Zdravý životní styl

Vyberte si z 313 článků

Jarní očista aneb Probuďme své tělo

Naše tělo lenošilo nejen celou zimu, ale lenoší kvůli koronarirové karanténě i teď. Probuďme ho proto po zimním spánku a svlečme starou kůži! Nyní – s probouzejícím se jarem – je navíc ideální doba připravit se na další sezónu.
Číst dále »
0 komentářů

Sbírání bylinek na jaře

Léčivé bylinky se nemusí sbírat jen v létě a na podzim. Taková fialka nebo podběl rostou totiž právě na jaře. Poradíme vám, jak je sušit a skladovat a jak si z nich po usušení doma udělat například čajovou směs proti kašli.
Číst dále »
1 komentář

Medvědí česnek čistí tělo

Již staří Slované pěstovali medvědí česnek. A dnes zažívá v našich zahradách a kuchyních svou renesanci. Navíc kromě své výtečné chuti působí léčivě a používá se například jako přírodní antibiotikum, močopudný prostředek, mírné projímadlo nebo ke snížení krevního tlaku a čištění krve.
Číst dále »
0 komentářů

Řeřicha zvyšuje imunitu

Řeřicha pochází z Orientu, ale pěstovala se i ve starověkém Egyptě a již v dobách antiky se používala proti kurdějím. I my dnes víme, že její léčivé schopnosti jsou ve srovnání s její drobností opravdu velké – pomáhá vyléčit nachlazení či záněty močových cest a celkově stimuluje náš imunitní systém.
Číst dále »
0 komentářů

Pomeranče podporují výkonnost a soustředění

Čerstvé plody pomerančů obsahují mimořádně vysoké množství vitamínu C a jsou proto vhodné nejen proti nachlazení a chřipce, ale i třeba proti únavě organismu. Pomeranče obecně dokáží vzpružit organismus a zlepšit naši výkonnost a soustředění.
Číst dále »
0 komentářů

Cibule čistí cévy a tepny

Cibule je nejběžnějším druhem zeleniny, bez níž se neobejde snad žádná kuchyně. Přidává se do polévek, je nedílnou součástí většiny omáček, používá se při pečení masa, do salátů, pomazánek, zapékaných pokrmů. A navíc je velice zdravá.
Číst dále »
0 komentářů

Jablka chrání před infarktem

Jablka provázejí lidstvo doslova od nepaměti. Přece utržení jablka ze stromu poznání bylo prvotním hříchem lidského pokolení. Zlaté jablko zdobené drahokamy se stalo součástí symbolů královské moci. Aby ne, pod zdánlivě obyčejnou slupkou se skrývá přímo pokladnice výživných látek a lahodných chutí.
Číst dále »
0 komentářů

Tymián tlumí kašel

Tymián najdeme v mnoha mezinárodních kuchyních (například mexické, španělské, francouzské), kde bývá součástí tradičních pokrmů. Málokdo ale ví, že tymián je také léčivá bylinka, která zlepšuje trávení, působí proti nadýmání a používá se při nachlazení a kašli.
Číst dále »
0 komentářů

Zelí zvyšuje naši obranyschopnost

Štamprlička zelné šťávy denně je výbornou prevencí proti chřipce. Zelí je účinným stimulantem imunity, jeho pravidelná konzumace zvyšuje obranyschopnost našeho těla a pomáhá udržovat správnou funkci orgánů. Kromě toho zelí umí čistit střeva, váže na sebe těžké kovy a odvádí je z těla.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky