Oběd

Vyberte si z 517 receptů

Kuskus se sušenými rajčaty a sýrem akawi

Kuskus se sušenými rajčaty a sýrem akawi je přesně ten typ rychlého a jednoduchého jídla, které nás v únorové zimě příjemně potěší a zahřeje. Navíc se dá po vychladnutí proměnit i v chutný salát na druhý den. Na kuskus si připravíme: 150 g kuskusu, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, 8 naložených sušených rajčat, 3 stroužky česneku, 125 g bílého sýra akawi (nejlépe Ranko), 1/4 okurky a čerstvé bylinky na ozdobu (petrželka, bazalka…)
Číst dále »
4 února., 2025
Drůbež

Kuře v jogurtu

1 kuře, 1 velký kelímek (380 g) bílého smetanového jogurtu, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, kari koření
Číst dále »
4 února., 2025
Polévky teplé

Krémová polévka z růžičkové kapusty

asi 600 g růžičkové kapusty, kousek másla a trochu olivového oleje, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 zakysaná smetana
Číst dále »
4 února., 2025
Zeleninová jídla

Škvarkové zelňáky

300 g kysaného zelí, 300 g hladké mouky, 1 hrst překrájených škvarků, 100 g vepřového sádla, 1 vejce, sůl, kmín, pepř
Číst dále »

Langoše s uzeným masem

Těsto na langoše: 4 dl mléka, 1 kostka droždí, 500 g hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička cukru Dále: olej na smažení, 200 g uzeného masa, 6 stroužků česneku, 200 g tvrdého sýra, čerstvá zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
27 ledna., 2025
Bramborové pokrmy

Rychlé bramborové noky s rajčatovou omáčkou

Tyhle noky s rajčatovou omáčkou mají skvělou chuť, a to díky jedné tajné ingredienci! Připravíme si: 500 g bramborových noků (doporučujeme naše bramborové gnocchi Varoma), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 plechovku krájených konzervovaných rajčat (vyzkoušejte značku Dle Gusta), 3 lžíce rajčatového protlaku (také dle Gusta), bylinky (skvělé je oregano), asi 2 lžíce tajné ingredience umeocet (popř. sůl + cukr + vinný ocet) a tvrdý sýr s čerstvou bazalkou na ozdobu.
Číst dále »

Štrůdl se sýrem a bylinkami

1 balíček listového těsta, 2 balení nivy, 2 kelímky sýra žervé, 2 hrsti zelených bylinek (petrželka, pažitka, jarní cibulka…) a 1 vejce na potření
Číst dále »
24 ledna., 2025
Zeleninová jídla

Koláč s rajčaty a bylinkami

4 vejce, 125 g jemných ovesných vloček, 125 g hladké mouky, 125 g másla, 750 g čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazeček čerstvých bylinek (např. petrželka, pažitka, kopr, tymián…), 300 g zakysané smetany (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), 150 g nahrubo nastrouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Číst dále »

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky