Domácí výrobky

Vyberte si z 85 receptů

Březen 1., 2021
Domácí výrobky

Domácí bylinková sůl

1/2 hrnku čerstvých bylinek (např. rozmarýn a tymián) a 1/2 hrnku hrubozrnné soli
Číst dále »
0 komentářů
Březen 1., 2021
Domácí výrobky

Domácí bylinkové máslo ze smetany

2 kelímky smetany ke šlehání (33% tuku), sůl, čerstvé bylinky podle chuti (pažitka, petrželka, kopr, tymián, bazalka apod.)
Číst dále »
0 komentářů

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 4., 2021
Domácí výrobky

Domácí pribináček

500 ml plnotučného mléka, 1 puding s vanilkovou příchutí (doporučujeme náš puding Varoma), 2 lžíce cukru (do pudingu), 1 polotučný tvaroh (např. náš měkký tvaroh Ranko), 1 dl smetany (vyzkoušejte naši smetanu Ranko), 3 lžíce sladkého kakaa (např. Granko)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rajčatový protlak

Nejprve si oloupeme rajčata. Nařízneme je nožem do kříže, spaříme horkou vodou a hned poté prudce zchladíme. Nyní slupku snadno sloupneme.  Oloupaná rajčata dáme na 10 až 15 minut povařit. Poté přidáme cukr, sůl a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotový rajčatový protlak přelijeme do sklenic či lahví a necháme vychladnout. Skladujeme v ledničce.
Číst dále »
0 komentářů

Rajčatové sugo

Pokud jste milovníci dobré italské pizzy nebo těstovin, recept na sugo, které tvoří základ mnoha italským jídlům prostě musíte vyzkoušet.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí směs na přípravu horké čokolády

2 hrnky krupicového cukru, 1 a 1/2 hrnku kakaa (vyzkoušejte naše kvalitní holandské kakao COOP Premium), 1 hrnek sušeného mléka, 1/2 hrnku třtinového cukru, 100 g hořké čokolády (co nejkvalitnější – např. COOP Premium se 70% kakaa)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí polévkové nudle

200 g polohrubé mouky, 100 g hrubé mouky, trochu soli, 3 vejce, 3 lžíce studené vody, trochu polohrubé mouky na vál
Číst dále »
0 komentářů

Domácí sušená zelenina do polévek

1/2 kg mrkve, 1/2 kg petržele, 1/4 kg celeru (včetně řapíků), 2 cibule, 8 stroužků česneku, 2 červené papriky, 2 hrsti čerstvých hub (např. hříbků nebo žampionů), bylinky podle chuti a možností (libeček, zelená petrželka, pažitka, bazalka…), 150 g hrubozrnné soli, 10 kuliček barevného pepře
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky