Polévky teplé

Vyberte si z 102 receptů

Leden 8., 2020
Polévky teplé

Tradiční japonská polévka miso

Kousek řasy wakame, 2 houby shitake, 100 g neochuceného tofu, 1 lžíce oleje, 2 jarní cibulky nebo kousek pórku, 2 lžíce miso pasty,  2 lžíce kvalitní sojové omáčky, 500 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového), dále dle chuti: libovolnou blanšírovanou zeleninu (brokolici, hrášek, ředkvičky), pšeničné nudle, hrst čerstvých klíčků nebo výhonků, trochu nasekaného zázvoru.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 1., 2020
Polévky teplé

Hovězí vývar s játrovými (drožďovými) knedlíčky

Na vývar: 1/2 kg předního hovězího masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř, 1 cibule, cca 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, nať petržele Na knedlíčky: cca půl kg jater (vepřová, hovězí), 2 stroužky česneku, trochu majoránky, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, nať petržele
Číst dále »
0 komentářů
Leden 1., 2020
Polévky teplé

Klasická česnečka

Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a brambory a asi po 5 minutách restování zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Na závěr osolíme a okořeníme majoránkou. Přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a osmažené kostičky chleba. Ozdobíme zelenými bylinkami a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 27., 2019
Polévky teplé

Vločková polévka

kousek másla, 1 cibule, 1 hrnek ovesných vloček, 2 brambory, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, mletý pepř, 100 g slaniny, 100 g tvrdého sýra, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 27., 2019
Polévky teplé

Polévka z jedlých kaštanů

400 g jedlých kaštanů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, bobkový list, celá skořice, sůl, pepř, smetana, 1 lžička čerstvého zázvoru
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 20., 2019
Polévky teplé

Hrachová polévka

1/2 kg hrachu, 1 a 1/2 l vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 l vývaru, sůl, pepř, majoránka, máslo, bílé pečivo (na kostičky)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 28., 2019
Polévky teplé

Polévka z červené řepy

1 větší červená řepa (o hmotnosti asi 600 až 700 g), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 l vody či vývaru, 1/2 lžičky fenyklového semínka, 1/2 lžičky anýzu, sůl, mletý pepř, trochu balzamikového octa, 1 kelímek zakysané smetany, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 27., 2019
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 26., 2019
Polévky teplé

Celerová krémová polévka

1 bulva celeru (cca 500 až 600 g), 1/2 kg brambor, 1 a 1/2 l vody, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 100 ml smetany, 2 zeleninové bujóny, sůl, kousek zelené petrželky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky