Recepty

Vyberte si z 1270 receptů

Duben 6., 2021
Sladká jídla

Sladké bramboráky

Sladké bramboráky: 1 kg brambor, 3 vejce, 2 dl mléka, 180 g polohrubé mouky, 2 lžíce tekutého medu, špetka soli, olej na smažení Jablečné pyré: 1/2 kg jablek, 1/8 l vody, 100 g cukru, šťáva z 1/2 citronu, 1/2 sáčku vanilkového pudingu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 2., 2021
Zeleninová jídla

Muffiny se špenátem a slaninou

200 g mraženého špenátu, 200 g anglické slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 270 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 3 bílky
Číst dále »
0 komentářů

Palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou

Palačinky nemusejí být pouze na sladko. Vyzkoušejte báječné palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou. Budete se olizovat ještě zítra.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 2., 2021
Nápoje studené

Avokádovo-špenátový nápoj (smoothie)

1 avokádo, 1 hrst lístků mladého špenátu, 1/2 l kefírového mléka, 1 hrnek drceného ledu, javorový nebo datlový sirup
Číst dále »
0 komentářů
Duben 2., 2021
Bramborové pokrmy

Kopřivové bramboráky

800 g brambor, 1 svazek mladých kopřiv, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
Duben 2., 2021
Velikonoční pokrmy

Špenát z kopřiv

1 kg mladých kopřiv, 2lžíce sádla, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 až 2 vejce, sůl, smetana
Číst dále »
0 komentářů
Duben 2., 2021
Moučníky pečené

Velikonoční cupcakes

Malovaná vajíčka, čokoládové figurky, mazanec či beránek, to jsou pochoutky, které se každoročně objevují na svátečních stolech mnoha domácností. Co ale letos překvapit vaše blízké něčím novým? Vyzkoušejte tyto roztomilé jarní dortíky se zaječími oušky! Na velikonoční cupcakes budeme potřebovat: Na těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 1 hrnek másla, 2 vejce, 200 ml mléka, 100 ml oleje, 2 lžíce bílého jogurtu a 1 vanilkový lusk. Na krém: 250 ml smetany ke šlehání, 100 g mascarpone, 100 g cukru moučka a libovolné potravinářské barvivo. Na ouška pak: bílý fondán popř. marcipán a růžové potravinářské barvivo.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí lasagne s tvarohem a špenátem

Nejprve si vytvoříme těsto na lasagne: Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli. Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce rozšlehaná s vodou. Promícháváme nožem, poté těsto hněteme důkladně rukama, dokud není úplně hladké. Vláčnou hmotu poté necháme půl hodiny odpočinout. Nyní se pustíme do náplně: Tu připravíme rozšleháním smetany, vejce, tvarohu a strouhaného parmazánu. Vmícháme rozmražený (resp. povolený) špenát a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Odpočinuté těsto tence rozválíme a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy. Těsto bez vaření vkládáme do formy a prokládáme připravenou tvarohovo-špenátovou náplní (vrchní vrsta bude z náplně). Navrstvené lasagne přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, kde zapékáme asi 40 minut. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
Číst dále »
0 komentářů

Květákový koláč se špenátem

Svačina nebo lehká večeře, která nejenže dostatečně zasytí, ale je také mnohem zdravější variantou než například cibulový koláč. Na květákový koláč se špenátem budeme potřebovat: 1 malý květák, 1 cibuli, 7 vajec, 2 stroužky česneku, 1 hrst špenátu, 1 hrnek polohrubé mouky polohrubá mouka (pro zdravější variantu můžeme nahradit celozrnnou), 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci oleje (pro zdravější verzi doporučujeme olivový nebo kokosový), sůl a pepř.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky