Prázdniny jsou ideální čas na sladkou snídani, kterou si děti zamilují! Ztracený toast s borůvkami voní po skořici, krásně křupe a jeho příprava je tak snadná, že zvládne pomoct i malý kuchař. 6 plátků toastového chleba, 1 vejce, trochu mléka, kousek másla, 1 lžíce olivového oleje, skořicový cukr (např. Varoma), čerstvé (nebo mražené) borůvky, borůvkový džem a šlehačka.
Milujete těstoviny a znáte je snad na všechny možné způsoby? Pak určitě vyzkoušejte tuto zdravější variantu v podobě cuketových těstovin, které rozhodně zařadíte do svého jídelníčku pravidelně. Na cuketové těstoviny budeme potřebovat: 1 středně velkou cuketu, 1 menší cibuli, 1 stroužek česneku, hrst cherry rajčátek, pár lístků čerstvé bazalky, lžíci másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Máme pro vás tip na výborné tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou. Garantujeme, že budete chtít přidat! Připravíme si: Na těsto: 1 vaničku (250 g) tvarohu, 165 g dětské krupičky (doporučujeme naši jemnou krupičku Babyland), špetku soli, 1 vanilkový cukr, kůru z 1 citronu a 20 g másla. Na omáčku pak: 300 g ovoce (třešní, jahod, malin, ostružin…), 50 g cukru, 12 g kukuřičného škrobu, 80 ml vody a šťávu z 1 citronu.
Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.
Vše sypké smícháme, přidáme máslo, mléko, olej a vejce. Vznikne řídké těsto, do kterého nasypeme rybíz a promícháme. Koláčovou formu nebo menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme na něj těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Upečeme dozlatova a podáváme s čajem nebo kávou.