Také si rádi dáváte ke kávě nebo čaji něco dobrého na zub? Pojďte se s námi pustit do přípravy úžasně dobrého nektarinkového dortu s želé. Na nektarinkový dort s želé si připravíme: Na těsto: 3 vejce, 120 g cukru, 1 balíček vanilkového či vanilínového cukru a 150 g polohrubé mouky. Na krém: 1 pudingový prášek s vanilkovou příchutí, 300 ml čerstvého polotučného mléka, 40 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového či vanilínového cukru a 70 g změklého másla. A navrch: 300 g nektarinek, 1 balíček čirého želé Dr. Oetker, 1/2 litru vody a 2 až 3 lžíce cukru.
Pokud vás honí chuť na sladké a nechce se vám připravovat nic složitého, vyzkoušejte toto rychlé čokoládové brownies, které za pár minut připravíte v mikrovlnné troubě. A i když vás mlsná nehoní, může být brownies v hrnečku milým překvapením pro maminku ke Dni matek. Na hrnečkové brownies si připravíme: 1 vejce, 50 g cukru krystal, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžíci kakaa (doporučujeme naše kakao COOP Premium), 1/4 hrnku mléka, 4 lžíce másla, 50 g hořké čokolády (nejlépe také COOP Premium s 70% kakaa) a oblíbené zdobení (např. barevné kuličky, nasekané oříšky apod.)
Upečte tyto lahodné lívance po ránu a ujišťujeme vás, že celá vaše rodina se bude olizovat celý den. Budeme potřebovat: 4 lžíce čokoládové nebo lískooříškové pomazánky, 2 banány, 1 hrnek mouky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice, 1/2 hrnku mléka, 1 vejce, 1 lžíce másla a trochu oleje na smažení (např. kokosového)
V míse začneme šlehat máslo, dokud nezíská krémovou konzistenci. Přidáme cukr a vanilkový extrakt a znovu zašleháme. To samé také s vejci. Poté postupně vmícháme mouku se sodou a solí. Bílou čokoládu nasekáme na drobnější kousky, dáme do vhodné nádoby a na deset minut vložíme do mrazáku. Díky tomu se čokoláda při pečení tolik nerozehřeje a bude mnohem více křupavá. Po deseti minutách čokoládu vyndáme a zamícháme do těsta. Brusinky pokrájíme na menší kusy a rovněž přidáme do těsta. Pomocí lžíce tvoříme menší kuličky asi o velikosti pingpongového míčku. Skládáme je v rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 8 až 10 minut v troubě vyhřáté na 190°C, dokud sušenky nezezlátnou.
O skořicových šnecích jste již slyšeli, ale tento recept nabízí ještě o poznání výraznější a jemnější chuť pro každého milovníka voňavého skořicového pečiva. Křupavý a křehký obal perfektně ladí s jemným krémem rozplývajícím se na jazyku s každým soustem. Na dánskou skořicovou rolku si připravíme: Na náplň: 250 g mascarpone, 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 lžici mleté skořice a 1 lžičku vanilkového extraktu. Dále pak 1 listové těsto a navrch: rozinky podle chuti, 2 lžíce másla, 1 lžičku skořice a 1 lžíci třtinového cukru.