Velikonoce

Vyberte si z 49 receptů

Pečené papriky s kozím sýrem

Troubu předehřejeme na 200˚ Celsia. Rýži uvaříme na skus a scedíme. Mezi tím papriky očistíme a zbavíme semínek, aby nám zůstala mistička pro naplnění. Cuketu očistíme a nakrájíme na menší kostičky, cibuli i česnek nakrájíme najemno, cherry rajčata napůlíme. Na větší pánvi zpěníme na olivovém oleji cibulku a česnek, jakmile zesklovatí, přidáme ostatní zeleninu. Podusíme společně přibližně 5 minut a přendáme do větší mísy. K zeleninové směsi přidáme uvařenou rýži, kmín, koriandr a dle chuti osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme přidat i špetku chilli. Dobře promícháme a hotovou směsí plníme očištěné papriky. Navrch zasypeme kozím sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut, dokud papriky nezměknou. Horké zapečené papriky ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 8., 2021
Zeleninová jídla

Cuketa zapečená se sýrem

2 středně velké zelené cukety, 200 g kvalitní šunky, sádlo na vytření pekáčku, 100 ml smetany, 3 vejce, trochu strouhanky, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 200 g tvrdého sýra (s obsahem tuku minimálně 45%)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 3., 2021
Zeleninová jídla

Cibulový koláč s uzeným masem

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 žloutek, špetka soli, 3 lžíce vody Náplň: 4 velké cibule (nebo 6 středně velkých), 2 lžíce olivového oleje, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 200 g eidamu 45%, 150 g uzeného masa, sůl, špetka mletého černého pepře, 50 g másla
Číst dále »
0 komentářů
Leden 13., 2021
Polévky teplé

Italská polévka Minestrone

3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 200 g fazolí, cca 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 mrkve, kousek bulvového celeru, 2 brambory, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, nať z čerstvé petržele (případně i čerstvá tymiánová nať), sůl a pepř
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 19., 2020
Zeleninová jídla

Placky z čerstvého zelí

Z mouky, vajec a vody si uděláme řidší těsto. To osolíme a přidáme do něj drcený kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Přidáme i očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev a brokolici (kvůli barvě). Vmícháme kypřicí prášek do pečiva. Ze vzniklého těsta tvoříme placky, které smažíme z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem. Osmažené je dáváme na papírové ubrousky, abychom odstranili co nejvíce tuku. Náš tip: Placky podáváme s mlékem nebo zakysanými mléčnými výrobky (doporučujeme vyzkoušet např. acidofilní mléko Ranko).
Číst dále »
0 komentářů

Cibulové zelí

1 kg cibule, 50 g sádla, 50 g, másla, 2 dl bílého vína, cukr, kmín, sůl, ocet
Číst dále »
0 komentářů
Září 22., 2020
Zeleninová jídla

Cuketové placičky

Cuketu oloupeme a nastrouháme ji na hrubo. Cuketu osolíme a necháme ji čtvrt hodiny stát, aby pustila šťávu. Poté šťávu slijeme, cuketu trochu vymačkáme (abychom zcela odstranili vodu), směs zaprášíme hladkou moukou a strouhankou, lehce osolíme a podle chuti opepříme. Vše promícháme spolu s vejci a prolisovaným česnekem. Na rozpálenou pánev tvarujeme tenké placičky, které opékáme po obou stranách na trošce oleje dozlatova. Cuketové placičky podáváme samotné nebo například s vařenými brambory.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 20., 2020
Polévky teplé

Cuketová krémová polévka

2 menší zelené cukety, 2 cibule, 80 g másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, muškátový květ nebo špetka curry, sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka a pažitka)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky