Polévky teplé

Vyberte si z 106 receptů

Prosinec 2., 2021
Polévky teplé

Dýňová polévka s vanilkou

1 menší dýně hokkaido, 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kari, sůl, mletý pepř, 1 malý rajčatový protlak, kousek másla, 1 vanilkový lusk, zakysaná smetana a zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 1., 2021
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 26., 2021
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 26., 2021
Polévky teplé

Boršč s masem

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 300 g kysaného (nebo sterilovaného) zelí, 200 g červené řepy, bobkový list, celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 1 kvalitní klobása, 1 menší konzerva rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek kysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 25., 2021
Polévky teplé

Zelňačka v chlebu

2 brambory, sůl, kmín, 500 g kyselého zelí, 2 l vody nebo vývaru, 2 bobkové listy, asi 10 kuliček celého pepře, kousek másla, 1 větší cibule, 2 klobásy, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, malé bochníčky chleba (dají se koupit v některých pekařstvích) – počet dle velikosti bochníčků
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 22., 2021
Polévky teplé

Zelná polévka z čerstvého zelí

250 g kvalitní klobásy, 1 menší hlávka bílého zelí, 5 brambor, 2 litry vody, 1 kostka bujónu, 3 bobkové listy, 10 kuliček pepře, 1 lžička kmínu, sůl, 4 stroužky česneku, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1 cibule a 2 lžičky sladké mleté papriky (vyzkoušejte naši papriku DleGusta)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 17., 2021
Polévky teplé

Polévka z červené řepy

1 větší červená řepa (o hmotnosti asi 600 až 700 g), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 l vody či vývaru, 1/2 lžičky fenyklového semínka, 1/2 lžičky anýzu, sůl, mletý pepř, trochu balzamikového octa, 1 kelímek zakysané smetany, čerstvé bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 16., 2021
Polévky teplé

Křenová polévka

200 g čerstvého křenu, 3 brambory, 200 g uzeného masa, 1 a 1/2 l vody, 60 g másla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 4 natvrdo uvařená vejce
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 12., 2021
Polévky teplé

Celerová krémová polévka

1 bulva celeru (cca 500 až 600 g), 1/2 kg brambor, 1 a 1/2 l vody, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 100 ml smetany, 2 zeleninové bujóny, sůl, oblíbená semínka a bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky