Zdravý životní styl

Vyberte si z 334 článků

Rebarbora zlepšuje krev a čistí střeva

Rebarbora neboli reveň je stará tradiční zelenina, která dříve nesměla chybět na žádné zahrádce. Již Tibeťané ji považovali za léčivou a věřili, že zlepšuje krev a čistí střeva. Jen dejte pozor na to, že kvůli kyselině šťavelové ji nesmí konzumovat lidé s ledvinovými kameny a také těhotné a kojící ženy spolu s dětmi do deseti let.
Číst dále »
0 komentářů

Seitan – pšeničné maso

Po zimě je naše tělo vyčerpané a touží po jarní očistě. Nechcete jíst ale jenom samotnou zeleninu? Nabízíme zdravou, levnou a chuťově zajímavou náhražku masa – seitan.
Číst dále »
0 komentářů

Přišli jste na chuť tofu?

Tofu je potravina, která by neměla chybět především ve vegetariánském jídelníčku. Oblíbená je také mezi lidmi, kteří chtějí žít zdravě či shodit nějaký ten kilogram. Našlo si tofu cestu i do vašeho jídelníčku?
Číst dále »
0 komentářů

Vegetarián, vegan, vitarián, nebo příznivec paleo?

V dnešním světě je tak trochu moderní žít zdravým životním stylem. Někdo je vegetarián, vegan či vitarián. Ale víme přesně, co tyto slova znamenají a jakými pravidly se lidé žijící tyto životní styly řídí? Pojďme si to osvětlit.
Číst dále »
0 komentářů

„Zdravé“ a „nezdravé“ suroviny

Jarní sluníčko si zlehka razí cestu zachmuřenými mraky a v každém se začíná pomalu probouzet trocha zdravé energie. Jak tedy své tělo dostat do zdravější formy a jarní dny přivítat plni optimismu a elánu?
Číst dále »
0 komentářů

Jak zdravě vařit? Snadno!

Také se každoročně po zimě cítíte unavení a o pár kilo těžší? Začněte teď na jaře nad svou stravou více přemýšlet. Vaše tělo vám bude vděčné a sami budete překvapeni, jak vám bude chutnat.
Číst dále »
0 komentářů

Jarní detox podomácku

Prostředí, ve kterém žijeme, není příliš příznivé pro náš organismus. Kromě kyslíku a dusíku, které jsou nezbytné k dýchání, vdechujeme prach a nejrůznější zplodiny z průmyslové činnosti, nekvalitního topení, dopravy. Přijímáme řadu chemických látek v potravě, v tekutinách, v lécích, které užíváme. To vše vede k postupnému snižování obranyschopnosti organismu a ke zvyšování náchylnosti k nemocem. Zejména po zimě, která tělo sama o sobě unavila a vyčerpala, je proto žádoucí provést jeho očistu.
Číst dále »
0 komentářů

Květiny k jídlu

Již naši předci využívali květiny jako léčivou sílu přírody. Víte, jaké druhy květů jsou užitečné pro naše zdraví a můžeme je využít v kuchyni?
Číst dále »
0 komentářů

Sedmikráska na talíři

Křehké květy sedmikrásek nejsou pouhou planou okrasou parků a zahrad. Lahodí také chuťovým buňkám nejednoho strávníka, přináší jim krásu i zdraví! Kolik síly v sobě tato malá kvítka skrývají?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky