Vánoce

Vyberte si z 139 receptů

Prosinec 2., 2021
Nápoje teplé

Mandarinkový punč

8 mandarinek, 1 hrnek bílého vína, 1 hrnek pomerančového džusu, 2 celé hřebíčky, kousek celé skořice, 2 lžíce cukru, plátky mandarinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 1., 2021
Nápoje teplé

Zázvorový čaj s kořením

kousek čerstvého zázvoru, kousek celé skořice, 3 ks hřebíčku, 1 badyán (nemusí být), 1 l horké vody, 2 až 4 lžíce medu, šťáva z 1 citronu
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 1., 2021
Nápoje teplé

Horký nápoj Glögg

Glögg je tradiční švédský horký nápoj, to ale neznamená, že si jej nemůžeme připravit i my v Čechách. Je podobný našemu svařáku a je skvělý na zahřátí. Budeme na něj potřebovat: 750 ml kvalitního červeného vína, 400 ml portského vína, 250 ml vodky, hrst rozinek, hrst nasekaných sušených fíků, šťáva ze dvou pomerančů, 2 badyány, 1 chilli paprička, 1 hřebíček, 3 kardamomy, 2 tyčinky skořice
Číst dále »
0 komentářů

Vánoční perníčky

Perníkové těsto: 140 g moučkového cukru, 3 vejce, 100 g Hery, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky perníkového koření, 400 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody Na ozdobení: 150 g moučkového cukru, 1 bílek
Číst dále »
0 komentářů

Bílková poleva (na perníčky)

1 vaječný bílek, 170 g moučkového cukru, 1 lžička solamylu, 1 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Linecké cukroví s džemem

350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 3 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu), marmeláda nebo džem podle chuti
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 4., 2021
Nápoje teplé

Medový svařák s pomerančem

1 litr červeného vína, 4 kousky celé skořice, 4 badyány (hvězdičkové koření), asi 10 celých hřebíčků, 2 pomeranče, tekutý med (množství podle chuti a sladkosti vína)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 4., 2021
Nápoje teplé

Námořnický grog

150 ml vody, několik hřebíčků (koření), celá skořice, kousek citronové kůry (z bio citronu), hrstička rozinek, 2 cl cukrového sirupu (lze nahradit 1 lžící hnědého třtinového cukru nebo medu), trochu citronové šťávy, 6 cl tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 1., 2021
Zvěřina a ostatní maso

Jelení steak na červeném víně

4 jelení steaky, 350 ml červeného vína (např. červeného vína Árie), 5 kuliček jalovce, 1 lžička koření Steak Dle Gusta, 1 cibule, 100 g másla (vyzkoušejte máslo Ranko), 2 lžíce smetany (např. sladké smetany 12% Ranko) a trochu soli
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky