Silvestr

Vyberte si z 115 receptů

Březen 27., 2020
Polévky teplé

Tvarůžková česnečka

2 lžíce olivového oleje, 150 g slaniny, 3 cibule, asi 8 stroužků česneku, 1 a 1/2 l vody, 3 větší brambory, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, trochu mletého pepře a majoránky (čerstvé či sušené), 2 velké balení (300 g) olomouckých tvarůžků
Číst dále »
0 komentářů
Březen 10., 2020
Pomazánky

Křenová pomazánka

3 balení smetanového sýra Duko, 1 malý smetanový bílý jogurt (vyzkoušejte náš jogurt Ranko), 3 lžíce nastrouhaného čerstvého křenu (pokud jej nemáme, použijeme křen ve skleničce), sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Únor 25., 2020
Nápoje teplé

Hot Toddy (horký nápoj s rumem)

200 ml horké vody, 8 cl tmavého rumu, 4 lžíce medu nebo javorového sirupu (dle chuti), 4 lžíce citronové šťávy, koření podle chuti (skořice, anýz, hřebíček), kolečko citronu a kousek skořice do každé sklenice na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Leden 27., 2020
Moučníky nepečené

Smažená jablka

3 ks jablek, šťáva z citronu, mletá skořice, 2 vejce, 2 lžíce cukru, 120 ml mléka, sůl, olej, 250 g hladké mouky, olej na smažení, moučkový cukr
Číst dále »
0 komentářů
Leden 23., 2020
Polévky teplé

Hovězí vývar s játrovými (drožďovými) knedlíčky

Na vývar: 1/2 kg předního hovězího masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř, 1 cibule, cca 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, nať petržele Na knedlíčky: cca půl kg jater (vepřová, hovězí), 2 stroužky česneku, trochu majoránky, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, nať petržele
Číst dále »
0 komentářů
Leden 20., 2020
Polévky teplé

Klasická česnečka

Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a brambory a asi po 5 minutách restování zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Na závěr osolíme a okořeníme majoránkou. Přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a osmažené kostičky chleba. Ozdobíme zelenými bylinkami a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 15., 2020
Ryby a mořské plody

Losos s avokádovým tatarákem

Losos: 4 kousky lososa, 4 lžíce olivového oleje, sůl, citronová šťáva Avokádový tatarák: 2 zralá avokáda, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce limetkové šťávy, sůl, bílý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Novoroční čočka na kyselo

Tradice praví, že kdo na Nový rok bude jíst čočku, bude mít po celý rok peníze. Nebudeme nic pokoušet a proto si jí na Nový rok uděláme také.
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 31., 2019
Vepřové maso

Silvestrovské ovarové koleno s křenem

Před každou oslavou, kde budeme holdovat alkoholu, bychom si měli dát něco tučného či mastného, aby ranní kocoviny nebyly tak strašné. Ovarové koleno je přesně to, co by každý měl snís pokud se chystá na silvestrovskou oslavu. Pojďme tedy na jeho přípravu.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky