Vepřové maso

Vyberte si z 25 receptů

Vepřová kotleta a hranolky na grilu

Kotlety: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce sojové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky Hranolky: 4 brambory, sůl, 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2020
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Červen 18., 2020
Vepřové maso

Pikantní vepřový guláš na pivě

2 lžíce sádla, 4 cibule, 400 g vepřové plece, 2 stroužky česneku, 1 lžíci sladké papriky, 1/2 litru piva, sůl, mletý pepř, 4 bobkové listy, cca 5 kuliček celého nového koření, 2 plátky chleba, 1 rajčatový protlak, chilli (čerstvé papričky nebo mleté chilli) a trochu majoránky
Číst dále »
0 komentářů
Červen 18., 2020
Vepřové maso

Pečené vepřové koleno na černém pivě a švestkách

Vepřové koleno dostanete v každé druhé pivnici, zkuste ho ale doma a tak, jak ho nikde jinde nedostanete. Na černém pivě a se sladkým nádechem díky sušeným švestkám.
Číst dále »
0 komentářů
Březen 27., 2020
Vepřové maso

Vepřová panenka s žampiony

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, trochu hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, 30 g másla, 2 cibule, 1/2 cukety, 2 dl bílého vína, 150 g žampionů, 1,5 dl sladké smetany, bylinky (šalvěj, saturejka, petrželka apod.)
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 31., 2019
Vepřové maso

Silvestrovské ovarové koleno s křenem

Před každou oslavou, kde budeme holdovat alkoholu, bychom si měli dát něco tučného či mastného, aby ranní kocoviny nebyly tak strašné. Ovarové koleno je přesně to, co by každý měl snís pokud se chystá na silvestrovskou oslavu. Pojďme tedy na jeho přípravu.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 6., 2019
Vepřové maso

Pečené vepřové koleno se zelím

Vepřové koleno: 1 vepřové koleno, 1 a ½ l vody, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře, sůl, 6 stroužků česneku, 2 jablka, 2 dl piva Dušené zelí: 1 sáček kysaného zelí, hrnek vody, 1 lžíce kmínu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 4 kuličky černého pepře, kousek sádla, 1 velká cibule, sůl, cukr
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 6., 2019
Vepřové maso

Uzené vepřové se zelím

cca 1 a 1/2 kg uzeného vepřového masa, 1 sklenka vody, 1 sklenka světlého piva, 4 stroužky česneku, 5 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce vinného octa, 1 sáček kysaného zelí, 1 lžíce kmínu, 1 lžička soli, 2 cibule
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 11., 2019
Vepřové maso

Vepřové ramínko na česneku a rozmarýnu

Vepřové ramínko očistíme, ze všech stran ho osolíme a trochu opepříme hrubě mletým pepřem. V kastrolu si rozpálíme olej a ramínko na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a ve zbylém oleji opečeme i oloupané celé stroužky česneku a kousky oloupané cibule. Zalijeme je červeným vínem a víno necháme vyvařit. Poté do kastrolu vrátíme maso a přidáme zeleninový vývar s nadrobno posekaným rozmarýnem a medem. Přikryjeme pokličkou a při mírném plameni dusíme doměkka (bude to trvat asi 2 a 1/2 hodiny). Na závěr omáčku zjemníme kouskem másla. Podáváme například s pečenými pikantními brambory. Poznámka: Recept na pečené pikantní brambory naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky