Zdravý životní styl

Vyberte si z 317 článků

Štěstí z podzimního talíře

Podzim je sice romantickým ročním obdobím, ale zároveň nás dokáže pořádně potrápit. Krátící se dny a klesající rtuť na teploměru dávají lidskému organismu zabrat. Dovolená je za námi a delší prostor k odpočinku v nedohlednu. Častěji uleháme do peřin s nevítanými bacilovými společníky a naopak ráno se nám nechce vyhřátý pelíšek opouštět. Co s tím?
Číst dále »
0 komentářů

Dýně posilují a čistí náš organismus

Dýně nejsou jen krásně barevnou podzimní ozdobou, ale díky svým léčebným vlastnostem patří rovněž na náš jídelníček. Existuje bezpočet druhů dýní, z jejichž plodů můžeme připravit prakticky cokoliv – polévky, saláty, kaše, nebo třeba lívance, koláče, dorty, kompoty či marmelády.
Číst dále »
0 komentářů

Dýňová a slunečnicová semínka snižují cholesterol

Jsou malá a nenápadná, přesto v sobě skrývají pokladnici plnou zdraví! Možná právě proto je opeřencům do zpěvu, když celý den zobají nejrůznější zrníčka. Zobněte si taky!
Číst dále »
0 komentářů

Patizony prospívají srdci

Zastánci zdravé výživy nedají na tento druh dýně dopustit. Má jemnou chuť a může se jíst i se slupkou a semeny. Kromě toho je i velmi zdravý – snižuje hladinu tuku v krvi a má pozitivní účinek na srdce a celý náš kardiovaskulární systém.
Číst dále »
0 komentářů

Jak si udržovat duševní zdraví?

Když se řekne hygiena, všichni vědí, co si představit a co je třeba v jejím rámci dělat pro uchování zdraví. Znáte však pojem duševní hygiena neboli psychohygiena? I ta je velmi důležitá.
Číst dále »
0 komentářů

Čokoláda je zdravá!

Čokoláda není zbytečná mlsnota. Již v 19. století jeden slavný přírodovědec tvrdil: „Nikde jinde příroda nevtěsnala takové množství živin na tak malý prostor, jako to udělala v případě kakaových bobů.“ Současné výzkumy to jen potvrzují.
Číst dále »
0 komentářů

Švestky zlepšují peristaltiku střev

V české kuchyni švestky vždy patřily k oblíbenému ovoci. Na stole nemohl chybět švestkový koláč či švestkové knedlíky. Jsou vynikající k přímé konzumaci, zpracované na marmelády, povidla, kompoty, křížaly. A muži je zase milují kvůli domácí slivovici.
Číst dále »
0 komentářů

Farář Ferda: Jeho rady jsou stále in

V podhůří Šumavy, s trochou nadsázky řečeno, neexistuje žádný starousedlík, který by někdy neslyšel o páteru Ferdovi. I já jsem o něm jako malá slýchala od babičky, jenže mě v té době zajímal maximálně Ferda Mravenec. Těsně po sametové revoluci se u nás o faráři Ferdovi začalo mluvit víc a hlasitěji než v době před rokem 1989. Ale ani tehdy se má dětská hlavička nechtěla tímto Ferdou zaobírat.
Číst dále »
1 komentář

Pijeme zákys, podmáslí, kefír, kyšku, acidofilní či jogurtové mléko?

Procházíme-li kolem regálu se zakysanými mléčnými výrobky, zůstává nám z toho rozum stát. Proč se každý z nich jmenuje jinak? Přečtěte si náš článek a budete hned moudřejší.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky