Připravte si lehkou a zdravou večeři nebo svačinu, která nezabere mnoho času a chutná báječně! Budeme potřebovat: 100 g uzeného lososa, 200 g krémového sýra (doporučujeme např. naše žervé Ranko), asi 5 sušených rajčat naložených v oleji a čerstvé bylinky (kopr, bazalka, pažitka…)
Cukroví už začíná vonět všude kolem a vy byste ho letos rádi trochu odlehčili? Sáhněte po těchto datlovo-mandlových kuličkách, které sladí pouze přírodní cukry a vychutnejte si jejich měkkou a lahodnou strukturu. Budeme potřebovat: 2 hrnky sušených datlí (bez pecek), 1/2 hrnku mandlí (nemusíme je loupat), 1/4 hrnku kokosu, 1 lžíci kokosového oleje (můžeme nahradit například mandlovým máslem), 1/2 lžíce kvalitní instantní kávy, špetku soli a kokos na obalení.
Těsto: 100 g másla, 60 g krupicového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce tuzemáku, trochu citronové kůry, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru (na kvásek), 1/2 kg polohrubé mouky, špetka soli Maková náplň: 100 g čerstvě umletého máku, 120 ml mléka, 40 g krystalového cukru, 20 g strouhaného perníku, 1 vanilkový cukr, trochu mleté skořice a citronové kůry Tvarohová náplň: 1/4 kg měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce tuzemáku, 40 g krystalového cukru, špetka muškátového květu (nemusí být) Dále: vejce (na potření těsta), trochu moučkového cukru (na posypání) – nemusí být
1 bažant, 150 g anglické slaniny vcelku, sůl, 1 lžíce koření na divočinu (zvěřinu), 1 větší cibule, 1 sklenička konzervovaných hub v sladkokyselém nálevu (asi 300 g), 50 g rozpuštěného másla, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, tymián (nejlépe čerstvý)