Hovězí maso

Vyberte si z 23 receptů

Červen 19., 2020
Hovězí maso

Tatarský biftek z hovězí svíčkové

Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa vytvarujeme bochánky (z daného množství budou 4 talíře/ porce) a uprostřed každého uděláme důlek, do nějž rozklepneme vajíčko (popř. jen zakapeme olivovým olejem). Okolo masa servírujeme jemně nasekanou cibulku, pokrájené kyselé okurky, kapary, a v malých mističkách i oba druhy hořčice, kečup, tabasko, worchesterskou omáčku, sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, chilli a mletou papriku. Na rozpáleném oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na každém strávníkovi pak necháme vlastní smíchání a namixování ingrediencí na tatarák podle libosti.
Číst dále »
0 komentářů

Hovězí guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou. Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 5., 2019
Hovězí maso

Hovězí maso v zelí

1/2 kg hovězího masa, 1/2 hlávky bílého zelí, olej na smažení, 2 středně velké cibule, sůl, mletý černý pepř, trochu kmínu
Číst dále »
0 komentářů

Anglický tradiční masový koláč – Shepherd’s Pie

Tradiční masový koláč (Shepherd’s Pie) se v Anglii sice dělá z jehněčího masa, ale můžeme použít i hovězí mleté maso. Výsledek bude stejný – perfektní a jednoduchý oběd, ale taky něco nového na ochutnání.
Číst dále »
0 komentářů
Září 5., 2019
Houby, Hovězí maso,

Houbový guláš

10 ks větších čerstvých hub, 100 g sádla, 5 ks cibule, 1 lžička drceného kmínu, 500 g masa na guláš (např. hovězí, ale může být i srnčí apod.), 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, smetana (dle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 8., 2019
Hovězí maso

Hovězí steak se švestkovou omáčkou

Hovězí steak: 4 hovězí steaky, 6 lžic olivového oleje, drcený barevný pepř Švestková omáčka: 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru (nejlépe hnědého třtinového), 1/4 l červeného vína, 1/4 l drůbežího vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, 200 g švestkových povidel, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 3., 2018
Hovězí maso

Hovězí líčka na víně

1 kg hovězích líček, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového pyré, 500 ml hovězího vývaru, 200 ml suchého červeného vína, máslo, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 3., 2018
Hovězí maso

Hovězí nudličky na víně

500 g libového hovězího masa, 2 větší cibule, 1 plechovka rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 3 dcl červeného vína, sůl, pepř, olej
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 28., 2018
Hovězí maso

Dušená mrkev s hovězím masem

Hovězí maso omyjeme a dáme vařit společně s vodou do papiňáku. Uvaříme doměkka, slijeme (a uschováme) vývar a maso nakrájíme na kostky. Na oleji si poté osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme oloupanou a na silnější kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct. Poté přidáme cukr a vývar z masa, v němž budeme mrkev dusit. Přihodíme nové koření s bobkovým listem a dusíme, dokud není mrkev téměř měkká. Zahustíme rajčatovým protlakem, přidáme pokrájené vařené hovězí maso a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s vařenými brambory.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky