Oběd

Vyberte si z 501 receptů

Štrůdl se sýrem a bylinkami

1 balíček listového těsta, 2 balení nivy, 2 kelímky sýra žervé, 2 hrsti zelených bylinek (petrželka, pažitka, jarní cibulka…) a 1 vejce na potření
Číst dále »
0 komentářů
Březen 1., 2021
Bramborové pokrmy

Pečené brambory s bylinkami

5 až 6 středně velkých brambor, máslo, sůl, česnek a bylinky (tymián, oregano, bazalka….)
Číst dále »
0 komentářů
Březen 1., 2021
Zeleninová jídla

Koláč s rajčaty a bylinkami

4 vejce, 125 g jemných ovesných vloček, 125 g hladké mouky, 125 g másla, 750 g čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazeček čerstvých bylinek (např. kopr, tymián…), 300 g zakysané smetany (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), 150 g nahrubo nastrouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Únor 26., 2021
Polévky teplé

Křenová polévka

200 g čerstvého křenu, 3 brambory, 200 g uzeného masa, 1 a 1/2 l vody, 60 g másla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 4 natvrdo uvařená vejce
Číst dále »
0 komentářů
Únor 26., 2021
Drůbež

Česnekové kuře

1 celé kuře, 3 větší paličky česneku, 4 dl bílého vína, 8 lžic olivového oleje, sůl, 2 cibule, 3 mrkve, 10 brambor, 100 g másla, čerstvý rozmarýn
Číst dále »
0 komentářů
Únor 25., 2021
Polévky teplé

Krémová cibulačka

5 velkých cibulí, 3 stroužky česneku, 3 lžíce másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 100 ml smetany, 100 g tvrdého sýra (např. čedaru nebo ementálu), mletý pepř, sůl, 100 g kvalitní šunky nebo slaniny, trochu zakysané smetany, pažitka nebo jarní cibulka (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 25., 2021
Polévky teplé

Boršč s masem

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 300 g kysaného (nebo sterilovaného) zelí, 200 g červené řepy, bobkový list, celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 1 kvalitní klobása, 1 menší konzerva rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek kysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 24., 2021
Drůbež

Kuře vindaloo

Pokud milujete indickou kuchyni, jistě znáte kuře vindaloo. Jde o opravdu pálivý pokrm, který v sobě skrývá nespočet exotických chutí. Pojďte ho s námi vyzkoušet. Na kuře vindaloo budeme potřebovat: 1 kuřecí prsa, 4 zralá rajčata, asi 5 cm zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 až 2 ks chilli papričky, 1/2 litru hovězího vývaru, 4 lžíce přepuštěného másla (ghí), 3 středně velké cibule, třtinový cukr a jablečný ocet. Z koření pak: 1 lžička koriandru, 2 lžičky hřebíčku, 1 lžička kardamomu, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička černého pepře, 1 lžička černého hořčičného semínka, 2 lžičky kurkumy a 2 lžičky mleté skořice.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 24., 2021
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky