Ryby a mořské plody

Vyberte si z 44 receptů

Zdravý rybí burger (fishburger)

300 g kvalitního rybího filé, trochu soli, 1 lžička koření na ryby, 2 vejce, 2 lžíce mléka, strouhanka z toastového chleba, trochu oleje na opečení karbanátků, 4 celozrnné housky, listy zeleného salátu, 1 rajče, 1/2 červené cibule, domácí tatarská omáčka, klíčky či naklíčená semínka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 21., 2020
Ryby a mořské plody

Lososové taštičky

350 g listového těsta, 200 g čerstvého lososa, 100 g krémového sýra (vyzkoušejte náš Ranko Duko), hrst černých oliv, 100 g cherry rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 13., 2020
Ryby a mořské plody

Tuňákový tatarák s celerem

250g tuňáka, ½ lžičky koření madras, 1 lžíce celeru nasekaného najemno, 2 najemno nakrájená cherry rajčata, 1 lžíce najemno nakrájené cukety, 1 lžíce najemno nasekaného kopru, sůl, pepř, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů

Poke bowl

Znáte Poke bowl? Je to tradiční havajský pokrm, jehož základem je rýže a syrové ryby, tudíž je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a vitaminy. Nebojte se tento trend letošního roku s námi vyzkoušet. 
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 2., 2020
Ryby a mořské plody

Krevety na víně a česneku

400 g loupaných krevet (mohou být i mražené), 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, trochu mletého chilli, 1 dl bílého vína, sůl, bílý pepř, šťáva z 1/2 citronu, trochu zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 1., 2020
Ryby a mořské plody

Slávky na bílém víně

Slávky důkladně očistíme a necháme je odležet v ledové vodě. Na oleji si osmažíme na kolečka nakrájený česnek ke kterému přidáme nakrájená cherry rajčátka. Poté přidáme slávky a necháme chvíli podusit pod pokličkou. Až se slávky začnou otevírat přilijeme bílé víno a chilli papričky. Necháme ještě chvíli podusit. Slávky musí pustit vodu. Poté dosolíme a přidáme citronovou šťávu. Až budeme mít slávky stažené z plamene přidáme nakrájenou petrželku, promícháme a můžeme podávat s čerstvou bagetkou. Dejte si pozor, na konzumování neotevřených slávek. Znamená to, že jsou zkažené.
Číst dále »
0 komentářů

Zapékané cuketové květy s krevetovou pěnou

V kuchyňském robotu rozmixujeme krevetky, kopr, smetanu, citronovou kůru a citronovou šťávu. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně do něj vmícháme krevetovou směs. Z cuketových květů opatrně odstraníme okvětní tyčinky. Cuketové květy rozevřeme a plníme krevetovou směsí s bílky. Květy opět uzavřeme a vyskládáme do zapékacího pekáčku. Pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 20 minut.
Číst dále »
0 komentářů

Grilované makrely

3 celé makrely, 4 stroužky česneku, 1 lžíčka mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce sezamových semínek, olej (na potření mřížky grilu)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 4., 2020
Ryby a mořské plody

Pizza s ančovičkami (Pizza Napoli)

Těsto: 200 g hladké mouky, 1/2 droždí, 1 lžička cukru, 1 dl vody, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce olivového oleje Náplň: 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 80 g ančoviček, čerstvé oregano
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky