Oběd

Vyberte si z 501 receptů

Červen 4., 2020
Polévky teplé

Italská polévka Minestrone

3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 200 g fazolí, cca 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 mrkve, kousek bulvového celeru, 2 brambory, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, nať z čerstvé petržele (případně i čerstvá tymiánová nať), sůl a pepř
Číst dále »
0 komentářů
Červen 4., 2020
Těstoviny

Italské těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

500 g těstovin (doporučujeme penne nebo mašličky), asi 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji, 150 g oliv, čerstvá bazalka a parmezán na posypání
Číst dále »
0 komentářů
Červen 4., 2020
Bezmasá jídla

Pizza s rajčaty a mozzarellou (Pizza Margarita)

Těsto: 40 g droždí, 1 a ½ šálku vlažné vody, špetka cukru, 4 šálky mouky, ½ lžičky soli, 1 šálek olivového oleje Náplň: 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, 1/2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 200 tvrdého sýra (např. eidam 45%), 400 g rajčat, 200 g mozzarelly, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Italský opečený chléb s rajčaty (Bruschetta)

světlý chléb nebo bílá bageta, 3 větší zralá rajčata, 50 g černých oliv (bez pecky), trochu čerstvé bazalky a oregana, 5 stroužků česneku, 6 lžic olivového oleje, sůl, hrubě mletý pepř, kousek mozzarelly (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 4., 2020
Ryby a mořské plody

Pizza s ančovičkami (Pizza Napoli)

Těsto: 200 g hladké mouky, 1/2 droždí, 1 lžička cukru, 1 dl vody, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce olivového oleje Náplň: 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 80 g ančoviček, čerstvé oregano
Číst dále »
0 komentářů
Červen 2., 2020
Saláty

Caesar salát s kuřecím masem

Salát: 2 ks kuřecích prsou bez kůže, sůl, pepř, olivový olej, bílá bageta, 3 stroužky česneku, 1 hlávka ledového salátu, kousek parmazánu nebo jiného výrazného sýra. Dresink: 2 žloutky, 2 ančovičky, šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce balzamikového octu, 1 lžíce medu.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 1., 2020
Polévky teplé

Květáková polévka pro děti

Květák rozebereme na malé růžičky a omyjeme. Cibuli s bramborem oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Na másle nejprve osmahneme jemně cibuli a po chvíli přihodíme i brambory s květákem. Zamícháme, necháme provonět a přelijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou květák i brambory měkké. Poté rozmixujeme do hladkého krému a jemně dochutíme pažitkou a citronovou šťávou, popřípadě ještě solí. Poznámka: Pro větší děti můžete tuto polévku doplnit rybičkami se sezamem – moc se jim budou v polévce líbit!
Číst dále »
0 komentářů

Brokolicová polévka pro děti

Očištěnou a na růžičky rozebranou brokolici dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 8 minut. Na másle si mezitím orestujeme očištěnou a na kousky pokrájenou mrkev a na kolečka pokrájený pórek. Zalijeme vývarem z brokolice a mlékem, přidáme pohankové vločky a rozvaříme je doměkka. Přidáme uvařenou brokolici (pár kousků si necháme stranou) a ochucovadlo Solčanku. Nyní si z polévky odebereme několik kousků mrkve a zbylou polévku rozmixujeme dohladka. Z toastového chleba vykrájíme vykrajovátkem libovolné tvary (např. srdíčka) a ty opečeme na másle dozlatova. Některá srdíčka vhodíme do polévky a některá napíchneme spolu s brokolicí a mrkví na špejli. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová polévka pro děti

asi 1/2 kg čerstvého špenátu, kousek másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brambor, 1/2 l vody nebo vývaru, 1/2 l plnotučného mléka, sůl, trochu citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 3 lžíce plnotučné zakysané smetany, kousek červené papriky a zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky