Zahradní party

Vyberte si z 330 receptů

Paštika z husích jater

100 g másla (do paštiky), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg kachních jater, 150 ml červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu, 50 g másla (na přelití)
Číst dále »
0 komentářů
13 března., 2024
Ryby a mořské plody

Losos na medu

6 kousků lososa, 1/2 hrnku suchého bílého vína, 1/4 hrnku medu, 1/4 hrnku sojové omáčky, 1/4 hrnku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 ks citronu
Číst dále »
0 komentářů
13 března., 2024
Saláty

Waldorfský salát (s jablky a ořechy)

3 jablka, asi 5 stonků řapíkatého celeru, 50 g ledového salátu (nebo i jiných listů salátu), 100 g oblíbeného sýra, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička krupicového cukru, sůl, mletý pepř, 100 g vyloupaných vlašských ořechů a sušené brusinky (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
11 března., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Carpaccio z červené řepy

2 větší (popř. 4 menší) červené řepy, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, mletý pepř, svazek rukoly, 50 g piniových (popř. slunečnicových) semínek, 100 g parmazánu (můžeme nahradit kozím sýrem)
Číst dále »
0 komentářů

Indické taštičky Samosa

Těsto: 400 g hladké mouky, sůl, 100 g másla, 150 ml vody Náplň: 400 g brambor, 1 a 1/2 lžičky hořčičného semínka, 2 střední cibule, 2 zelené chilli papričky (popř. trošku mletého chilli), 1 a 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce kari, 400 g zeleného hrášku, 1 a 1/2 lžičky garam-masaly (směs indického koření), sůl, 2 lžíce zeleného koriandru, 2 lžíce citronové šťávy, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
7 března., 2024
Saláty

Salát se sušenými rajčaty

1/2 hlávky ledového salátu, 1 mrkev, 150 g sušených rajčat, bílá veka, máslo, 3 stroužky česneku, sůl
Číst dále »
0 komentářů
7 března., 2024
Sladká jídla

Puding s růžovou vodou

O růžové vodě jsme již mluvili v souvislosti s kosmetikou. Vyzkoušejte ovšem tento růžový zázrak přidat do dezertů a poznáte lahodnou a opravdu výjimečnou chuť. Budeme potřebovat: 2 hrnky mléka, 6 lžic kukuřičného škrobu, 1/2 hrnku smetany, 1/2 lžíce růžové vody, 1/2 hrnku cukru krupice a pár kapek růžového gelového potravinářského barviva.
Číst dále »
2 komentáře
29 února., 2024
Bezmasá jídla

Mátový bulgur

200 g bulguru, 600 ml vody nebo vývaru, olivový olej, 3 ks jarní cibulky, 3 stroužky česneku, 1 ks malé okurky, čerstvá máta, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů
27 února., 2024
Saláty

Caesar salát s lososem

Lososa očistíme (omyjeme a osušíme), nakrájíme na menší kostky a lehce potřeme olivovým olejem. Zprudka jej opečeme na nepřilnavé pánvi dozlatova (uvnitř by však maso mělo zůstat měkké) – pečeme asi 2 až 3 minuty z každé strany. Opečené kousky lososa mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Nyní si připravíme dresink: Ten vyrobíme tak, že všechny uvedené ingredience ušleháme ponorným mixérem a vzniklý dresink dáme vychladit. Opečeného lososa dáme dáme do mísy, na pánev přilijeme olivovým olej a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou bílou bagetu. Při opékání ke krutonům z bagety přidáme i prolisovaný česnek a na závěr krutony trochu osolíme. Poté omyjeme, osušíme a natrháme ledový salát a nakrájíme cherry rajčátka. Obojí dáme do mísy s opečenými kousky lososa, přihodíme krutony z bagetky a vše zalijeme vychlazeným dresinkem. Posypeme strouhaným parmazánem či jiným oblíbeným sýrem a můžeme podávat. Poznámka: Caesar (čteme césar) salát poprvé vytvořil Ital Caesar Cardini (1896-1956), který emigroval z Itálie do USA a vedl restauraci nejen tam (konkrétně v San Diegu), ale i v 17 mil vzdálené mexické Tijuaně. Jeho původní verze Caesar salátu se od té současné liší jen tím, že Cardini do dresinku nepřidával ančovičky (místo nich dával worchestrovou omáčku). Každopádně již tenkrát v salátu […]
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky