Oběd

Vyberte si z 510 receptů

24 března., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Štrůdl se sýrem a bylinkami

1 balíček listového těsta, 2 balení nivy, 2 kelímky sýra žervé, 2 hrsti zelených bylinek (petrželka, pažitka, jarní cibulka…) a 1 vejce na potření
Číst dále »
0 komentářů
24 března., 2023
Polévky teplé

Polévka z jarní cibulky

Naťové (jarní) cibulky si nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku, brambory i mrkev vhodíme na rozpálené máslo a za stálého míchání osmahneme. Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Podáváme s toustovým chlebem opečeným na másle.
Číst dále »
0 komentářů
23 března., 2023
Rýžové pokrmy

Rychlá kari rýže

200 g rýže basmati (vyzkoušejte naši značku Varoma), 2 lžíce oleje, 1 lžíce kari, hrst mraženého hrášku, 50 g nasucho opražených kešu ořechů, citronová šťáva, pro milovníky pálivých pokrmů 1 chilli paprička, zbytky grilovaného nebo pečeného kuřete
Číst dále »
0 komentářů
21 března., 2023
Polévky teplé

Jarní zeleninová polévka

2 brambory, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malá kedlubna, 1 hrst zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 1 menší pórek, kousek řapíkatého celeru (i s natí), 4 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 1 a 1/2 l drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů
21 března., 2023
Saláty, Těstoviny,

Těstovinový salát

300 g těstovin, 200 g eidamu, 200 g šunky, 1/2 okurky, několik cherry rajčátek, několik lžic bílého jogurtu, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
15 března., 2023
Zeleninová jídla

Cibulový koláč s uzeným masem

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 žloutek, špetka soli, 3 lžíce vody Náplň: 4 velké cibule (nebo 6 středně velkých), 2 lžíce olivového oleje, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 200 g eidamu 45%, 150 g uzeného masa, sůl, špetka mletého černého pepře, 50 g másla
Číst dále »
0 komentářů
15 března., 2023
Bramborové pokrmy

Bramborová kaše s cibulkou a petrželkou

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na másle osmahneme pokrájenou cibulku dozlatova a zelenou petrželku nasekáme nadrobno. Brambory uvařené doměkka slijeme, rozšťoucháme nejprve šťouchadlem, přilijeme smetanu a našleháme do podoby kaše. Přimícháme osmaženou cibulku s nasekanou petrželkou, osolíme podle chuti a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
15 března., 2023
Drůbež

Česnekové kuře

1 celé kuře, 3 větší paličky česneku, 4 dl bílého vína, 8 lžic olivového oleje, sůl, 2 cibule, 3 mrkve, 10 brambor, 100 g másla, čerstvý rozmarýn
Číst dále »
0 komentářů

Zapečená dýně s quinoou

1 máslová dýně, 100 g quinoi, 2 ks rajčat, 1 cibule, sýr akawi, bylinky dle chuti, olivový olej, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky