Moučníky nepečené

Vyberte si z 68 receptů

10 dubna., 2024
Moučníky nepečené

Dortová lízátka

Originální a roztomilý dezert, který se hodí téměř na jakoukoliv příležitost. A to nejlepší je, že si jej přizpůsobíte naprosto vlastní chuti a fantazii! Budeme potřebovat: 200 g dortového korpusu (jakýkoliv máte rádi), 150 g krému (čokoládový, vanilkový, z krémového sýra…), 200 g čokolády, 1 lžíce tuku, barevné zdobení, perličky, kokos, drcené lentilky, oříšky… plus tyčky na lízátka nebo dřívka od nanuků.
Číst dále »
0 komentářů

Dezert Banana split (banán se zmrzlinou)

O víkendu nás čeká krásně teplé počasí. Co si takhle dopřát osvěžení v podobě “nanukáče” a připravit z něj dezert banana split neboli banán se zmrzlinou? Budeme potřebovat: 1 banán, nanukový dort s vanilkovou a čokoládovou příchutí (doporučujeme vyzkoušet naši značku Sladká tečka), čokoládovou polevu, šlehačku a nasekané oříšky (popř. jiné ozdoby dle chuti).
Číst dále »
0 komentářů

Dezert Panna cotta s rebarborou

Nejprve se pustíme do přípravy smetanového krému panna cotta: Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, kde ji necháme zcela rozpustit. Smetanu s cukrem a želatinou dáme na oheň, přidáme kousek rozříznutého vanilkového lusku a celou skořici, ale pozor – nesmí se vařit! Směs udržujeme asi na 80 stupních Celsia, mícháme a zahříváme po dobu asi 15 minut. Poté vyndáme vanilkový lusk (vnitřek nevyhazujeme, ale vydlabeme a vrátíme) se skořicí a teplou směs nalijeme do skleniček. Necháme v lednici ztuhnout po dobu asi čtyř hodin. Mezitím si připravíme rebarboru: Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ve středně velkém hrnci ji povaříme s vodou a cukrem do změknutí. Uvařenou rebarboru klademe navrch ztuhlého smetanového základu panna cotta a zároveň jej vždy přelijeme trochou vývaru z rebarbory.
Číst dále »
0 komentářů
31 ledna., 2024
Moučníky nepečené

Pěna z bílé čokolády

Odměňte děti za vysvědčení (anebo i sebe) touto skvělou pěnou z bílé čokolády! Připravíme si na ni: 200 g bílé čokolády, 150 ml smetany ke šlehání (doporučujeme naši značku Ranko) a 250 ml zakysané smetany (také nejlépe Ranko).
Číst dále »
0 komentářů

Lízátka z kiwi a banánů v čokoládě

2 pevnější kiwi, 1 zralý (ale také pevný) banán, 100 g rozpuštěné čokolády
Číst dále »
0 komentářů

Rýžový puding s tuzemákem

70 g rozinek, 8 lžic tuzemáku, 200 g kulatozrnné rýže (vyzkoušejte naši značku Varoma), 1 litr mléka (1/2 litru na rýži + 1/2 litru do pudingu), 1 balíček vanilkového pudingu, třtinový cukr nebo med a mletá skořice
Číst dále »
0 komentářů

Čokoládové lanýže s griotkou

Už jste někdy zkoušeli udělat čokoládové lanýže s griotkou? Jsou naprosto dokonalé! Na čokoládové lanýže s griotkou si připravte: 50 g šlehačky, 100 g másla, 2 lžíce cukru, 200 g hořké čokolády, 2 lžíce griotky (vyzkoušejte naši griotku Marshall) a kakao na obalení.
Číst dále »
0 komentářů
20 prosince., 2023
Moučníky nepečené

Rumové kuličky

Oříšky nasekáme a spolu se strouhaným kokosem opražíme při nízké teplotě na pánvi dozlatova a necháme vychladnout. Mezitím si nastrouháme čokoládu. Změklé máslo spojíme s nasekanými rozinkami namočenými v rumu (nejlépe předem přes noc), přidáme kokos s oříšky, čokoládu a vanilkový cukr. Všechno dobře promícháváme, dokud nevznikne kompaktní hmota, kterou necháme krátce v chladničce zatuhnout. Z hmoty vytvarujeme malé kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu či oříšcích a uložíme do chladničky ztuhnout.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé kuličky

Mlsat se dá i jinak. Pochutnejte si s námi na této skvělé a přitom zdravé svačince.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky