Zdravý životní styl

Vyberte si z 344 článků

Čaj umí uklidnit i povzbudit

Pití čaje má mnoho příznivých účinků na náš organismus a proto bývá ordinován preventivně i léčebně. V množství řádově deseti šálků denně je čaj zdravotně neškodný (jako maximální dávka bývá uváděno 30 šálků denně).
Číst dále »
0 komentářů

Znáte všechny druhy hořčice?

Hořčici znali již staří Římané a hořčice jako taková patří mezi nejstarší a nejoblíbenější pochutiny. Její anglický název mustard je odvozen od latinského mustum ardens neboli palčivý mošt. Věděli jste ale, že hořčičná semena existují bílá, černá a hnědá?
Číst dále »
0 komentářů

Proč pít čaj?

Čaj je celosvětově rozšířený nápoj, který mnoho lidí pije po celý rok. V létě nás osvěží, v podzimních a zimních dnech zahřeje. Proč bychom ještě měli pít čaj?
Číst dále »
0 komentářů

Hořčice jako lék

Hořčice má divnou barvu, divnou konzistenci a ani vůně není kdovíjaká. Přesto se bez ní neobejdeme. Co by bez této pochoutky znamenal párek? Potkáváme ji u stánků s klobásami při pozdních nočních návratech. Dodává šmrnc nejrychlejší večeři na světě. Kouzlo by ztratily i romantické chvilky u táboráku, kdy buřtíky rozvírají své špičky a z konců prutů k nám neopakovatelné vůně vysílají své signály.
Číst dále »
0 komentářů

Káva zvyšuje pozornost

Než se začtete do tohoto článku, udělejte si chvilku pohody. Co to znamená pro většinu z nás? No přece uvařit si kávu – překapávanou, rozpustnou nebo obyčejného turka – a pohodlně se posadit na své oblíbené místo.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 13., 2022
Zdravý životní styl

Jaké známe druhy mouky?

Někdy možná i vy máte zmatek, kam jakou mouku použít. Poučíme vás, jak se v nich vyznat, jak je použít v kuchyni a které mouky upřednostnit nebo alespoň nakombinovat s běžnou bílou moukou pšeničnou tak, abychom docílili jak chutnější, tak zdravější podoby pokrmu.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na množství soli v jídle!

Sůl je sice pro naše tělo důležitá – a to díky přidanému jódu, na druhou stranu podle statistik přijímáme přibližně třikrát více soli, než je pro správnou funkci našeho organismu nutné. Přitom vysoké množství konzumované soli negativně ovlivňuje činnost jater a ledvin.
Číst dále »
0 komentářů

Sůl je prostě nad zlato

Sůl je mnohdy vzácným a nezbytným doplňkem při přípravě jídla. Musí se ale používat v přiměřeném množství a projít správnou kuchyňskou úpravou.
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny jsou zdravé!

Těstovin existuje přes 300 druhů, všemožných tvarů, velikostí a barev. Kromě prověřených receptů, při jejichž pouhém vyslovení se sbíhají strávníkům po celém světě sliny – například špagety s boloňskou omáčkou či zapečené lasagne – se ale nemusíte bát zapojit do jejich přípravy také svoji fantazii.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky