Silvestr

Vyberte si z 109 receptů

30 července., 2025
Nápoje studené

Letní sangria s pomerančem

Tahle sangria je tak dobrá, že budete litovat, že jste udělali jen jeden džbán. Připravte si letní hit, co zvládnete raz dva! Nachystáme si: 1 pomeranč, 1 citron, 1 jablko, 0,75 l červeného vína, 300 ml pomerančového džusu (doporučujeme 100% pomeranč Kapito), 100 ml griotky, 2 lžíce třtinového cukru, led, perlivou vodu a čerstvou mátu.
Číst dále »
21 července., 2025
Pomazánky

Pikantní pomazánka s petrželkou

2 kelímky termizovaného přírodního sýra (doporučujeme sýr Duko), 4 lžíce bílého jogurtu, 2 až 3 stroužky česneku, hrst zelené petrželky, 1 chilli paprička a sůl.
Číst dále »
26 června., 2025
Nápoje studené

Mango mojito (koktejl)

1 mango, šťáva z 1/2 limetky, 2 lžíce třtinového cukru, asi 3 lístky máty, 4 cl bílého rumu, 2 dl sodovky a několik kostek ledu
Číst dále »
19 června., 2025
Pomazánky

Domácí arašídové máslo

200 g pražených a solených arašídů (vyzkoušejte naše arašídy Křupeto), 1 až 2 lžíce medu, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »

Nakládané pikantní tvarůžky

Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kousky, cibuli s česnekem oloupeme a rovněž pokrájíme na kousky. Chilli papričku se zelenou petrželkou nasekáme. Vše nandáme do sklenice a zalijeme olejem. Necháme proležet asi 2 dny v ledničce. Podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Číst dále »
2 června., 2025
Přílohy

Česnekový pita chléb

Do velké mísy dáme rozdrobené kvasnice s vlažnou vodou, přidáme 3 hrnky prosáté mouky a vše řádně spojíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zbytek prosáté mouky a vše dobře prohněteme tak, aby vzniklo husté táhlé těsto. To si položíme na pomoučený vál a začneme ho ručně silou hníst. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mouky, aby nám vzniklo hladké a pružné těsto. Poté si hotové těsto pomažeme ze všech stran olivovým olejem a dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou. Těsto necháme 1 až 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 kusy, ze kterých vytvoříme ovály dlouhé asi 20 cm. Přemístíme je na plechy vyložené pečicím papírem a shora uděláme (namočeným prstem) důlky do řad. Propíchané chleby pokapeme olivovým olejem. Připravené plechy vložíme do předehřáté trouby na 240 °C a pečeme přibližně 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka. Upečený česnekový pita chléb necháme vystydnout a poté zabalíme do utěrky, aby nám neztvrdnul. Podáváme jako přílohu k různým masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Číst dále »

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 6 lžic olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »

Vajíčková pomazánka

6 natvrdo uvařených vajec, 80 g másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 jarní cibulky nebo svazek čerstvé pažitky, sůl, mletý pepř
Číst dále »
14 dubna., 2025
Saláty

Hruškový salát se sýrem a ořechy

Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince. Na rozehřátém másle na pánvičce pokrájené hrušky opečeme, přidáme rozpůlené vlašské ořechy, vše posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Karamelizované hrušky s ořechy poklademe na natrhané listy salátů a posypeme nahrubo nakrájeným modrým plísňovým sýrem. Pokapeme troškou balzamikového octa a podáváme s čerstvou bílou bagetkou.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky