Bramborové pokrmy

Vyberte si z 46 receptů

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině nebo rybám.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 2., 2021
Bramborové pokrmy

Kopřivové bramboráky

800 g brambor, 1 svazek mladých kopřiv, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
Březen 5., 2021
Bramborové pokrmy

Pečené brambory s bylinkami

5 až 6 středně velkých brambor, máslo, sůl, česnek a bylinky (tymián, oregano, bazalka….)
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé hranolky s petrželkou

1 kg mražených hranolek, 1 litr řepkového oleje, sůl a hrst čerstvé zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů
Únor 8., 2021
Bramborové pokrmy

Brambory zapečené se sýrem

4 velké brambory, olivový olej, 150 g šunky (nebo slaniny), 100 g tvrdého sýra (např. eidam 45%), 100 g plísňového sýra (např. niva), mletý vícebarevný pepř, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 6 lžic olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 20., 2020
Bramborové pokrmy

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky: 750 g brambor (typu C), 250 g hrubé mouky, sůl, 60 g másla, 2 vejce Náplň: 400 g uzeného masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř Dále: hrubá mouka (na vál), kysané zelí jako příloha (podle chuti teplé či studené)
Číst dále »
0 komentářů

Bramborové placky (lokše)

Uvařené vychladlé brambory nastrouháme nebo propasírujeme. Na válu smícháme s hladkou moukou a solí. Ze vzniklého těsta si připravíme váleček, který rozdělíme asi na 15 dílků. Na pomoučeném válu si z každého dílku připravíme placku silnou asi 3 mm, kterou dáme nasucho opéct na pánev z obou stran. Opečené lokše pomažeme podle chuti rozpuštěným máslem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky