Vánoce

Vyberte si z 140 receptů

Duben 8., 2021
Moučníky pečené

Čokoládové suflé

100 g kvalitní hořké čokolády (např. COOP Premium), 90 g másla + 20 g másla (na vymazání hrnečku), 4 lžíce jemně drcených mandlí (na vysypání), 120 g krupicového cukru, 3 lžičky tuzemáku (vyzkoušejte náš tuzemák Marshall), 2 lžíce hladké mouky, 3 vejce (oddělené žloutky a bílky), nastrouhaná čokoláda (na ozdobení)
Číst dále »
1 komentář
Březen 26., 2021
Moučníky pečené

Citronové makronky

Nejprve si připravíme těsto: V mixeru necháme chvilku (max. 20 sekund) mixovat moučkový cukr s mletými mandlemi, citronovou kůrou a troškou žlutého potravinářského barviva. Z bílků si vedle vyšleháme sníh a opatrně do něj přidáváme krupicový cukr, aby nám vznikla pevná hmota. Tu také velmi opatrně vmícháme do sypké směsi z mandlí, moučkového cukru, citronové kůry a barvy. Vzniklé těsto přendáme do cukrářského sáčku a plech vyložíme pečicím papírem. Na plech uděláme asi 30 koleček o průměru 3 cm (raději více od sebe, aby se neslepila). Troubu předehřejeme na 160° Celsia. Než dáme plech do troubu, silně klepneme plechem o stůl či kuchyňskou linku (bublinky z těsta se tak dostanou ven). Pečeme 10 až 15 minut, necháme dalších 10 minut vychladnout na plechu a až poté je sundáme. Nyní se pustíme do přípravy náplně: Mascarpone nebo Philadelphii vyšleháme s moučkovým cukrem a vmícháme citrónovou šťávu. Upečené makronky slepujeme vždy dvě k sobě připravenou náplní.
Číst dále »
0 komentářů
Březen 12., 2021
Polévky teplé

Hovězí vývar s játrovými (drožďovými) knedlíčky

Na vývar: 1/2 kg předního hovězího masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř, 1 cibule, cca 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, nať petržele Na knedlíčky: cca půl kg jater (vepřová, hovězí), 2 stroužky česneku, trochu majoránky, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, nať petržele
Číst dále »
0 komentářů
Březen 8., 2021
Moučníky nepečené

Opilé hrušky s vanilkou

4 hrušky, 2 dl bílého vína (doporučujeme naše víno Árie), 3 lžíce cukru krupice, kousek vanilkového lusku (popř. 2 vanilkové cukry), několik hřebíčků, 1 badyán (hvězdičkové koření), kousek celého muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů
Březen 8., 2021
Moučníky nepečené

Rychlé tiramisu do skleničky

300 g mascarpone, 2 lžíce moučkového cukru, 8 cukrářských piškotů, asi 2 dl silné černé kávy, 4 lžíce likéru amareto, holandské kakao na posypání (vyzkoušejte naše výborné kakao COOP Premium)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 3., 2021
Moučníky pečené

Jablečný štrůdl z pomazánkového másla

Nejprve si spojíme pomazánkové máslo s hladkou moukou a vytvoříme hladké těsto. Poté oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a jablka nakrájíme na malé kousky. Z připraveného těsta si dáme kousek stranou, z velké části vyválíme plát a jablka na něj navrstvíme. Posypeme cukrem, rozinkami a mletou skořicí. Pečlivě zavineme, dozdobíme zbylým těstem a vložíme do trouby předehřáté na 160°C, kde pečeme přibližně 30 minut dozlatova. Upečený závin vytažený z trouby podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 21., 2021
Nápoje teplé

Námořnický grog

150 ml vody, několik hřebíčků (koření), celá skořice, kousek citronové kůry (z bio citronu), hrstička rozinek, 2 cl cukrového sirupu (lze nahradit 1 lžící hnědého třtinového cukru nebo medu), trochu citronové šťávy, 6 cl tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
Leden 21., 2021
Nápoje teplé

Jablečný grog

600 ml jablečného moštu, 1 jablko, skořice (celá nebo mletá), 1 hvězdička badyánu, 3 tobolky kardamomu, 3 velké panáky tuzemáku (doporučujeme náš tuzemák Marshall), 1/2 citronu, třtinový cukr či med (v množství podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 20., 2021
Nápoje teplé

Pomerančové kakao

2 pomeranče, 400 ml mléka, kousek celé skořice, 2 lžíce kvalitního hořkého kakaa, 125 ml smetany, 1 žloutek, 4 lžíce cukru, trochu pomerančové kůry (nejlépe z chemicky neošetřeného pomeranče)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky