Oběd

Vyberte si z 508 receptů

25 května., 2023
Těstoviny

Zapečené těstoviny s brokolicí a pivním sýrem

300 g těstovin (např. penne), 500 g brokolice, 200 g uzeného masa nebo slaniny, 220 g (2 ks) pivního sýra Ranko, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany 12%, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
24 května., 2023
Grilované pochoutky

Klobásky na pivě

10 kvalitních klobásek, 10 silnějších plátků slaniny, 1 dl černého piva, 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo tymiánu
Číst dále »
0 komentářů
24 května., 2023
Polévky teplé

Boršč s masem

Současné počasí nahrává spíše teplým polévkám, přinášíme vám proto recept na skvělý a zdravý boršč. Slibujeme, že nadchne každého, kdo ho ochutná. Na bořšč si připravíme: 300 g hovězího zadního masa, 1 cibuli, bobkový list (asi 5 lístků), celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 300 g vepřového masa, 300 g kysaného zelí – vyzkoušejte naše zelí Dle Gusta , 200 g červené řepy (1 větší řepu), 300 g kořenové zeleniny (asi 2 mrkve, 1 petržel a 1/4 celeru), 3 brambory, 1 kvalitní klobásu (ta nemusí být), 1 konzervu rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek zakysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (např. zelenou petrželku či kopr).
Číst dále »
0 komentářů

Polévka z hlívy ústřičné

asi 400 g čerstvé hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, drcený barevný pepř, trochu zakysané smetany, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
23 května., 2023
Saláty

Caesar salát s kuřecím masem

Salát: 2 ks kuřecích prsou bez kůže, sůl, pepř, olivový olej, bílá bageta, 3 stroužky česneku, 1 hlávka ledového salátu, kousek parmazánu nebo jiného výrazného sýra. Dresink: 2 žloutky, 2 ančovičky, šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce balzamikového octu, 1 lžíce medu.
Číst dále »
1 komentář
22 května., 2023
Ryby a mořské plody

Pečený pstruh s omáčkou pesto

2 pstruhy, šťáva z 1 citronu, sůl, kmín, máslo, olivový olej, 6 lžic bazalkového pesta, 2 rajčata, zelená petrželka na ozdobu, citron na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
22 května., 2023
Saláty, Těstoviny,

Těstovinový salát s mozzarellou

300 g těstovin – vyzkoušejte např. naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), asi 10 malých červených rajčátek, 1 balení mozzarelly, 2 stroužky česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo bazalka)
Číst dále »
0 komentářů
22 května., 2023
Polévky teplé

Polévka z jarní cibulky

Naťové (jarní) cibulky si nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku, brambory i mrkev vhodíme na rozpálené máslo a za stálého míchání osmahneme. Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Podáváme s toustovým chlebem opečeným na másle.
Číst dále »
0 komentářů
18 května., 2023
Vepřové maso

Karamelový bůček

1 kg vepřového bůčku s kůží, 2 cibule, 3 lžíce soli, 1 lžíce kmínu a 4 lžíce cukru.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky