Polévky teplé

Vyberte si z 106 receptů

28 března., 2023
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
24 března., 2023
Polévky teplé

Polévka z jarní cibulky

Naťové (jarní) cibulky si nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku, brambory i mrkev vhodíme na rozpálené máslo a za stálého míchání osmahneme. Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Podáváme s toustovým chlebem opečeným na másle.
Číst dále »
0 komentářů
21 března., 2023
Polévky teplé

Jarní zeleninová polévka

2 brambory, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malá kedlubna, 1 hrst zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 1 menší pórek, kousek řapíkatého celeru (i s natí), 4 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 1 a 1/2 l drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů
9 března., 2023
Polévky teplé

Krémová polévka z kukuřice

2 cibule, 4 lžíce oleje, 1 l zeleninového vývaru, 4 kukuřičné klasy (případně 1 sáček mražené kukuřice), 100 ml smetany ke šlehání (doporučujeme vyzkoušet naši smetanu ke šlehání Ranko), muškátový oříšek, mletý pepř, černé olivy (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
3 března., 2023
Polévky teplé

Kedlubnová polévka

3 kedlubny, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 l vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, špetka muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů
28 února., 2023
Polévky teplé

Cuketová krémová polévka

2 menší zelené cukety, 2 cibule, 80 g másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, 2 stroužky česneku, muškátový květ, sůl a mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
28 února., 2023
Polévky teplé

Polévka kulajda

hrst čerstvých nebo sušených hub, 4 brambory, 1 a 1/2 l vývaru, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, čerstvý kopr, sůl, 3 natvrdo uvařená vejce, vinný ocet na dochucení
Číst dále »
0 komentářů
28 února., 2023
Polévky teplé

Krémová kuřecí polévka

3/4 kg kuřecího masa na polévku (např. skelety, křídla apod.) 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1 brambor, 4 stroužky česneku, sůl, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 bobkové listy, 2 l vody, 200 ml smetany, kousek másla, trochu strouhaného muškátového oříšku, zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí masox

1 kg hovězího masa (např. žebro, krk, oháňka či morkové kosti), 2 cibule, 1 palice česneku, 1/2 bulvy celeru, 3 mrkve, 3 petržele, 1 pórek, 10 kuliček pepře, 5 bobkových lístků, 10 kuliček nového koření, 4 lžíce soli a 2 brambory.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky