Jednoduché

Vyberte si z 877 receptů

Mandlové kuličky bez přidaného cukru

Cukroví už začíná vonět všude kolem a vy byste ho letos rádi trochu odlehčili? Sáhněte po těchto datlovo-mandlových kuličkách, které sladí pouze přírodní cukry a vychutnejte si jejich měkkou a lahodnou strukturu.
Číst dále »
0 komentářů

Bílková poleva (na perníčky)

1 vaječný bílek, 170 g moučkového cukru, 1 lžička solamylu, 1 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 24., 2020
Drůbež

Medová křidýlka s hořčicí

Chutný a rychlý pokrm, který snoubí jemnou chuť medu a výraznou ostrost dijonské hořčice. Budeme potřebovat: 500 g kuřecích křídel, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 a 1/2 lžíce soli, 1/4 hrnku medu, 1/4 hrnku dijonské hořčice, 1 lžičku mletého pepře a 1 lžičku sezamových semínek
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 24., 2020
Nápoje teplé

Zázvorový čaj s kořením

kousek čerstvého zázvoru, kousek celé skořice, 3 ks hřebíčku, 1 badyán (nemusí být), 1 l horké vody, 2 až 4 lžíce medu, šťáva z 1 citronu
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 24., 2020
Nápoje teplé

Horká domácí citronáda s kořením

6 citronů, kousek celé skořice, 6 hřebíčků, kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), 1 hrnek krupicového cukru, 1 l vody, kolečka citronu na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 24., 2020
Polévky teplé

Dýňová polévka s vanilkou

1 menší dýně hokkaido, 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kari, sůl, mletý pepř, 1 malý rajčatový protlak, kousek másla, 1 vanilkový lusk, zakysaná smetana a zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vánoční perníčky

Perníkové těsto: 140 g moučkového cukru, 3 vejce, 100 g Hery, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky perníkového koření, 400 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody Na ozdobení: 150 g moučkového cukru, 1 bílek
Číst dále »
0 komentářů

Bramborové placky (lokše)

Uvařené vychladlé brambory nastrouháme nebo propasírujeme. Na válu smícháme s hladkou moukou a solí. Ze vzniklého těsta si připravíme váleček, který rozdělíme asi na 15 dílků. Na pomoučeném válu si z každého dílku připravíme placku silnou asi 3 mm, kterou dáme nasucho opéct na pánev z obou stran. Opečené lokše pomažeme podle chuti rozpuštěným máslem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 20., 2020
Přílohy

Česneková bramborová kaše

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme je vařit. Česnek rozebereme na stroužky (avšak neloupeme je) a vložíme je do kastrůlku s vařicí vodou, kde je necháme asi 3 minuty povařit. Poté je slijeme a oloupeme. Na pánvi si rozehřeme polovinu másla a slouplé stroužky česneku na něm (za stálého míchání) restujeme asi 10 minut. (Česnek by měl chytit krásně jemně zlatavou barvu a být velmi měkký.) Orestovaný česnek (i s máslem, kde se smažil) přendáme do mixeru, kde jej rozmixujeme na pastu. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme ručním šťouchadlem. Přidáme k nim připravenou česnekovou pastu, druhou polovinu másla, sůl a bílý pepř a pomalu přiléváme i ohřáté (teplé) mléko. Mícháme nejprve pomocí kvrdlačky a po chvíli přejdeme na ruční metlu. (Kdo má rád bramborovou kaši velmi jemnou, může samozřejmě na závěr použít i tyčový mixer.) Hotovou česnekovou bramborovou kaši podáváme například k pečenému masu nebo zelenině.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky