Večeře

Vyberte si z 507 receptů

Leden 23., 2020
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 23., 2020
Drůbež

Česnekové kuře

1 celé kuře, 3 větší paličky česneku, 4 dl bílého vína, 8 lžic olivového oleje, sůl, 2 cibule, 3 mrkve, 10 brambor, 100 g másla, čerstvý rozmarýn
Číst dále »
0 komentářů
Leden 20., 2020
Bramborové pokrmy

Hanušky (bramboráky z Českého ráje)

750 g syrových brambor, ¼ l mléka (vyzkoušejte mléko Ranko), 2 vejce, sůl (např. jedlá sůl s jodem, KLasik), mletý pepř, 1 lžíce majoránky, 8 stroužků česneku, škvarky (množství podle chuti), 5 až 6 vrchovatých lžic hladké mouky, sádlo na smažení (např. škvařené vepřové sádlo Varoma)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 20., 2020
Polévky teplé

Klasická česnečka

Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a brambory a asi po 5 minutách restování zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Na závěr osolíme a okořeníme majoránkou. Přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a osmažené kostičky chleba. Ozdobíme zelenými bylinkami a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 20., 2020
Polévky teplé

Krémová cibulačka

5 velkých cibulí, 3 stroužky česneku, 3 lžíce másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 100 ml smetany, 100 g tvrdého sýra (např. čedaru nebo ementálu), mletý pepř, sůl, 100 g kvalitní šunky nebo slaniny, trochu zakysané smetany, pažitka nebo jarní cibulka (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé domácí nachos s rajčatovým dipem

Mexické lupínky nachos jsou ideální pochoutkou na letní party. Zkuste si je připravit snadno doma a oslňte tak své hosty něčím novým!
Číst dále »
0 komentářů
Leden 20., 2020
Zeleninová jídla

Pečené ředkvičky

asi 14 větších ředkviček, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, pár snítek čerstvého tymiánu
Číst dále »
0 komentářů
Leden 20., 2020
Zeleninová jídla

Zapečená rajčata po provensálsku

10 rajčat, olivový olej, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 1 a 1/2 lžičky provensálského koření, asi 10 lžic strouhanky, 5 lžic strouhaného parmazánu, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnové placičky Falafel

400 g konzervované cizrny, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, svazek zelené petrželky, 1 menší cibule, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky