Večeře

Vyberte si z 510 receptů

Strašidelné masové koule

400 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce plnotučné hořčice, pepř, sůl, olivový olej, špagety, sterilovaná rajčata, olivy, mletá skořice
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 22., 2020
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 19., 2020
Zeleninová jídla

Placky z čerstvého zelí

Z mouky, vajec a vody si uděláme řidší těsto. To osolíme a přidáme do něj drcený kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Přidáme i očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev a brokolici (kvůli barvě). Vmícháme kypřicí prášek do pečiva. Ze vzniklého těsta tvoříme placky, které smažíme z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem. Osmažené je dáváme na papírové ubrousky, abychom odstranili co nejvíce tuku. Náš tip: Placky podáváme s mlékem nebo zakysanými mléčnými výrobky (doporučujeme vyzkoušet např. acidofilní mléko Ranko).
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 19., 2020
Polévky teplé

Boršč s masem

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 300 g kysaného (nebo sterilovaného) zelí, 200 g červené řepy, bobkový list, celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 1 kvalitní klobása, 1 menší konzerva rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek kysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 19., 2020
Vepřové maso

Uzené vepřové se zelím

cca 1 a 1/2 kg uzeného vepřového masa, 1 sklenka vody, 1 sklenka světlého piva, 4 stroužky česneku, 5 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce vinného octa, 1 sáček kysaného zelí, 1 lžíce kmínu, 1 lžička soli, 2 cibule
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 16., 2020
Drůbež

Česnekové kuře

1 celé kuře, 3 větší paličky česneku, 4 dl bílého vína, 8 lžic olivového oleje, sůl, 2 cibule, 3 mrkve, 10 brambor, 100 g másla, čerstvý rozmarýn
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 16., 2020
Polévky teplé

Krémová cibulačka

5 velkých cibulí, 3 stroužky česneku, 3 lžíce másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 100 ml smetany, 100 g tvrdého sýra (např. čedaru nebo ementálu), mletý pepř, sůl, 100 g kvalitní šunky nebo slaniny, trochu zakysané smetany, pažitka nebo jarní cibulka (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Cibulové zelí

1 kg cibule, 50 g sádla, 50 g, másla, 2 dl bílého vína, cukr, kmín, sůl, ocet
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky