Narozeniny

Vyberte si z 209 receptů

Raw banánový dort s borůvkami

Přinášíme další recept na skvělý raw banánový dort s borůvkami bez pečení, bez mouky a bez cukru. Vyzkoušejte a budete překvapeni jeho chutí! Na nepečený banánový dort s borůvkami si připravíme: Na korpus: trochu kokosového oleje, 1 hrnek vlašských nebo lískových ořechů, 1/2 hrnku kokosu, 2 vypeckované datle, 1 lžíci medu a 1 lžíci kakaa (doporučujeme naše kakao COOP Premium). Na krém pak ještě: 3 hrnky kokosu, 2 lžíce medu, 3 banány a 250 g borůvek (do krému i na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí čokoládové bonbony

50 g kakaového másla, 2 lžíce holandského kakaa, 2 lžíce moučkového cukru a podle chuti nasekané oříšky, mandle nebo drcené kakaové boby
Číst dále »
0 komentářů
Květen 5., 2022
Grilované pochoutky

Kuře s čokoládou

1 kuře (o váze asi 1 kg), sůl, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, trochu drceného chilli koření, 1/2 l vody nebo kuřecího vývaru, 60 g kvalitní hořké čokolády
Číst dále »
0 komentářů

Domácí bazalkové pesto

2 svazky čerstvé bazalky, 4 stroužky česneku, 1 lžíce piniových oříšků (můžeme použít také slunečnicová semínka), sůl, olivový olej, 2 lžíce strouhaného parmazánu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 26., 2022
Omáčky a dresinky

Hořčičná omáčka s medem

6 lžic zakysané smetany Ranko, 2 lžíce tekutého medu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce šťávy z citronu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
Duben 26., 2022
Pomazánky

Křenová pomazánka

3 balení smetanového sýra Duko, 1 malý smetanový bílý jogurt (vyzkoušejte náš jogurt Ranko), 3 lžíce nastrouhaného čerstvého křenu (pokud jej nemáme, použijeme křen ve skleničce), sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Duben 22., 2022
Moučníky pečené

Jablečný štrůdl s vanilkovým krémem

Jablečný štrůdl: 1 listové těsto, 4 jablka, hrst rozinek, 2 vanilkové cukry, trochu mleté skořice, 1 vejce (na potření) Vanilkový krém: 400 ml mléka, 1 vanilkový puding, 2 vanilkové cukry, 4 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
Duben 22., 2022
Moučníky pečené

Turecký moučník Baklava

Vlašské ořechy a pistácie rozsekáme a promícháme s kořením  (trochu rozsekaných pistácií si necháme na posypání hotového moučníku). Přidáme moučkový a vanilkový cukr a rozehřáté máslo. Poté si rozdělíme listové těsto na tři části a z každé vyválíme plát (čtverec). První plát položíme na plech vyložený pečicím papírem a na těsto dáme polovinu ořechové náplně. Překryjeme druhým plátem, opět dáme polovinu směsi a zakončíme třetím čtvercem těsta. Pomažeme rozšlehaným žloutkem a všechny tři placky nakrojíme ostrým nožem na čtverečky. Těsto pokropíme vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180° C 30 minut, poté zvýšíme teplotu na 190° C a pečeme ještě 15 minut, až je moučník křupavý. Nyní se pustíme do přípravy sirupu: Ten připravíme smícháním všech surovin, které necháme na mírném ohni rozpustit. Poté oheň zesílíme a necháme sirup vařit až do zhoustnutí. Upečenou a voňavou baklavu vyndáme z trouby a přelijeme připraveným sirupem. Na závěr moučník posypeme schovanými pistáciemi a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 21., 2022
Moučníky pečené

Dezert Mille-feuille

Slyšeli jste již někdy o dezertu zvaném Mille-feuilles (čteme “mil fœj”)? Mille-feuilles znamená v překladu “tisíc lístků (plátků)” a je to původem francouzský dezert skládající se ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev cukrářského krému s ovocem. Vypadá úchvatně, ačkoliv jeho příprava není vůbec složitá. Vyzkoušíte? Na dezert Mille-feuilles si připravíme: 300 g listového těsta, 1 vejce (na potření listového těsta) + 4 vejce (do krému), 125 g krupicového cukru, 60 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 lžičku vanilkové esence nebo trochu dřeně z vanilkového lusku, 100 g smetany ke šlehání, 500 g čerstvých malin (popř. jahod) a trochu moučkového cukru.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky