Recepty

Vyberte si z 1241 receptů

Březen 27., 2020
Polévky teplé

Tvarůžková česnečka

2 lžíce olivového oleje, 150 g slaniny, 3 cibule, asi 8 stroužků česneku, 1 a 1/2 l vody, 3 větší brambory, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, trochu mletého pepře a majoránky (čerstvé či sušené), 2 velké balení (300 g) olomouckých tvarůžků
Číst dále »
0 komentářů
Březen 27., 2020
Moučníky nepečené

Puding z chia semínek

Chia semínka nasypeme do mističky nebo hrnku a zalijeme mlékem. Promícháme a necháme asi 30 minut bobtnat (v průběhu této doby několikrát zamícháme). Poté podle chuti osladíme medem, přidáme jakékoliv oblíbené ovoce a můžeme se pustit do zdravé snídaně či svačinky!
Číst dále »
0 komentářů
Březen 27., 2020
Vepřové maso

Vepřová panenka s žampiony

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, trochu hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, 30 g másla, 2 cibule, 1/2 cukety, 2 dl bílého vína, 150 g žampionů, 1,5 dl sladké smetany, bylinky (šalvěj, saturejka, petrželka apod.)
Číst dále »
0 komentářů
Březen 27., 2020
Moučníky pečené

Oreo dort

20 oreo sušenek, 60 g másla, 500 g tučného tvarohu, 130 g krupicového cukru, 3 ks vajec, 200 ml zakysané smetany, 1 vanilkový lusk
Číst dále »
0 komentářů
Březen 27., 2020
Polévky teplé

Krémová polévka z růžičkové kapusty

asi 600 g růžičkové kapusty, kousek másla a trochu olivového oleje, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 zakysaná smetana
Číst dále »
0 komentářů
Březen 26., 2020
Sladká jídla

Jedlé květy

1 až 2 bílky, špetka soli, čerstvě natrhané jedlé (!) květy (např. fialka, sedmikráska), krupicový cukr
Číst dále »
0 komentářů
Březen 25., 2020
Polévky teplé

Jarní zeleninová polévka

2 brambory, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malá kedlubna, 1 hrst zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého), 1 menší pórek, kousek řapíkatého celeru (i s natí), 4 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 1 a 1/2 l drůbežího vývaru, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů
Březen 23., 2020
Těstoviny

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Těstoviny: 1 balíček těstovin, sůl a olivový olej Pesto: větší svazek listů medvědího česneku, hrst vlašských ořechů, 150 ml olivového oleje, trochu soli a citronové šťávy a 3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Číst dále »
0 komentářů
Březen 23., 2020
Polévky teplé

Polévka z jarní cibulky

Naťové (jarní) cibulky si nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku, brambory i mrkev vhodíme na rozpálené máslo a za stálého míchání osmahneme. Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Podáváme s bagetkou opečenou na másle.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky