Zahradní party

Vyberte si z 326 receptů

Listopad 24., 2021
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 23., 2021
Saláty

Barevný salát z pekingského zelí

asi 400 g pekingského zelí, 2 mrkve, 2 jablka, 100 g kukuřice (rozmrazené či z konzervy), 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, chilli (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 22., 2021
Přílohy

Česnekový chléb z kysaného zelí

400 g kysaného zelí (včetně kyselé vody), 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 ks prášku do pečiva, 350 až 400 ml vlažného mléka (podle množství kyselé vody), olej, 3 až 4 velké stroužky česneku, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Karbanátky z červené řepy

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 18., 2021
Saláty

Salát z červené řepy s lučinou

1 červená řepa (o váze asi 300 až 350 g), 1 červená cibule, 3 stroužky česneku, 200 g smetanového sýra lučina, 1 lžíce olivového oleje, sůl, citronová šťáva, cukr
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 15., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Carpaccio z červené řepy

2 větší (popř. 4 menší) červené řepy, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, mletý pepř, svazek rukoly, 50 g piniových (popř. slunečnicových) semínek, 100 g parmazánu (můžeme nahradit kozím sýrem)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 4., 2021
Ryby a mořské plody

Krevety na víně a česneku

400 g loupaných krevet (mohou být i mražené), 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, trochu mletého chilli, 1 dl bílého vína, sůl, bílý pepř, šťáva z 1/2 citronu, trochu zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 3., 2021
Saláty

Waldorfský salát (s jablky a ořechy)

3 jablka, asi 5 stonků řapíkatého celeru, 50 g ledového salátu (nebo i jiných listů salátu), 100 g oblíbeného sýra, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička krupicového cukru, sůl, mletý pepř, 100 g vyloupaných vlašských ořechů a sušené brusinky (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 1., 2021
Saláty

Salát se sýrem a hroznovým vínem

směs zelených salátů (ledový salát, rukola apod.) – asi 200 g, 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů, trs modrého a bílého hroznového vína (dohromady asi 300 g), 100 g nivy, 100 g hermelínu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky