Jednoduché

Vyberte si z 874 receptů

Houbová topinka

200 g čerstvých hub (např. malých hříbků), 2 lžíce másla, 50 g slaniny, 1 cibule, mletý pepř, 1 zrnko jalovce, sůl, chléb, česnek, 100 g tvrdého sýra, sůl, čerstvý tymián (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Kokosové kuličky v čokoládě

Když venku prší a počasí je pod psa, je nejlepší zalézt si doma ke knížce a horkému čaji. A aby se vám ještě lépe četlo, můžete u toho uzobávat naše skvělé kokosové kuličky v čokoládě. Hotové je budete mít raz dva a jelikož jsou plné zdravých přísad, můžete je mlsat bez výčitek. Na kokosové kuličky v čokoládě si připravíme: 1 šálek neslazeného strouhaného kokosu , 3 lžíce medu (nebo javorového sirupu), 2 lžíce kokosového oleje, vanilkový extrakt pro vůni, špetka soli a čokoládová poleva na obalení kuliček (ze 100 g hořké čokolády a 50 g stoprocentního rostlinného tuku)
Číst dále »
0 komentářů
27 září., 2022
Pomazánky

Sardinková pomazánka

1 plechovka sardinek v oleji (vyzkoušejte naše sardinky Dle Gusta), 2 kelímky termizovaného sýra Žervé Ranko, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, sůl a mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
23 září., 2022
Nápoje teplé

Horká hruška (nápoj)

2 středně velké hrušky, kus celé skořice, 1 hřebíček, špetka vanilky, 1 lžíce medu, trocha vody
Číst dále »
0 komentářů
22 září., 2022
Moučníky pečené

Jablečný štrůdl z listového těsta

1 zmrazené listové těsto Dle Gusta, trochu strouhanky, 4 jablka, 100 g rozinek (doporučujeme rozinky Dle Gusta), 50 g vlašských ořechů, 2 vanilkové cukry, trochu mleté skořice (vyzkoušejte mletou skořici Dle Gusta), 1 vejce a trochu tuzemáku (na potření), moučkový cukr (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů
22 září., 2022
Bramborové pokrmy

Štouchané brambory se zelím a slaninou

1 kg moučných brambor (typu C), 2 lžíce sádla, 2 cibule, 200 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, 1 sklenice sterilovaného zelí (vyzkoušejte naši značku Dle Gusta), sůl, mletý pepř, trošku mletého či strouhaného muškátového oříšku, čerstvá zelená petrželka na ozdobu a kvalitní párky nebo klobásy (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
21 září., 2022
Zeleninová jídla

Zelené fazolky s česnekem a oříšky

Zelené fazolky nejsou jen vegetariánské jídlo, ale dokáží být i skvělou přílohou pro každého masožravce. Důležité je však fazolky připravit tak, aby zůstaly krásně křupavé. To díky blanšírování zvládneme hravě. Pak je stačí jen opéct s česnekem a oříšky… a lahůdka je na stole. Na zelené fazolky s česnekem a oříšky si přichystáme: 400 g zelených fazolek (my jsme použili naše mražené fazolky Dle Gusta, ale během léta můžete mít i čerstvé ze zahrádky), 3 litry vody, 3 lžíce soli (do vody), 2 lžíce másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, hrst oříšků podle chuti (piniové, kešu…), sůl, hrubě mletý pepř a citronovou šťávu.
Číst dále »
0 komentářů
21 září., 2022
Předkrmy a lehká jídla

Pečené batáty s jablky

Netradiční příloha například k pečenému masu, která jistě oslní nejednoho strávníka. Pečené sladké brambory a jablka, oglazované směsí z hnědého cukru a másla, korunované křupavými ořechy. Ideální na příjemné podzimní obědy nebo večeře. Na pečené batáty s jablky si připravíme: 3 středně velké batáty, 1 větší jablko, 1/3 hrnku hnědého cukru, 1 lžíci vody, 2 lžíce másla, 1/4 hrnku sekaných vlašských ořechů a špetku mletého hřebíčku.
Číst dále »
0 komentářů
21 září., 2022
Saláty

Salát z řepy a zelí

1 červená řepa, 1/2 sáčku kysaného zelí (popř. 1 sklenice zelí Dle Gusta), 3 mrkve, trochu kmínu a fenyklových semínek, 1 cibule, kousek křenu, 4 lžíce olivového oleje, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky