Střední

Vyberte si z 380 receptů

Vánoční perníčky

Perníkové těsto: 140 g moučkového cukru, 3 vejce, 100 g Hery, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky perníkového koření, 400 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody Na ozdobení: 150 g moučkového cukru, 1 bílek
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 1., 2021
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 26., 2021
Polévky teplé

Boršč s masem

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 300 g kysaného (nebo sterilovaného) zelí, 200 g červené řepy, bobkový list, celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 1 kvalitní klobása, 1 menší konzerva rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek kysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí nakládané zelí

3 hlávky zelí, sůl, kmín a dle chuti: jablka, křen, řepa, mrkev
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 26., 2021
Přílohy

Dušené červené zelí

1 hlávka červeného zelí (o váze asi 600 g), 2 lžíce sádla, 3 červené cibule, 1 lžíce celého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 2 dl červeného vína, 1 jablko, sůl, cukr a ocet
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 25., 2021
Polévky teplé

Zelňačka v chlebu

2 brambory, sůl, kmín, 500 g kyselého zelí, 2 l vody nebo vývaru, 2 bobkové listy, asi 10 kuliček celého pepře, kousek másla, 1 větší cibule, 2 klobásy, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, malé bochníčky chleba (dají se koupit v některých pekařstvích) – počet dle velikosti bochníčků
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 25., 2021
Hovězí maso

Hovězí maso v zelí

1/2 kg hovězího masa, 1/2 hlávky bílého zelí, olej na smažení, 2 středně velké cibule, sůl, mletý černý pepř, trochu kmínu
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 24., 2021
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 23., 2021
Mleté maso

Zelné listy plněné mletým masem

1 malá hlávka bílého zelí, 1/2 kg mletého hovězího masa, 3 stroužky česneku (do mletého masa), 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, 1 větší plechovka s loupanými rajčaty, 2 stroužky česneku (na omáčku), zelená petrželka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky