Omáčky a dresinky

Vyberte si z 43 receptů

Avokádová majonéza

Také chcete čas od času svému tělu trošku odlehčit, ale nechcete se vzdát všeho “dobrého”? Přinášíme vám skvělou alternativu klasické majonézy, kterou můžete použít například k masům, či pečené zelenině.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rajčatový protlak

Nejprve si oloupeme rajčata. Nařízneme je nožem do kříže, spaříme horkou vodou a hned poté prudce zchladíme. Nyní slupku snadno sloupneme.  Oloupaná rajčata dáme na 10 až 15 minut povařit. Poté přidáme cukr, sůl a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotový rajčatový protlak přelijeme do sklenic či lahví a necháme vychladnout. Skladujeme v ledničce.
Číst dále »
0 komentářů

Rajčatové sugo

Pokud jste milovníci dobré italské pizzy nebo těstovin, recept na sugo, které tvoří základ mnoha italským jídlům prostě musíte vyzkoušet.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 26., 2021
Omáčky a dresinky

Domácí rajčatové pesto

Zapomeňte na kečup a vyzkoušejte tohle skvělé rajčatové pesto, které perfektně doplní nejen těstoviny, ale třeba také maso či ryby! Co budeme na rajčatové pesto potřebovat? 4 středně velká rajčata, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce strouhaného parmazánu, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 3., 2020
Omáčky a dresinky

Holandská omáčka

3 žloutky, 4 dl bílého vína (doporučujeme naše víno Árie), 150 g rozpuštěného másla (vyzkoušejte naše máslo Ranko), sůl, šťáva z 1/2 citronu, kayenský pepř
Číst dále »
0 komentářů

Dýňové pyré

Pokud děláte dýňové muffiny, dýňové vafle, dýňové brownies, dýňové lívanečky, nebo třeba dýňový dort, budete na vše potřebovat dýňové pyré. Víte, jak ho připravit? Na dýňové pyré budeme potřebovat: 1 větší dýni, 3 lžíce másla, 4 lžíce cukru a zhruba 2 dl vody.
Číst dále »
0 komentářů
Září 4., 2020
Omáčky a dresinky

Švestkové čatní se skořicí

1/2 kg švestek, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), 4 kousky celé skořice, sůl, mletý pepř, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 lžíce červeného vína, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa
Číst dále »
0 komentářů
Září 1., 2020
Omáčky a dresinky

Švestková omáčka s česnekem

Švestková povidla dáme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet s vodou a přidáme prolisovaný česnek. Nad mírným plamenem podusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme i sladkou papriku a chilli se solí. Ještě horkou omáčku můžeme nalít do vymyté a vysušené sklenice, uzavřít víčkem a obrácené dnem vzhůru nechat vychladnout. Anebo ji rovnou použijeme jako přílohu ke grilovanému masu. Poznámka: Při přípravě vyzkoušejte naše švestková povidla z trouby – recept na ně přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 27., 2020
Omáčky a dresinky

Jogurtový dip s koprem

Do jogurtu dáme nasekaný kopr (nebo 2 lžičky kopru v nálevu). Nakrájíme si okurku na malé kousky a vymačkáme z ní vodu a přidáme do jogurtu. Ochutíme solí, pepřem a olejem. Vše důkladně promícháme. Na závěr můžeme posypat nakrájenou pažitkou. Poznámka: Dip se skvěle hodí k zeleninovým pokrmům, nebo jenom k nakrájené zelenině (např. mrkev, okurka, řapíkatý celer…).  
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky