Přílohy

Vyberte si z 66 receptů

Bramborové placky (lokše)

Uvařené vychladlé brambory nastrouháme nebo propasírujeme. Na válu smícháme s hladkou moukou a solí. Ze vzniklého těsta si připravíme váleček, který rozdělíme asi na 15 dílků. Na pomoučeném válu si z každého dílku připravíme placku silnou asi 3 mm, kterou dáme nasucho opéct na pánev z obou stran. Opečené lokše pomažeme podle chuti rozpuštěným máslem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 20., 2020
Přílohy

Česneková bramborová kaše

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme je vařit. Česnek rozebereme na stroužky (avšak neloupeme je) a vložíme je do kastrůlku s vařicí vodou, kde je necháme asi 3 minuty povařit. Poté je slijeme a oloupeme. Na pánvi si rozehřeme polovinu másla a slouplé stroužky česneku na něm (za stálého míchání) restujeme asi 10 minut. (Česnek by měl chytit krásně jemně zlatavou barvu a být velmi měkký.) Orestovaný česnek (i s máslem, kde se smažil) přendáme do mixeru, kde jej rozmixujeme na pastu. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme ručním šťouchadlem. Přidáme k nim připravenou česnekovou pastu, druhou polovinu másla, sůl a bílý pepř a pomalu přiléváme i ohřáté (teplé) mléko. Mícháme nejprve pomocí kvrdlačky a po chvíli přejdeme na ruční metlu. (Kdo má rád bramborovou kaši velmi jemnou, může samozřejmě na závěr použít i tyčový mixer.) Hotovou česnekovou bramborovou kaši podáváme například k pečenému masu nebo zelenině.
Číst dále »
0 komentářů

Bramboráky se zakysanou smetanou

800 g brambor, 2 vejce, 80 g hladké mouky, 100 g slaniny, 6 stroužků česneku, sůl, majoránka, mletý pepř, olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej Varoma) a zakysaná smetana (doporučujeme zakysanou smetanu Ranko)
Číst dále »
0 komentářů

Bramborová kaše se smetanou

8 větších brambor, sůl, 130 až 150 ml sladké smetany
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 18., 2020
Přílohy

Celerová bramborová kaše

600 g brambor, 1 větší celer (cca 400 g), 80 g másla, 150 ml smetany na vaření, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů

Domácí bramborové krokety

Zbyla vám bramborová kaše od oběda nebo prostě jen hledáte originální přílohu k nedělnímu obědu? Sáhněte po těchto výtečných domácích kroketách. Bramborová kaše zajistí jejich křehkost a strouhanka zase dokonalou křupavost. Na domácí bramborové krokety budeme potřebovat: 2 a 1/2 hrnku bramborové kaše, 1 vejce, polohrubou mouku se strouhankou podle potřeby a olej na smažení.
Číst dále »
0 komentářů

Americké brambory

1 a 1/2 kg brambor, 1 l řepkového oleje, 1 sáček kořenícího přípravku na americké brambory
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »
0 komentářů

Cibulové zelí

1 kg cibule, 50 g sádla, 50 g, másla, 2 dl bílého vína, cukr, kmín, sůl, ocet
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky