S’mores – to je sladká americká legenda, která vznikla u táborových ohňů. Křupavé sušenky (nejčastěji grahamové), mezi nimi rozteklá čokoláda a dozlatova opečený marshmallow. Když do toho kousnete, křupne to, zavoní po karamelu a čokoládě… a v tu chvíli pochopíte, proč název vznikl z anglického „some more“ – protože jeden rozhodně nestačí.
Sezóna nejsladších melounů je právě v plném proudu a i když jenom mlsání samotného melounu je chuťová slast, zkuste si vytvořit tento osvěžující melounový sorbet a nebudete litovat! Na melounový sorbet si připravíme: 500 g vypeckovaného melounu, 100 g cukru krystalu, 120 ml vody a 1 lžíci limetkové kůry.
Kdo neholduje příliš sladkým nápojům, ale přesto rád ve svém drinku uvítá trochu chuti, je pro něj okurková limonáda tou pravou volbou. Příprava je jednoduchá a osvěžení ohromné. Na výrobu 1 litru si nachystejte: 1 větší okurku, hrst lístků čerstvé máty, šťávu z jedné limetky, 1 lžíci cukru nebo medu (můžete vynechat), 1 litr vody (může být i sodovka), led, pár koleček citronu a limetky na ozdobu
1 šálek čerstvě vymačkané šťávy z citronu, 500 ml vychlazené perlivé vody, hrst čerstvých mátových listů, 100 g čerstvých malin, 4 lžíce třtinového cukru, led