Recepty

Vyberte si z 1375 receptů

16 března., 2024
Moučníky pečené

Staročeský jahelník

300 g jahel, 600 ml mléka, 2 vejce, 50 g cukru (popř. medu), 100 g másla, 400 g jablek, 100 g rozinek, skořice, sůl
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2024
Ryby a mořské plody

Losos v kabátku se špenátem a bazalkovou omáčkou

400 g lososa, 2 hrsti špenátových listů, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany, sůl, pepř, 1 balení listového těsta, 1 žloutek, 1 dl bílého vína, ½ dl vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 hrst čerstvé bazalky
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2024
Saláty

Salát z řepy a zelí

1 červená řepa, 1/2 sáčku kysaného zelí (popř. 1 sklenice zelí Dle Gusta), 3 mrkve, trochu kmínu a fenyklových semínek, 1 cibule, kousek křenu, 4 lžíce olivového oleje, sůl
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024
Polévky teplé

Brokolicová polévka s nivou

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brokolice, 1 litr vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, 1 kelímek smetany na vaření, 110 g nivy, bageta a máslo (na krutony)
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024
Saláty

Mrkvový salát se zázvorem

4 větší mrkve, 1 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sezamových semínek, 1 lžíce chia semínek, voda na podlití mrkve, sůl
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024
Pomazánky

Tvarohová pomazánka s mrkví

250 g polotučného tvarohu (vyzkoušejte některý z našich tvarohů Ranko), 50 g másla o pokojové teplotě, 2 uvařená vejce, 2 najemno nastrouhané mrkve, trochu nastrouhaného zázvoru (nemusí být), sůl, pepř, bylinky (např. jarní cibulka nebo čerstvý koriandr) na chuť i ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Paštika z husích jater

100 g másla (do paštiky), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg kachních jater, 150 ml červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu, 50 g másla (na přelití)
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024
Pomazánky

Kvasnicová (drožďová) pomazánka

1 lžíce másla, 1 cibule, 4 kostky droždí, 2 vejce, sůl a mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024
Hovězí maso

Ražniči z hovězích jater

Játra omyjeme a osušíme. Spolu se slaninou nakrájíme na kousky (játra na větší, slaninu na menší). Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Vše střídavě napichujeme na špejle, které jsme předtím namočili do vody (aby se nepřipalovaly). Ražniči osmažíme v oleji ze všech stran – raději pomalu a delší dobu, aby byla játra hotová a měkká. Na závěr osolíme a opepříme a naservírujeme na listy zeleného salátu. Podáváme s čerstvým chlebem.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky