Těsto: 120 g hořké čokolády, 150 ml mléka, 3 lžíce cukru, 2 vejce, 1 hrnek (asi 170 g) polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, trošku soli Krém: 150 g hořké čokolády, 150 g smetany ke šlehání, 150 g smetanového sýra mascarpone Dále: zdobení podle chuti a fantazie (lentilky, perličky, srdíčka nebo kuličky Dr. Oetker apod.)
Nenechte se odradit časovou náročností těchto koblih. Čistého času příprava tolik nezabere, ale sličné koblížky potřebují svůj čas, aby byly opravdu vykutálené. Na kváskové koblížky budeme potřebovat: Na kvas: 25 g vlastnoručního kvásku, 20 g cukru, 90 g hladké mouky, 40 g vlažné vody. Na těsto pak: 110 g mléka, 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 115 g změklého másla, 3 vejce, 10 g soli, 20 g rumu, 1 vanilkový cukr, kůra z 1 citronu, olej na smažení, moučkový cukr na obalení, náplň dle chuti