Večeře

Vyberte si z 511 receptů

Leden 14., 2021
Polévky teplé

Boršč s masem

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 300 g kysaného (nebo sterilovaného) zelí, 200 g červené řepy, bobkový list, celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 1 kvalitní klobása, 1 menší konzerva rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek kysané smetany a čerstvé bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 14., 2021
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 13., 2021
Polévky teplé

Italská polévka Minestrone

3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 200 g fazolí, cca 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 1 konzerva loupaných rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 mrkve, kousek bulvového celeru, 2 brambory, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, nať z čerstvé petržele (případně i čerstvá tymiánová nať), sůl a pepř
Číst dále »
0 komentářů
Leden 13., 2021
Polévky teplé

Gulášová polévka v chlebu

asi 1/2 kg předního hovězího masa, kousek sádla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 brambory, 1 větší mrkev, kousek bulvy celeru, 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 l vody, sůl, mletý pepř, 1 lžička majoránky, 1 malý bochník chleba na polévku, jarní cibulka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 13., 2021
Polévky teplé

Pivní polévka

6 plátků staršího chleba, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce másla, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml piva, 500 ml vývaru, 1 kelímek smetany, sůl, pepř a jarní cibulka.
Číst dále »
0 komentářů

Polévka z hlívy ústřičné

asi 400 g čerstvé hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru (může být z kostky), sůl, drcený barevný pepř, trochu zakysané smetany, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Fazolová polévka

250 g červených fazolí, 1,5 l masového vývaru, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 až 2 pikantní klobásy, 1/2 plechovky konzervované kukuřice, sůl, pepř, mletá červená paprika, zelená petrželka na ozdobu, červená paprika na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Leden 13., 2021
Polévky teplé

Kedlubnová polévka

3 kedlubny, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 l vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, špetka muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů
Leden 13., 2021
Polévky teplé

Květáková polévka s nivou a opraženou slaninou

1 malý květák, 2 brambory, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, sůl, drcený černý pepř, kousek muškátového oříšku, 150 g slaniny, 150 g nivy, bílá bagetka
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky