250 g chedarru, goudy nebo ementaleru, 250 g másla, 250 g hladké mouky, 2 vejce, grilovací a provensálské koření (hrubozrnná sůl a kmín), lněná či jiná semínka
Připravíme si: 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného, 250 ml plnotučného mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 150 ml tuzemáku a podle chuti i trochu mleté skořice.
50 ml whiskey s vanilkovou příchutí, 25 ml šťávy z citronu, zástřik angustury/bitter, 40 ml sirupu kořeněný čaj, perlivá voda dle chuti na zjemnění, celá skořice, hvězdičky badyánu a špetka vanilky pro ozdobu
200 ml horké vody, 8 cl tmavého rumu, 4 lžíce medu nebo javorového sirupu (dle chuti), 4 lžíce citronové šťávy, koření podle chuti (skořice, anýz, hřebíček), kolečko citronu a kousek skořice do každé sklenice na ozdobu