Pro gurmány

Vyberte si z 402 receptů

Únor 24., 2021
Drůbež

Kuře vindaloo

Pokud milujete indickou kuchyni, jistě znáte kuře vindaloo. Jde o opravdu pálivý pokrm, který v sobě skrývá nespočet exotických chutí. Pojďte ho s námi vyzkoušet. Na kuře vindaloo budeme potřebovat: 1 kuřecí prsa, 4 zralá rajčata, asi 5 cm zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 až 2 ks chilli papričky, 1/2 litru hovězího vývaru, 4 lžíce přepuštěného másla (ghí), 3 středně velké cibule, třtinový cukr a jablečný ocet. Z koření pak: 1 lžička koriandru, 2 lžičky hřebíčku, 1 lžička kardamomu, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička černého pepře, 1 lžička černého hořčičného semínka, 2 lžičky kurkumy a 2 lžičky mleté skořice.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 24., 2021
Nápoje teplé

Horká zázvorová limonáda

Cukrový sirup: ½ kg krystalového cukru, 375 ml vody Zázvorová limonáda: 2 lžíce cukrového sirupu, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce medu, 1 l horké vody, citronová šťáva nebo pokrájené citrony, čerstvá máta (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 22., 2021
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 17., 2021
Moučníky pečené

Minibábovky Red Velvet cupcakes

Těsto: 2 a půl hrnku hladké mouky, 2 a půl lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 1 a 3/4 hrnku cukru krystal, 2 lžíce kakaa, 1 hrnek vody, 200 g změklého másla, 3 vejce, 1 lžíce červeného gelového barviva, 1 lžička vanilkového aroma, 2 lžíce olivového oleje Krém: 230 g krémového sýra (mascarpone, philadelphia, popř. tvaroh), 1/2 lžičky vanilkového aroma, 60 g moučkového cukru, 2 až 3 lžíce smetany Dále: červená srdíčka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 16., 2021
Vepřové maso

Marinovaná a pečená vepřová žebírka

1 kg vepřových žebírek (nejlepší jsou uzená), 150 g rajského protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 stroužky česneku, sůl, pár kapek tabasca
Číst dále »
0 komentářů
Únor 15., 2021
Pomazánky

Domácí arašídové máslo

200 g pražených a solených arašídů (vyzkoušejte naše arašídy Křupeto), 1 až 2 lžíce medu, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
1 komentář

Crostini se sýrem, ořechy a jahodami

Pokud jste někdy ochutnali italskou bruschettu a zachutnala vám, rozhodně vyzkoušejte také crostini. Jedná se o obdobný italský předkrm, ovšem kombinace chutí jsou mnohem rozličnější. Velmi často se připravují například ve sladko-slané verzi s ovocem a sýry, přičemž fantazii se meze nekladou. Budeme potřebovat: Libovolné pečivo (ideálně ciabattu), zrající měkký sýr (například camembert), jahodový džem, ořechy (vlašské, pekanové…), trochu olivového oleje a čerstvé jahody na ozdobu.
Číst dále »
0 komentářů

Naložené sýry

1/2 litru olivového oleje, trochu červené papriky, zelené bylinky (např. pažitka), 1 lžíce celého pepře, 3 stroužky česneku, 600 g sýrů podle chuti (romadúr, balkánský sýr, korbáčik, parenicu, hermelín…), 2 feferonky
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky