Svatba

Vyberte si z 121 receptů

10 listopadu., 2023
Moučníky pečené

Nekynuté Martinské rohlíčky

Na těsto: 250 g másla, 250 g zakysané smetany, 400 g hladké mouky, špetka soli, ½ lžičky vinného kamene nebo prášku do pečiva Na náplň: 200 g namletých vlašských ořechů (mohou být i povidla nebo mák), 200 g moučkového cukru, 1 bílek (žloutek si nechte na pomazání rohlíčků), 1 lžička skořice, 3 lžíce rumu
Číst dále »
0 komentářů
10 listopadu., 2023
Přílohy

Dušené červené zelí

1 hlávka červeného zelí (o váze asi 600 g), 2 lžíce sádla, 3 červené cibule, 1 lžíce celého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 2 dl červeného vína, 1 jablko, sůl, cukr a ocet
Číst dále »
0 komentářů
10 listopadu., 2023
Moučníky pečené

Svatomartinské rohlíčky

Těsto: 100 g másla, 60 g krupicového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce tuzemáku, trochu citronové kůry, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru (na kvásek), 1/2 kg polohrubé mouky, špetka soli Maková náplň: 100 g čerstvě umletého máku, 120 ml mléka, 40 g krystalového cukru, 20 g strouhaného perníku, 1 vanilkový cukr, trochu mleté skořice a citronové kůry Tvarohová náplň: 1/4 kg měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce tuzemáku, 40 g krystalového cukru, špetka muškátového květu (nemusí být) Dále: vejce (na potření těsta), trochu moučkového cukru (na posypání) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů
20 října., 2023
Moučníky pečené

Banánové muffiny

Vejce utřeme s cukrem, přisypeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým cukry a troškou soli. Přilijeme mléko s olejem a pečlivě vše promícháme. Do této směsi lehce vmícháme nasekané vlašské ořechy a pokrájené banány. Vzniklé těsto naplníme do formiček (aby nebyly zcela plné, ale zhruba do 3/4 jejich objemu) a vložíme do trouby předehřáté na 170° Celsia. Pečeme asi 20 minut dozlatova – záleží na velikosti formiček. Hotové banánové muffiny podáváme ke kávě nebo čaji. Poznámka: Muffin (čteme mafin) je druh malého pečiva, který tvarově připomíná dortík. Není však tak sladký a většinou nemívá polevu. Muffiny se pečou v tzv. muffinových formičkách či pohárcích, které mohou být kovové či silikonové, jsou pravidelně přehýbané a dávají muffinu jeho správný tvar. Existuje mnoho variant a příchutí muffinů např. borůvkové, čokoládové, malinové, skořicové, banánové, mandlové, citronové, oříškové, jahodové, ale i dýňové, mrkvové, okurkové apod. Muffiny se často jedí k snídani, lze je ale podávat také ke svačině nebo k jiným příležitostem.
Číst dále »
0 komentářů
16 října., 2023
Drůbež

Kuřecí maso se zázvorem

500 g kuřecího masa, 3 červené cibule, 100 g čerstvého zázvoru, 1 dl olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku
Číst dále »
0 komentářů
26 září., 2023
Moučníky pečené

Čokoládové muffiny s černým pivem

Netradiční chuť jemných čokoládových muffinů doplněných černým pivem, které jim dodá vláčnost – tu si rozhodně zamilujete! Na čokoládové muffiny s černým pivem budeme potřebovat: 1 hrnek hladké mouky, 4 lžíce kakaa (doporučujeme naše holandské kakao COOP Premium), 1/4 lžičky soli, 200 g hořké čokolády, 6 lžic másla, 1 hrnek cukru krystal, 4 vejce a 1 hrnek černého piva.
Číst dále »
0 komentářů
26 září., 2023
Vepřové maso

Pikantní vepřový guláš na pivě

2 lžíce sádla, 4 cibule, 400 g vepřové plece, 2 stroužky česneku, 1 lžíci sladké papriky, 1/2 litru piva, sůl, mletý pepř, 4 bobkové listy, cca 5 kuliček celého nového koření, 2 plátky chleba, 1 rajčatový protlak, chilli (čerstvé papričky nebo mleté chilli) a trochu majoránky
Číst dále »
0 komentářů

Hovězí guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou. Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
Číst dále »
0 komentářů
21 září., 2023
Moučníky pečené

Pivní štrůdl

Těsto: 250 g másla, 10 lžic piva, 2 žloutky, 500 g hladké mouky, 2 lžíce octa, strouhanka Náplň: strouhaná jablka, oříšky, rozinky, skořice, cukr (podle chuti) Dále: tuk na pomazání štrůdlu, moučkový cukr na posypání
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky