Grilované pochoutky

Vyberte si z 38 receptů

6 května., 2024
Grilované pochoutky

Klobásky na pivě

10 kvalitních klobásek, 10 silnějších plátků slaniny, 1 dl černého piva, 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo tymiánu
Číst dále »
0 komentářů

Grilované hořčičné kotlety

Máte chuť na pořádný kus steaku? Dodejte mu říz a přichystejte výbornou hořčičnou marinádu. Garantujeme vám, že tento kousek vepřového při konzumaci nepotřebuje ani kapku žádné další dochucovací omáčky. Nachystejte si: 4 vepřové kotlety, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžičku koření (vyzkoušejte gril nebo steak Dle Gusta), 2 stroužky česneku, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci jablečného octa, hrubozrnnou sůl a čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Grilovaný lilek s česnekem a bylinkami

Nemusíte maso, ale stejně si na grilovaných pochoutkách rádi smlsnete? Grilovaná zelenina dodá vždy ten správný šmak! Určitě vyzkoušejte následující recept, je vhodný jako příloha i jako samostatné lehčí jídlo. Připravíme si: 1 větší lilek, 2 větší stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balsamica, 1 lžíce sójové omáčky, ½ lžíce medu, nasekané bylinky (např. petrželka), sůl a pepř
Číst dále »
0 komentářů

Hovězí burger plněný camembertem

Už jste někdy zkoušeli udělat burgery plněné camembertem? Jsou dokonalé! Připravíme si na ně: 600 g mletého hovězího masa, 1 svazek jarní cibulky, 1 vejce, bazalku, majoránku, sůl a mletý pepř, 1 sýr Camembert (vyzkoušejte naši značku Ranko), 6 lžic dijonské hořčice a 1 lžíci medu.
Číst dále »
0 komentářů

Kuřecí paličky ve slanině

Jak docílit toho, aby nebylo kuřecí maso po upečení nebo ogrilování suché? Jednoduše. Stačí jej nejprve naložit do marinády a poté péct spolu s plátkem slaniny. Maso zůstane šťavnaté, chuť bude úžasná a vy se budete rozplývat blahem. Na kuřecí paličky ve slanině budeme potřebovat: 8 kuřecích paliček, 6 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, trochu čerstvého či sušeného rozmarýnu, sůl a čerstvě mletý pepř, 8 silnějších plátků slaniny a kousek másla.
Číst dále »
1 komentář

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Maso zlehka naklepeme, z obou stran mírně osolíme, opepříme a potřeme rozmělněným česnekem. Připravíme si marinádu: Máslo rozehřejeme na pánvi s vyšším okrajem, přilijeme pivo, promícháme a sejmeme z ohně. Vmícháme kmín, zázvor i nasekanou majoránku. Poté do marinády naložíme maso a necháme přes noc v chladu. (Náš tip: Aby omáčka dokonale pokryla každý kousek masa, můžete marinádu nalít do sáčku, vložit do něj maso, zauzlovat a balíček protřepat a promnout.) Před grilováním maso vyjmeme z chladničky a necháme dojít do pokojové teploty. Plátky opékáme asi 6 až 7 minut a poté je otočíme. Během pečení potíráme zbylou marinádou. Na závěr si připravíme česnekovo-pažitkový dip: Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme olej a vyšleháme dohladka. Přidáme drcený česnek, najemno nasekanou pažitku a dle chuti sůl s pepřem. Podáváme s opečenou krkovičkou, brambory a oblíbeným salátem.
Číst dále »
0 komentářů

Bylinková marináda s octem

2 lžíce balzamikového octa, 50 ml oleje, 1 lžíce kapar nasekaných najemno, hrst bazalky, hrst oregana, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 menší najemno nasekaný stroužek česneku, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Citronová marináda na drůbeží maso

3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce limetové šťávy, kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu nakrájená na proužky, hrst čerstvé meduňky, špetka bílého pepře, sůl
Číst dále »
0 komentářů
19 července., 2023
Grilované pochoutky

Květák na grilu

Nemusíte se letos omezovat jen na grilování masa. Zkuste odlehčit a připravte si květákový „steak“. Je křupavý, šťavnatý a správná marináda ho vyladí k dokonalosti. Na 4 porce si připravte: 1 střední květák, 1/3 hrnku olivového oleje, 1 lžíci sweet chilli omáčky (případně 1 lžičku chilli), 1 lžíci kari, 1 stroužek česneku, 1 lžíci octa, sůl a pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky