Tipy a rady

Vyberte si z 895 článků

Ratatouille

Tradiční francouzské jídlo, jehož kořeny sahají až do konce 18. století, bychom mohli vzdáleně přirovnat k leču. Nicméně nenalezneme v něm žádné vejce ani uzeninu, pouze kvalitní a čerstvou zeleninu. Název pochází ze slova ratatolha, tedy míchaná směs.
Číst dále »
0 komentářů

Sklokeramická versus indukční deska

Naši předci po tisíciletí vařili na otevřeném ohni. Velkým převratem v historii pečení a vaření byly určitě pece a sporáky na dřevo, později na uhlí. Zdaleka ne tak dávno se objevily na scéně sporáky plynové a elektrické. Elektrické sporáky s litinovými plotýnkami představovaly z hlediska údržby velký pokrok, protože se daleko lépe udržují.
Číst dále »
0 komentářů

Pořizujeme si kočku

Kočky jsou báječní domácí mazlíčkové. Hebký kočičí kožíšek, tajuplný vševědoucí pohled a hrdé chování koček jejich příznivce berou za srdce. Jak ale takovou kočku vybrat?
Číst dále »
0 komentářů

Čím nakrmit naše čtyřnohé miláčky?

Ty tam jsou doby, kdy se pejskům a kočičkám do misek dávalo to, co zbylo od oběda. Naštěstí. Strava od nejútlejšího věku zvířat (stejně jako u lidí) podmiňuje jejich dobrý zdravotní stav v době dospělosti. Proto se zamyslete nad tím, co svému zvířecímu mazlíčkovi dáváte dobrého.
Číst dále »
0 komentářů

S pejskem k veterináři a k holiči

Pokud se chystáte pořídit si domácího miláčka a řešíte otázky typu “Jak často s ním mám chodit k veterináři?” nebo “Jak často ho nechávat stříhat?”, popřípadě “Co dělat, aby se návštěvy veterináře tak nebál?”, čtěte s námi.
Číst dále »
0 komentářů

Pořizujeme si papouška

Je to fajn mít doma opeřeného zpěváčka, když dokonce umí mluvit, je o zábavu postaráno. Jenže aby se mu u nás dobře dařilo, musíme zvážit, o jakého ptáčka se dokážeme postarat, a pak potřebná pravidla chovu dodržovat.
Číst dále »
0 komentářů

Máme doma akvárium

Toužíte po kamarádech z živočišné říše, kteří nedělají hluk a nepořádek, nemusíte s nimi na procházku a nevyžadují vaši každodenní přítomnost? Možná by vám radost přinesl chov rybiček.
Číst dále »
0 komentářů

Chováme králíky

Vynikající kvalitní maso jemné chuti s kontrolou původu – to je hlavní výhoda domácího chovu králíků. Spolu s rostoucími cenami potravin se chundelatí ušáci vracejí na české dvorky čím dál tím častěji. Králíkárny se opět naplňují a do jejich chovu se pouštějí i naprostí začátečníci.
Číst dále »
0 komentářů

Jaké mýty kolují kolem zvířat?

Žijeme v moderním 21. století. Mohlo by se tedy zdát, že nejrůznějším mýtům a předsudkům již dávno odzvonilo, protože vědecké poznatky je spolehlivě vyvracejí. Přesto je tomu právě naopak. Stále rádi věříme v určité tajemno. Cokoliv je jiné a odlišné, zabalíme do hávu neznáma, v horším případě uvrhneme do hlubin předsudků.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky