Zavařování a nakládání

Vyberte si z 49 receptů

Domácí kvašená zelenina

1 kg zelí (bílého nebo červeného), 6 mrkví, 4 cibule, 2 lžíce soli a 1 lžíce kmínu.
Číst dále »
0 komentářů

Šípková zavařenina

1 kg čerstvě natrhaného šípku, 1 kg cukru (nejlépe třtinového), 2 lžíce mletého hřebíčku
Číst dále »
1 komentář

Dýňová marmeláda

1,5 kg žluté dýně, 1 kg želírovacího cukru, 1 lžička kyseliny citronové, 1 pravý vanilkový lusk, 1 l vody
Číst dále »
0 komentářů

Houby naložené v oleji

1 kg pevných hub (lišky, malé hříbky apod.), sůl, kmín drcený nebo hrubě mletý, hrubě mletý pepř, celý kmín, olej (např. olivový nebo jiný kvalitní)
Číst dále »
0 komentářů

Houby v octě

1 kg mladých hub (různé jedlé druhy), 2 středně velké mrkve, 1 cibule, můžeme přidat česnek, feferonky, papriku nebo kopr dle chuti Nálev na 1 l vody: 250 ml octa, 5 lžiček cukru, 4 až 6 tablet umělého sladidla, 2 lžičky soli, 2 bobkové listy střední velikosti, 4 kuličky nového koření, 13 kuliček pepře, 1 a 1/2 lžičky hořčičných semínek
Číst dále »
0 komentářů

Švestková povidla z trouby

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 500 g krupicového cukru, 1 lžička mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 8 lžic tuzemáku (vyzkoušejte náš tuzemák Mashall)
Číst dále »
0 komentářů

Švestky ve vlastní šťávě

Zralé švestky opláchneme, rozpůlíme a vyjmeme z nich pecky. Naskládáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při 85°C. Poznámka: Takto zavařené švestky jsou vhodné na plnění knedlíků, na koláče, buchty i jako kompot pro diabetiky.
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané okurky

Pečlivě omyté okurky proložené květy kopru naskládáme do sklenic. Poté si připravíme ze všech zbylých ingrediencí teplý nálev. Tím zalijeme připravené okurky ve sklenicích, uzavřeme je a sterilujeme zhruba 20 až 25 minut při 85 stupních Celsia. Poznámka: Okurky můžeme rovněž proložit kolečky mrkve, oloupané cibule a křenu.Vynikající jsou mezi okurkami také stroužky česneku proložené kapií.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky