Těstoviny

Vyberte si z 37 receptů

Červen 18., 2021
Saláty, Těstoviny,

Osvěžující těstovinový salát

300 g těstovin, 200 g eidamu, 200 g šunky, 1/2 okurky, několik cherry rajčátek, několik lžic bílého jogurtu, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vegetariánské lasagne s lilkem

Italská klasika upravená i pro vegetariány. Jsme si ovšem jisti, že si i zapřisáhlí milovníci masa pochutnají! Budeme potřebovat: těstovinové pláty na lasagne, 1 větší lilek, 3 rajčata, 1 sýr mozzarella, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí lasagne s tvarohem a špenátem

Nejprve si vytvoříme těsto na lasagne: Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli. Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce rozšlehaná s vodou. Promícháváme nožem, poté těsto hněteme důkladně rukama, dokud není úplně hladké. Vláčnou hmotu poté necháme půl hodiny odpočinout. Nyní se pustíme do náplně: Tu připravíme rozšleháním smetany, vejce, tvarohu a strouhaného parmazánu. Vmícháme rozmražený (resp. povolený) špenát a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Odpočinuté těsto tence rozválíme a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy. Těsto bez vaření vkládáme do formy a prokládáme připravenou tvarohovo-špenátovou náplní (vrchní vrsta bude z náplně). Navrstvené lasagne přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, kde zapékáme asi 40 minut. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
Číst dále »
0 komentářů

Boloňské špagety

400 g vaječných špaget (vyzkoušejte naši značku Varoma), 6 lžic olivového oleje, 1 větší cibuli, 100 g anglické slaniny, 2 mrkve, 1 malý celer, 5 stroužků česneku, 500 g mletého masa (nejlépe směs hovězí a vepřové), 1 plechovku loupaných rajčat, 1 větší rajčatový protlak, 2 dl červeného vína, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, oregano, tvrdý sýr na posypání a petrželku na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Leden 29., 2021
Těstoviny

Těstoviny s dýní a smetanou

Ochutnejte tento netradiční recept s dýní. Příprava je opravdu nenáročná, zabere vám pár minut, zato chuť vás jistě mile překvapí. Budeme potřebovat: 250 g špaget (doporučujeme naši značku COOP Premium), 1/2 středně velké dýně hokkaido, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, hrst lístků čerstvého špenátu, sůl a mletý pepř, tvrdý sýr k posypání.
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny s krevetami a kokosovým mlékem

Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme krevety. Pokud máme krevety již předvařené, postačí jim jen pár minut, pokud ne, restujeme chvíli déle, až jsou dokonale růžové a voní. Krevety osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, chilli, limetkovou šťávu a med. Promícháme a vlijeme kokosové mléko. Necháme pár minut prohřát a mezitím si scedíme na skus uvařené těstoviny. Ty zamícháme do připravené směsi a ještě chvíli prohříváme a promícháme, aby se chutě propojily. Dozdobíme lístky čerstvých bylinek a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 29., 2021
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a pistáciemi

200 g těstovin (např. špaget), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, hrst hrášku (klidně i mražený a povolený), 2 stroužky česneku, 60 g vyloupaných pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 50 g strouhaného sýra
Číst dále »
0 komentářů
Leden 29., 2021
Těstoviny

Špagety se slaninou a smetanou (Carbonara)

250 g těstovin (např. vaječných špaget Varoma nebo semolinových špaget COOP Premium), 200 g anglické slaniny, 1 kelímek smetany (doporučujeme naši smetanu Ranko), 4 žloutky, 100 g strouhaného sýra (nejlépe se hodí parmazán), sůl, hrubě mletý pepř, čerstvá zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 27., 2021
Těstoviny

Špagety se čtyřmi druhy sýrů

cca 200 g špaget, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 100 g gorgonzoly (můžeme nahradit plísňovým sýrem niva), 100 g mozzarelly, 50 g parmazánu, 100 ml smetany (12%), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky