Omáčky a dresinky

Vyberte si z 42 receptů

Leden 10., 2022
Omáčky a dresinky

Hořčičná omáčka s medem

6 lžic zakysané smetany Ranko, 2 lžíce tekutého medu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce šťávy z citronu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé domácí nachos s rajčatovým dipem

Mexické lupínky nachos jsou skvělou pochoutkou na jakoukoliv party nebo rodinnou oslavu. Zkuste si je připravit snadno doma a oslňte tak své hosty něčím novým! Připravíme si: Na nachos: 3 tortillové placky, 1 lžíci olivového oleje, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky soli a trochu mletého pepře. Na rajčatový dip: 2 větší rajčata, 1 lžíci kečupu, 1 stroužek česneku, podle chuti 1 chilli papričku, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí maggi z libečku

4 hrsti čerstvého libečku (stonky i listy), 2 lžíce soli, 2 lžíce olivového oleje a 1/2 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí česneková majonéza

4 až 6 stroužků česneku (podle síly a velikosti stroužků), 300 ml olivového oleje, 1 lžička soli, trochu mletého pepře, 4 žloutky, 1 lžíce dijonské hořčice, trochu citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 20., 2021
Omáčky a dresinky

Domácí chilli omáčka s česnekem

12 ks chilli papriček, 6 stroužků česneku, 1 lžičku soli, 1 rajčatový protlak, 1 hrnek krystalového cukru, několik lžic vody, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci sojové omáčky a šťávu z 1 citronu
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 19., 2021
Omáčky a dresinky

Česneková omáčka k masu

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji ji osmahneme a po chvíli přidáme i najemno nasekaný česnek. Chvilku opékáme, poté zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme studeným vývarem (raději po částech a za stálého míchání). Přihodíme kuličky pepře a nového koření a necháme povařit. Koření vyndáme, omáčku rozmixujeme ručním mixerem a zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme a podáváme například k vařenému nebo uzenému masu.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 12., 2021
Omáčky a dresinky

Švestková omáčka s česnekem

Švestková povidla dáme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet s vodou a přidáme prolisovaný česnek. Nad mírným plamenem podusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme i sladkou papriku a chilli se solí. Ještě horkou omáčku můžeme nalít do vymyté a vysušené sklenice, uzavřít víčkem a obrácené dnem vzhůru nechat vychladnout. Anebo ji rovnou použijeme jako přílohu ke grilovanému masu. Poznámka: Při přípravě vyzkoušejte naše švestková povidla z trouby – recept na ně přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Dýňové pyré

Pokud děláte dýňové muffiny, dýňové vafle, dýňové brownies, dýňové lívanečky, nebo třeba dýňový dort, budete na vše potřebovat dýňové pyré. Víte, jak ho připravit? Na dýňové pyré budeme potřebovat: 1 větší dýni, 3 lžíce másla, 4 lžíce cukru a zhruba 2 dl vody.
Číst dále »
0 komentářů

Rajčatové sugo

Pokud jste milovníci dobré italské pizzy nebo těstovin, recept na sugo, které tvoří základ mnoha italským jídlům prostě musíte vyzkoušet.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky