Polévky teplé

Vyberte si z 107 receptů

22 července., 2024
Polévky teplé

Cuketová krémová polévka

2 menší zelené cukety, 2 cibule, 80 g másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, 2 stroužky česneku, muškátový květ, sůl a mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
19 července., 2024
Polévky teplé

Rychlá fazolová polévka

1 cibule, trochu olivového oleje, 1 mrkev, 3 brambory, 3 stroužky česneku, 1 konzerva sterilovaných bílých fazolí (mohou být i v tomatě), 1 litr zeleninového vývaru (může být i z kostky), 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, kousek rozmarýnu (můžeme nahradit trochou majoránky) a trošku chilli (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
10 července., 2024
Polévky teplé

Gulášová polévka s paprikami

Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci si rozehřejeme kousek sádla a osmažíme na něm nejprve cibuli, po pár minutách i česnek a po další minutě přihodíme i pokrájené maso. To osmahneme dozlatova ze všech stran. Stáhneme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, mletou sladkou papriku a trochu kmínu. Zalijeme vodou nebo vývarem a dáme opět vařit. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Červenou i žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Také párek (popř. klobásku) pokrájíme na kolečka. Když je maso téměř měkké, přidáme do polévky pokrájené brambory, papriky i párek (klobásku) a vše dovaříme doměkka. Dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
17 června., 2024
Polévky teplé

Rukolová polévka

3 jarní cibulky, 1 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 100 g rukoly, hrst čerstvé petrželky nebo bazalky, sůl, pepř, šťáva z ½ citronu, 1 kelímek zakysané smetany, mozzarella na chuť i ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
10 června., 2024
Polévky teplé

Koprová polévka

1 svazeček čerstvého kopru, 1 a 1/2 l vody, sůl, pepř, 1 lžička kmínu, 5 středně velkých brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 kelímek smetany 13 % (vyzkoušejte smetanu Ranko), trochu citronové šťávy, kousek másla, trochu čerstvého kopru na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
6 června., 2024
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud ale chcete vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát s mátou a posunete její chuť na vyšší úroveň! Na hráškovou polévku se špenátem a mátou si připravíme: 350 g čerstvého nebo mraženého hrášku (vyzkoušejte náš mražený hrášek Dle Gusta), 2 hrnky vody, 1 hrnek čerstvých špenátových listů, pár lístků máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, mletý pepř a zakysanou smetanu.
Číst dále »
0 komentářů
30 května., 2024
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Polévka z hlívy ústřičné

asi 400 g čerstvé hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, drcený barevný pepř, trochu zakysané smetany, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
2 května., 2024
Polévky teplé

Kedlubnová polévka

3 kedlubny, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 l vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, špetka muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky