Jednoduché

Vyberte si z 892 receptů

Toasty s čedarovo-pivní omáčkou

1 balení toastového chleba, 2 lžičky hořčice, 100 ml světlého piva, 200 g čedaru (do omáčky) a 100 g čedaru (do toastů), 2 vaječné žloutky, 2 špetky čerstvě rozemletého pepře
Číst dále »
0 komentářů
26 září., 2023
Polévky teplé

Pivní polévka

6 plátků staršího chleba, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce másla, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml piva, 500 ml vývaru, 1 kelímek smetany, sůl, pepř a jarní cibulka.
Číst dále »
0 komentářů

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Maso zlehka naklepeme, z obou stran mírně osolíme, opepříme a potřeme rozmělněným česnekem. Připravíme si marinádu: Máslo rozehřejeme na pánvi s vyšším okrajem, přilijeme pivo, promícháme a sejmeme z ohně. Vmícháme kmín, zázvor i nasekanou majoránku. Poté do marinády naložíme maso a necháme přes noc v chladu. (Náš tip: Aby omáčka dokonale pokryla každý kousek masa, můžete marinádu nalít do sáčku, vložit do něj maso, zauzlovat a balíček protřepat a promnout.) Před grilováním maso vyjmeme z chladničky a necháme dojít do pokojové teploty. Plátky opékáme asi 6 až 7 minut a poté je otočíme. Během pečení potíráme zbylou marinádou. Na závěr si připravíme česnekovo-pažitkový dip: Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme olej a vyšleháme dohladka. Přidáme drcený česnek, najemno nasekanou pažitku a dle chuti sůl s pepřem. Podáváme s opečenou krkovičkou, brambory a oblíbeným salátem.
Číst dále »
0 komentářů

Pivní palačinky

150 ml světlého piva, 3 rozšlehaná vejce, 150 ml mléka, 120 g hladké mouky, špetka soli, 3 lžíce přepuštěného másla
Číst dále »
0 komentářů
25 září., 2023
Drůbež

Kuře na pivě

1 kuře, sůl, 2 lžíce medu, 1 lžíce hořčice, 1/2 másla, 2 cibule, 200 g slaniny, 1 černé pivo, šťáva z 1 citronu, trochu čerstvého (popř. sušeného) rozmarýnu
Číst dále »
0 komentářů
25 září., 2023
Ryby a mořské plody

Rybí filé v těstíčku

1 kg filé z mořské ryby (bez kostí), šťáva z 1 citronu, sůl, mletý pepř, 150 g hladké mouky, 150 ml piva (doporučujeme naše pivo Královar), 1/4 prášku do pečiva, 1 vejce, čerstvé bylinky nebo trochu koření podle chuti (např. provensálské koření), olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
22 září., 2023
Pomazánky

Pomazánka z pivního sýra

pivní sýr (např. Žumbera COOP), 50 g změklého másla, 1 malá cibule (nasekaná nadrobno), sůl, 1 lžička mleté sladké papriky, trochu drceného kmínu, mletý pepř, chilli (podle chuti), pažitka, 2 až 3 lžíce světlého piva
Číst dále »
1 komentář

Hovězí guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou. Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
Číst dále »
0 komentářů
22 září., 2023
Drůbež

Kuřecí rolky plněné pivním sýrem

2 plátky kuřecích prsou, sůl, 2 stroužky česneku, 4 plátky šunky, 1 pivní sýr (např. Žumbera COOP), kousek červené kapie, petrželka nebo pažitka, 1 cibule, olej
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky