Střední

Vyberte si z 334 receptů

Poctivá bramborová polévka (bramboračka)

2 hrnky hub (čerstvých nebo sušených – nejlepší jsou lišky, křemenáče nebo babky), 1/4 celeru, 1 petržel, 3 mrkve, 8 brambor, 3 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, sůl, 5 kuliček nového koření, čerstvý libeček, hladká mouka, kousek másla, 8 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, čerstvá petrželka nebo majoránka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Červen 22., 2020
Moučníky pečené

Dezert s’mores

Znáte s’mores? Jedná se o typickou americkou pochoutku, která se připravuje hlavně v letních měsících na grilu. Jde v podstatě o dvě máslové či grahamové sušenky, mezi které se vloží kus čokolády a marshmallow. Vše se poté zapeče a sladký křupavý dezert je na světe. Pojďme si tuto pochoutku trochu předělat do formy většího dezertu!
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2020
Hovězí maso

Tatarský biftek z hovězí svíčkové

Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa vytvarujeme bochánky (z daného množství budou 4 talíře/ porce) a uprostřed každého uděláme důlek, do nějž rozklepneme vajíčko (popř. jen zakapeme olivovým olejem). Okolo masa servírujeme jemně nasekanou cibulku, pokrájené kyselé okurky, kapary, a v malých mističkách i oba druhy hořčice, kečup, tabasko, worchesterskou omáčku, sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, chilli a mletou papriku. Na rozpáleném oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na každém strávníkovi pak necháme vlastní smíchání a namixování ingrediencí na tatarák podle libosti.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2020
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Červen 18., 2020
Vepřové maso

Pikantní vepřový guláš na pivě

2 lžíce sádla, 4 cibule, 400 g vepřové plece, 2 stroužky česneku, 1 lžíci sladké papriky, 1/2 litru piva, sůl, mletý pepř, 4 bobkové listy, cca 5 kuliček celého nového koření, 2 plátky chleba, 1 rajčatový protlak, chilli (čerstvé papričky nebo mleté chilli) a trochu majoránky
Číst dále »
0 komentářů
Červen 18., 2020
Vepřové maso

Pečené vepřové koleno na černém pivě a švestkách

Vepřové koleno dostanete v každé druhé pivnici, zkuste ho ale doma a tak, jak ho nikde jinde nedostanete. Na černém pivě a se sladkým nádechem díky sušeným švestkám.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 16., 2020
Zeleninová jídla

Palačinky s ratatouille a kozím sýrem

Perfektní kombinace chutné zeleninové směsi doplněná výrazným kozím sýrem, to vše zabalené v měkké palačince. Na přípravu budeme potřebovat: 500 ml mléka, 250 g hladké mouky, 2 vejce, ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ½ lžičky sušeného česneku, olej na smažení, ratatouille a kozí sýr
Číst dále »
0 komentářů
Červen 15., 2020
Polévky teplé

Pálivá thajská polévka (Tom yum kung)

1 litr masového vývaru, svazeček sušené citronové trávy, 3 lžičky koriandru, kousek čerstvého zázvoru, několik cherry rajčat, 50 g hub (např. čínské houby), 100 g tygřích krevet (případně i jiné mořské plody), 4 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce chilli pasty, 4 lžíce citronové šťávy, 1 až 2 malé chilli papričky, kokosové mléko v plechovce (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 15., 2020
Drůbež

Pálivá kuřecí křídla

12 ks kuřecích křídel, 50 g másla (vyzkoušejte naše máslo Ranko), 4 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 5 lžic kvalitního kečupu (doporučujeme náš jemný kečup Dle Gusta), 2 lžíce worcestrové omáčky, trochu pálivé mleté papriky nebo chilli, čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky