Hovězí maso

Vyberte si z 24 receptů

22 prosince., 2022
Hovězí maso

Vánoční guláš se zeleninou a bramborem

Guláš o Vánocích?! Ne, nezbláznili jsme se. Každému kuba nebo ryba nechutná, ale takový poctivý gulášek vylepšený o kořenovou zeleninu pro něj bude naopak opravdovou sváteční pochoutkou. Na guláš se zeleninou (a bramborem) si připravíme: 2 lžíce oleje nebo sádla, 2 cibule, 500 g hovězí kližky, krku nebo ramínka, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžíce sladké papriky (vyzkoušejte naši značku COOP Premium), 4 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 500 g brambor, 2 lžíce rajského protlaku a trochu čerstvé petrželky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
29 září., 2022
Houby, Hovězí maso,

Houbový guláš

10 ks větších čerstvých hub, 100 g sádla, 5 ks cibule, 1 lžička drceného kmínu, 500 g masa na guláš (např. hovězí, ale může být i srnčí apod.), 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, smetana (dle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
25 listopadu., 2021
Hovězí maso

Hovězí maso v zelí

1/2 kg hovězího masa, 1/2 hlávky bílého zelí, olej na smažení, 2 středně velké cibule, sůl, mletý černý pepř, trochu kmínu
Číst dále »
0 komentářů
12 listopadu., 2021
Hovězí maso

Dušená mrkev s hovězím masem

1 kg hovězího masa (nejlépe kližka na guláš), 1 litr vody, 4 lžíce olivového oleje, 3 cibule, 1 kg mrkve, 1 lžíce cukru, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 1 rajčatový protlak.
Číst dále »
0 komentářů
5 listopadu., 2021
Hovězí maso

Hovězí maso na víně

500 g libového hovězího masa, 2 větší cibule, 1 plechovka rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 3 dl červeného vína, sůl, pepř, olej a trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2021
Hovězí maso

Hovězí líčka na víně

1 kg hovězích líček, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového pyré, 500 ml hovězího vývaru, 200 ml suchého červeného vína, máslo, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka
Číst dále »
0 komentářů
24 srpna., 2021
Hovězí maso

Hovězí steak se švestkovou omáčkou

Hovězí steak: 4 hovězí steaky, 6 lžic olivového oleje, drcený barevný pepř Švestková omáčka: 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru (nejlépe hnědého třtinového), 1/4 l červeného vína, 1/4 l drůbežího vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, 200 g švestkových povidel, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Sekaná s cuketou a žampiony

2 menší zelené cukety, 3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 1/2 kg mletého masa, 2 vejce, 1 hrnek strouhanky, 3 stroužky česneku, kmín, majoránka, větší mrkev, velká červená paprika, 4 žampiony, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
19 června., 2020
Hovězí maso

Tatarský biftek z hovězí svíčkové

Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa vytvarujeme bochánky (z daného množství budou 4 talíře/ porce) a uprostřed každého uděláme důlek, do nějž rozklepneme vajíčko (popř. jen zakapeme olivovým olejem). Okolo masa servírujeme jemně nasekanou cibulku, pokrájené kyselé okurky, kapary, a v malých mističkách i oba druhy hořčice, kečup, tabasko, worchesterskou omáčku, sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, chilli a mletou papriku. Na rozpáleném oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na každém strávníkovi pak necháme vlastní smíchání a namixování ingrediencí na tatarák podle libosti.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky