Oběd

Vyberte si z 501 receptů

Cizrnové placičky Falafel

400 g konzervované cizrny, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, svazek zelené petrželky, 1 menší cibule, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
Leden 15., 2020
Ryby a mořské plody

Losos s avokádovým tatarákem

Losos: 4 kousky lososa, 4 lžíce olivového oleje, sůl, citronová šťáva Avokádový tatarák: 2 zralá avokáda, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce limetkové šťávy, sůl, bílý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Citronová kuřecí prsa

4 kousky kuřecích prsou, 2 citrony, 6 lžic olivového oleje, bílý (popř. černý) pepř, sůl, 50 g másla, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, citron a zelená petrželka (na ozdobu) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2020
Drůbež

Kuře na pomerančích

1 kuře, 1 lžíce koření na kuře, 1 lžíce worcesterské omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 150 ml bílého vína, nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného (bio) pomeranče a šťáva ze 2 pomerančů, 2 lžíce másla, 1 pomeranč na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2020
Zeleninová jídla

Koláč s rajčaty a bylinkami

4 vejce, 125 g jemných ovesných vloček, 125 g hladké mouky, 125 g másla, 750 g čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazeček čerstvých bylinek (např. kopr, tymián…), 300 g zakysané smetany (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), 150 g nahrubo nastrouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Špenátové palačinky

cca 1/2 balíčku mraženého špenátového protlaku (170 až 200 g), 2 hrnky mléka (tj. 4 až 5 dl), 2 vejce, asi 200 g polohrubé mouky, trochu soli, mletý pepř, 2 až 3 stroužky česneku, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Karbanátky z červené řepy

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 8., 2020
Zeleninová jídla

Pečená zelenina s javorovým sirupem

Vyzkoušejte naši výtečnou pečenou zeleninu s javorovým sirupem a vytvoříte si na ní závislost!
Číst dále »
0 komentářů
Leden 8., 2020
Polévky teplé

Tradiční japonská polévka miso

Kousek řasy wakame, 2 houby shitake, 100 g neochuceného tofu, 1 lžíce oleje, 2 jarní cibulky nebo kousek pórku, 2 lžíce miso pasty,  2 lžíce kvalitní sojové omáčky, 500 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového), dále dle chuti: libovolnou blanšírovanou zeleninu (brokolici, hrášek, ředkvičky), pšeničné nudle, hrst čerstvých klíčků nebo výhonků, trochu nasekaného zázvoru.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky