2 lžíce másla, 2 červené cibule, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 200 g kuskusu, 3 dl vody nebo vývaru, několik lístků čerstvých bylinek – např. máty nebo rukoly (nemusí být)
Udělejte si zdravé sušenky z banánu a ovesných vloček. Jsou nejenom velmi snadné, ale také chutné a zcela veganské, takže si na nich může pochutnat skutečně každý. Na rychlé banánovo ovesné sušenky si připravíme: 2 větší zralé banány, 2 hrnky ovesných vloček, rozinky nebo brusinky (nemusí být), čokoládové kousky či kokos (nemusí být), 1 lžička skořice nebo kakaa (nemusí být)
Svačina nebo lehká večeře, která nejenže dostatečně zasytí, ale je také ještě zdravější variantou než například cibulový koláč. Na květákový koláč se špenátem budeme potřebovat: 1 malý květák, 1 cibuli, 7 vajec, 2 stroužky česneku, 1 hrnek polohrubé mouky polohrubá mouka (pro zdravější variantu můžeme nahradit celozrnnou), 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci oleje (pro zdravější verzi doporučujeme olivový), sůl a pepř.
400 g cizrny, 100 g másla, 1 cibule, 4 rajčata, 2 lžičky římského kmínu, trochu mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru, 250 ml smetany (12%) a trochu zelené petrželky na ozdobu
1 lžíce sypaného černého čaje, 1/2 l vody, kousek (asi 3 cm) čerstvého zázvoru, 1 celá skořice, 3 hřebíčky, 2 kuličky černého nebo bílého pepře, 2 kuličky nového koření, pár semínek anýzu, kousek muškátového oříšku, 2 semínka kardamomu, 1/2 l mléka, třtinový cukr nebo med