Omáčky a dresinky

Vyberte si z 44 receptů

19 září., 2022
Omáčky a dresinky

Švestkové čatní se skořicí

1/2 kg švestek, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), 4 kousky celé skořice, sůl, mletý pepř, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 lžíce červeného vína, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa
Číst dále »
0 komentářů
19 září., 2022
Omáčky a dresinky

Švestková omáčka s česnekem

Švestková povidla dáme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet s vodou a přidáme prolisovaný česnek. Nad mírným plamenem podusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme i sladkou papriku a chilli se solí. Ještě horkou omáčku můžeme nalít do vymyté a vysušené sklenice, uzavřít víčkem a obrácené dnem vzhůru nechat vychladnout. Anebo ji rovnou použijeme jako přílohu ke grilovanému masu. Poznámka: Při přípravě vyzkoušejte naše švestková povidla z trouby – recept na ně přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Bylinková marináda s octem

2 lžíce balzamikového octa, 50 ml oleje, 1 lžíce kapar nasekaných najemno, hrst bazalky, hrst oregana, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 menší najemno nasekaný stroužek česneku, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Citronová marináda na drůbeží maso

3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce limetové šťávy, kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu nakrájená na proužky, hrst čerstvé meduňky, špetka bílého pepře, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Medovo-česneková marináda se zázvorem

2 lžíce medu, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 1 stroužek česneku, snítka rozmarýnu, ½ lžičky strouhaného zázvoru, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
10 června., 2022
Omáčky a dresinky

Koprový dresink

Kopr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Dáme jej do misky, kam přidáme i zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme například ke grilovaným rybám. Poznámka: Vyzkoušejte tento koprový dresink k našemu lososu se zeleninou – recept máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Avokádová majonéza

Také chcete čas od času svému tělu trošku odlehčit, ale nechcete se vzdát všeho “dobrého”? Přinášíme vám skvělou alternativu klasické majonézy, kterou můžete použít například k masům, či pečené zelenině. Na avokádovou majonézu budeme potřebovat: 1 zralé avokádo, 1/2 šálku panenského olivového oleje, 1 lžíci pomerančové šťávy, sůl, 1/2 lžičky octa a 1 lžičku čerstvého strouhaného zázvoru.
Číst dále »
0 komentářů
26 dubna., 2022
Omáčky a dresinky

Hořčičná omáčka s medem

6 lžic zakysané smetany Ranko, 2 lžíce tekutého medu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce šťávy z citronu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí česneková majonéza

4 až 6 stroužků česneku (podle síly a velikosti stroužků), 300 ml olivového oleje, 1 lžička soli, trochu mletého pepře, 4 žloutky, 1 lžíce dijonské hořčice, trochu citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky