Červenou řepu oloupeme (nejlépe v rukavicích). Mrkev, jablka a zázvor také oloupeme, u jablek navíc odstraníme jádřince. Z limetky nastrouháme najemno její kůru. Červenou řepu, mrkev, jablka, zázvor i limetku dáme do odšťavňovače a do získané šťávy přimícháme limetkovou kůru. Podle možností ozdobíme lístkem máty a ihned podáváme. Poznámka: Tato šťáva z červené řepy je vhodná nejen pro celkové posílení imunitního systému, ale doporučuje se rovněž jako prevence i součást léčby rakovinného bujení.
0,5 l kvalitní vodky (vyzkoušejte např. vodku Marshall z prodejen COOP), asi 6 polévkových lžic tekutého medu, 150 až 200 g čerstvého zázvoru, 1 citron
3 l vody, 1 kg krystalového cukru, 1/2 kg rýže, 1 kostka droždí, 50 g rozinek, 6 ks nového koření, 6 ks hřebíčku, 1 vanilkový lusk, kus (asi 5 cm) čerstvého zázvoru, 1 chemicky neošetřený pomeranč, 1 chemicky neošetřený citron