Zdravý životní styl

Vyberte si z 348 článků

Kouzlo domácích limonád

I přesto, že počasí je v posledních dnech dosti aprílové a teplejší dny se střídají s těmi chladnými, sluníčko se pomalu ale jistě začíná hlásit o slovo. Na dohled jsou tolik očekávaná venkovní posezení, grilovačky a nasávání teplých slunečních paprsků. Takovéto chvíle přímo volají po lahodném osvěžení v podobě drinků, a to nejen těch alkoholických. Připravte pro sebe a své blízké skvělé domácí limonády plné ovoce a chuti. Vyzkoušejte některý z našich osvědčených receptů.
Číst dále »
0 komentářů

Maliny čistí střeva

Léto nám dopřává různé sezónní ovoce. Máte rádi maliny? Jsou chutné, zdravé a dají se z nich připravit různé pochoutky.
Číst dále »
0 komentářů

Okurková sezóna

Zatímco novináři se okurkové sezóny děsí, zahrádkáři ji vyhlížejí s nadšením. Ať jde o voňavé salátové dlouhány nebo křupavé nakládačky, nikdo jejich bohatou úrodou neopovrhne. Vždyť lahodí mlsným jazýčkům a ještě dělají dobře na těle. Křupnete si?
Číst dále »
0 komentářů

Olivový olej působí proti zánětům v těle

Olivový olej již naštěstí nechybí v téměř žádné spíži a čím dál tím častěji po něm při každodenním vaření saháme. Jak ale poznat ten skutečně kvalitní? A víte, jak jej správně při vaření používat?
Číst dále »
0 komentářů

Je libo rum nebo tuzemák?

Každý pátý vypitý panák lihoviny v ČR je tuzemák. V českých lidových moudrostech se dokonce objevilo rčení: “Komu smrdí rum, tomu smrdí práce.” Ti znalejší ale vědí, že tuzemák není rum, protože se nevyrábí z cukrové třtiny a nezraje v dubových sudech, ale rodí se z bramborového lihu.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé mlsání pro děti

Které dítě nemá rádo sladké?! Ale co naplat, zdravé to není. Časté pojídání sladkostí s obsahem bílého cukru rafinovaného z cukrové řepy vede k obezitě. Na ni jsou pak navázané kožní problémy, potíže s klouby a páteří, s dechem, děti se snadněji unaví. Přetěžuje se jejich srdíčko, mají již v dětském věku vyšší krevní tlak i cholesterol, problémy se zuby, v dospělosti se přidává cukrovka. I za vznik poruch soustředění a hyperaktivitu se dává vina bílému cukru.
Číst dále »
0 komentářů

Co dělat proti jarní únavě?

S prvními konečně teplými dny na některé z nás může přijít bubák jménem jarní únava. Jedná se o výstřednost moderní doby nebo se skutečně máme čeho obávat? Poradíme vám, jak byste měli změnit jídelníček, proč hledat hledat energii v přírodě, jak relaxovat ve vaně či povzbudit své tělo v sauně.
Číst dále »
0 komentářů

Trápí vás alergie?

Příroda je vlastně pěkně záludná – zatímco s příchodem tepla pookřeje, mezi lidmi jsou tací (a je jich bohužel čím dál víc), kteří se jarními a letními měsíci doslova prokýchají a prokašlou: alergici. Pro pylového alergika je nejdůležitější znát spektrum pylů, na které je přecitlivělý a přizpůsobit jim své aktivity.
Číst dále »
0 komentářů

Vaříme kaši k snídani, obědu i večeři

V dnešní hektické době má jen málokdo času nazbyt. Vydatná kaše je tedy skvělým způsobem, jak tělu dopřát kvalitní potravu plnou všech potřebných látek, a přitom nestrávit v kuchyni drahocenné minuty navíc. Ať už hledáte snídani, která vás nastartuje na dlouhý den, rychlý oběd nebo večeři pro sladké sny, kaše je přesně tou cestou, jakou se vydat.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky