Bezmasá jídla

Vyberte si z 46 receptů

Říjen 11., 2021
Bezmasá jídla

Špecle se sýrem a smaženou cibulkou

400 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 lžička soli, 200 g strouhaného tvrdého sýra, trochu másla, 2 větší cibule, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Zapečená dýně s quinoou

1 máslová dýně, 100 g quinoi, 2 ks rajčat, 1 cibule, sýr akawi, bylinky dle chuti, olivový olej, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Září 6., 2021
Bezmasá jídla

Pizza s rajčaty a mozzarellou (Pizza Margarita)

Těsto: 40 g droždí, 1 a ½ šálku vlažné vody, špetka cukru, 4 šálky mouky, ½ lžičky soli, 1 šálek olivového oleje Náplň: 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, 1/2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 200 tvrdého sýra (např. eidam 45%), 400 g rajčat, 200 g mozzarelly, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Brokolicové placičky

1 brokolice, 7 lžic hladké mouky, 2 vejce, 150 g eidam, sůl, pepř, strouhanka na obalení, řepkový olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Žampionová paštika s tofu

Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Na pánev přidáme nakrájené žampiony a necháme cca 10 minut podusit. Připravenou směs vložíme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nadrobno nakrájené tofu, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec přidáme čerstvě nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Hotovou směs přelijeme rozpuštěným máslem, vložíme do lednice a čekáme, než máslo zatuhne. Můžeme podávat na celozrnné bagetce s plátkem rajčete.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 11., 2021
Bezmasá jídla

Tofu se zeleninou

asi 200 g tofu (např. marinovaného), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 červená paprika, 1/2 malé brokolice, hrst hráškových lusků, 3 stroužky česneku, 1 sáček alaburek (pražených sojových bobů), sůl, mletý pepř, 1 lžíce cukru, trochu citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Vegetariánské lasagne s lilkem

Italská klasika upravená i pro vegetariány. Jsme si ovšem jisti, že si i zapřisáhlí milovníci masa pochutnají! Budeme potřebovat: těstovinové pláty na lasagne, 1 větší lilek, 3 rajčata, 1 sýr mozzarella, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
0 komentářů

Květákový koláč se špenátem

Svačina nebo lehká večeře, která nejenže dostatečně zasytí, ale je také mnohem zdravější variantou než například cibulový koláč. Na květákový koláč se špenátem budeme potřebovat: 1 malý květák, 1 cibuli, 7 vajec, 2 stroužky česneku, 1 hrst špenátu, 1 hrnek polohrubé mouky polohrubá mouka (pro zdravější variantu můžeme nahradit celozrnnou), 1 hrnek strouhaného tvrdého sýra, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci oleje (pro zdravější verzi doporučujeme olivový nebo kokosový), sůl a pepř.
Číst dále »
0 komentářů

Zeleninový pokrm Ratatouille

1 větší lilek, 2 menší cukety, 2 červené nebo žluté papriky, 1 malá dýně hokkaido, 3 cibule, olivový olej, 2 plechovky loupaných krájených konzervovaných rajčat, 6 stroužků česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, bylinky podle chuti (bazalka, tymián, rozmarýn… atd)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky