Svatba

Vyberte si z 131 receptů

Červenec 7., 2020
Zmrzliny a nanuky

Levandulová zmrzlina s borůvkami

1 a 1/2 dl mléka, 80 g krupicového cukru, 2 lžíce čerstvých (popř. sušených) květů levandule – do mléka, 500 g měkkého tvarohu (doporučujeme náš tvaroh Ranko), 1 hrnek borůvek, 2 lžíce čerstvých (!) květů levandule – do zmrzliny
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 6., 2020
Domácí výrobky

Domácí levandulový cukr

Cukr smícháme s pomletými nebo nadrobno rozdrcenými levandulovými květy a dáme do skleničky. Tu uzavřeme a umístíme na suché a tmavé místo. Po týdnu získáme nádherně voňavý levandulový cukr. Poznámka: Levandulový cukr se skvěle hodí na pečení – pro přípravu těst na moučníky nebo cukroví. Lze jej použít i do ovocných salátů nebo smetanových krémů či dezertů.
Číst dále »
0 komentářů

Hovězí guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou. Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2020
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Červen 18., 2020
Vepřové maso

Pikantní vepřový guláš na pivě

2 lžíce sádla, 4 cibule, 400 g vepřové plece, 2 stroužky česneku, 1 lžíci sladké papriky, 1/2 litru piva, sůl, mletý pepř, 4 bobkové listy, cca 5 kuliček celého nového koření, 2 plátky chleba, 1 rajčatový protlak, chilli (čerstvé papričky nebo mleté chilli) a trochu majoránky
Číst dále »
0 komentářů
Červen 12., 2020
Moučníky pečené

Čokoládové muffiny s černým pivem

Netradiční chuť jemných čokoládových muffinů doplněných černým pivem, které jim dodá vláčnost – tu si rozhodně zamilujete!
Číst dále »
0 komentářů
Červen 4., 2020
Nápoje teplé

Káva latte macchiato

1 dl čerstvého polotučného mléka Ranko, 7 g kávy espresso (jedna porce), trošku mleté skořice (např. mletá skořice Dle Gusta)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 2., 2020
Saláty

Caesar salát s kuřecím masem

Salát: 2 ks kuřecích prsou bez kůže, sůl, pepř, olivový olej, bílá bageta, 3 stroužky česneku, 1 hlávka ledového salátu, kousek parmazánu nebo jiného výrazného sýra. Dresink: 2 žloutky, 2 ančovičky, šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce balzamikového octu, 1 lžíce medu.
Číst dále »
1 komentář
Květen 26., 2020
Grilované pochoutky

Klobásky na pivě

8 kvalitních klobásek, 8 silnějších plátků slaniny, 1 dl černého piva, 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo tymiánu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky