Oběd

Vyberte si z 499 receptů

Srpen 10., 2020
Vepřové maso

Marinovaná a grilovaná vepřová žebírka

1 a 1/2 kg uzených vepřových žebírek, šťáva z 1/2 citronu, trochu drceného chilli, 1 a 1/2 dl červeného vína, 1 a 1/2 dl olivového oleje, 5 lžic sojové omáčky, 6 stroužků česneku, 3 menší cibule, několik snítek čerstvého rozmarýnu
Číst dále »
0 komentářů

Grilovaná zelenina

cca 700 g zeleniny podle chuti – např. žlutá paprika, lilek, cherry rajčátka, pórek, cuketa…, 6 lžic olivového oleje, 4 stroužky česneku, trochu citronové šťávy, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 10., 2020
Saláty

Salát z grilovaných hrušek

3 hrušky, čerstvý zelený salát, 50 g vlašských ořechů, 1 camembert, 2 lžíce medu, 1 lžička vinného octa, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Grilované zeleninové špízy

2 červené papriky, 2 zelené papriky, 2 oranžové papriky, 1 malá zelená cuketa, 1 menší lilek, 10 malých cibulek, 1 dl olivového oleje, šťáva ze 2 citronů, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Italský opečený chléb s rajčaty (Bruschetta)

světlý chléb nebo bílá bageta, 3 větší zralá rajčata, 50 g černých oliv (bez pecky), trochu čerstvé bazalky a oregana, 5 stroužků česneku, 6 lžic olivového oleje, sůl, hrubě mletý pepř, kousek mozzarelly (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 7., 2020
Těstoviny

Italské těstoviny se sušenými rajčaty a olivami

500 g těstovin (doporučujeme penne nebo mašličky), asi 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji, 150 g oliv, čerstvá bazalka a parmezán na posypání
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 7., 2020
Polévky teplé

Pikantní rajčatová polévka

Jako první si připravíme rajčata: Ta nejprve na spodní straně nařízneme do kříže. Poté je vhodíme je do vroucí vody. Po cca 10 sekundách (až se zkroutí naříznutá slupka) je ponoříme do ledové vody. Slupku tak snadno stáhneme. Nyní si v kastrolu si na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli a po asi 3 minutách smažení a míchání přidáme nasekaný česnek s chilli papričkou. Po další minutě přihodíme oloupaná rajčata a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme asi 10 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixerem. Dochutíme solí, mletým pepřem, mletou skořicí a trochou cukru. Nalijeme na talíře, přelijeme trochou kokosového mléka či zakysané smetany. Hotovou polévku ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané okurky

Pečlivě omyté okurky proložené květy kopru naskládáme do sklenic. Poté si připravíme ze všech zbylých ingrediencí teplý nálev. Tím zalijeme připravené okurky ve sklenicích, uzavřeme je a sterilujeme zhruba 20 až 25 minut při 85 stupních Celsia. Poznámka: Okurky můžeme rovněž proložit kolečky mrkve, oloupané cibule a křenu.Vynikající jsou mezi okurkami také stroužky česneku proložené kapií.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 5., 2020
Bezmasá jídla

Pizza s rajčaty a mozzarellou (Pizza Margarita)

Těsto: 40 g droždí, 1 a ½ šálku vlažné vody, špetka cukru, 4 šálky mouky, ½ lžičky soli, 1 šálek olivového oleje Náplň: 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, 1/2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 200 tvrdého sýra (např. eidam 45%), 400 g rajčat, 200 g mozzarelly, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky