Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Přidejte do čokolády pár zrníček kvalitní mořské soli a budete překvapeni, jak výrazná a intenzivní chuť se vám rozplyne na jazyku! Na nepečený čokoládový dort s mořskou solí budeme potřebovat: 200 g čokoládových sušenek, 50 g másla, 250 g kvalitní hořké čokolády (doporučujeme naši hořkou čokoládu COOP Premium), 230 ml smetany, 1 lžíci kakaa (vyzkoušejte holandské kakao COOP Premium), 1 lžíci cukru krupice, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku mořské soli a na ozdobu např. jahody, sekané ořechy a sůl.
Znáte ten pocit, když vás honí mlsná a vy nevíte, jestli máte chuť na něco sladkého nebo naopak slaného? Tak proč nezkusit kombinaci sladko-slaného? Ochutnejte tento famózní domácí popcorn s karamelem, který máte za chviličku hotový a ohromíte s ním nejednoho strávníka. Budeme potřebovat: 2 lžíce másla, 1 lžíci oleje, 100 g kukuřičných zrn, 1 lžíci soli, 200 g cukru krupice a 100 ml vody.