrájené žampiony a necháme cca 10 minut podusit. Připravenou směs vložíme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nadrobno nakrájené tofu, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec přidáme čerstvě nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Hotovou směs přelijeme rozpuštěným máslem, vložíme do lednice a čekáme, než máslo zatuhne. Můžeme podávat na celozrnné bagetce s plátkem rajčete.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 11., 2021
Moučníky nepečené

Nepečené veganské brownies

Přinášíme vám recept na skvělé nepečené veganské brownies, na kterém si jistě pochutnáte, i pokud vegany nejste.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 11., 2021
Moučníky pečené

Veganská bábovka

Tato skvělá bábovka je bez jakýchkoliv živočišných produktů a je tedy vhodná pro vegany. Ovšem je tak vláčná, že si ji zamiluje každý bábovkový milovník, a věříme, že rozhodně vejce, kravské mléko ani máslo postrádat nebude. Na veganskou bábovku si připravíme: 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek kokosového mléka (nebo rýžového či mandlového), 1 větší banán, 1/2 hrnku oleje, 1 lžíci prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1 lžíci kakaa a moučkový cukr na posypání.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 3., 2021
Nápoje studené

Ředkvičkové smoothie (nápoj)

Ředkvičky s jablkem omyjeme, odstraníme stopky a jádřinec. Společně s bílým jogurtem dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. (Pokud máme odšťavňovač, můžeme jablko místo mixování odšťavnit.) Hotový nápoj ochutíme medem a citronovou šťávu a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 19., 2021
Nápoje studené

Jogurtový nápoj s jahodami či čokoládou

1 kelímek jogurtu, 2 lžíce jemně nastrouhané čokolády, 1 lžíce medu nebo cukru, 1/8 mléka nebo: 1 kelímek jogurtu, 8 cl jahodového džusu, hrst jahod, 1 lžíce medu nebo cukru, 1/8 litru mléka
Číst dále »
0 komentářů

Rychlá svačinka na cesty

2 kelímky zakysané smetany Dobrůtka, 1 banán, 1 kiwi, 2 hrsti oblíbených kukuřičných lupínků (mohou být i celozrnné), 2 lžíce sušených kokosových plátků (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Francouzský toast s jahodami a nutellou

10 plátků bílého toastového chleba, nutella, 3 vejce, 4 lžíce mléka, olej na smažení, moučkový cukr na posypání, čerstvé jahody na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 2., 2021
Nápoje studené

Avokádovo-špenátový nápoj (smoothie)

1 avokádo, 1 hrst lístků mladého špenátu, 1/2 l kefírového mléka, 1 hrnek drceného ledu, javorový nebo datlový sirup
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční bochánek (mazanec)

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse rozmícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a sůl. Zaděláme kváskem, přilijeme žloutky a přidáme citronovou kůru. Vše vymícháme v hladké, tužší těsto.  Přidáme rozinky namočené v tuzemáku (i s tuzemákem) a mandle. Poprášíme moukou a necháme zakryté v teple asi hodinu odpočívat. Pak na plech vytvarujeme jeden velký nebo dva menší bochánky a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Před vložením do trouby nahoře bochánek křížem „nastřihneme“ a oblepíme proužky pečicího papíru, aby bochánky vyběhly nahoru a ne do stran. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem (aby měl bochánek zlatavou barvu), posypeme plátky mandlí (popř. ovesnými vločkami) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Po zapečení (asi po 10 až 15 minutách) proužky odstraníme. Pečeme dalších 30 až 45 minut při 175°C. Po upečení bochánek pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky