Pro gurmány

Vyberte si z 473 receptů

15 října., 2021
Přílohy

Česneková bageta

Bagetu rozkrájíme na plátky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a jemně pokapeme olivovým olejem. Poté každý plátek potřeme česnekem rozetřeným se solí a nasekanými bylinkami. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180° Celsia asi na 10 minut. Dozlatova upečené česnekové bagety posypeme bílým pepřem a malinko zakápneme rozehřátým máslem. Podáváme například k různým polévkám nebo paštikám.
Číst dále »
0 komentářů
7 října., 2021
Polévky teplé

Polévka z jedlých kaštanů

400 g jedlých kaštanů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, bobkový list, celá skořice, sůl, pepř, smetana, 1 lžička čerstvého zázvoru
Číst dále »
0 komentářů
6 října., 2021
Pomazánky

Domácí arašídové máslo

200 g pražených a solených arašídů (vyzkoušejte naše arašídy Křupeto), 1 až 2 lžíce medu, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
1 října., 2021
Drůbež

Pečené batáty plněné kuřecím masem, zeleninou a sýrem

Batáty jsou trochu jako superpotraviny. Obsahují vysoký podíl beta-karotenu, což pomáhá zpomalit stárnutí či snížit pravděpodobnost výskytu chronických onemocnění. Podporují obranyschopnost organismu, při pravidelné konzumaci zvýší vaši odolnost proti útočícím virózám. Budeme potřebovat: 4 batáty, 200 g kuřecího masa
, 100 g mozzarelly , 1 zelenou papriku, 
400 g fazole s kukuřicí
, 1 malou červenou cibuli, sůl, pepř a koření dle chuti
, olivový olej
.
Číst dále »
0 komentářů
23 září., 2021
Moučníky pečené

Apple pie makronky (s chutí jablečného koláče)

Také jste podlehli chuti těchto křehkých barevných krásek? Vyzkoušejte tuto netradiční příchuť amerického koláče, kterou si jistě zamilujete! Na 15 kusů budeme potřebovat: Na skořápky: 55 g mandlové mouky (nebo velmi jemně namletých mandlí), 100 g cukru moučka, 13 g cukru krupice, 90 g bílků, špetku soli, 1 lžičku skořice a gelové potravinové barvivo (není nutné). Na krém pak: 2 malá jablka, ½ lžíce třtinového cukru, 1 lžíci tuzemáku, ½ lžíce javorového sirupu nebo medu, 50 g másla a 2 lžíce cukru moučka.
Číst dále »
0 komentářů
20 září., 2021
Drůbež

Medová kachna s jablky

1 kachna, sůl, kmín, 2 cibule, asi 1/2 litru vody, 2 lžíce sádla, 6 lžic medu, 4 jablka a hrst brusinek
Číst dále »
0 komentářů

Dýňovo-rajčatové čatní

1 středně velká dýně (čisté váhy asi 1 kg – bez vydlabaných semínek a oloupané kůry), 500 g zralých rajčat, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 50 g rozinek, 650 g cukru, 40 g soli, 1/2 l octa (8 %), 2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mletého nového koření
Číst dále »
0 komentářů

Rajčatové sugo

Pokud jste milovníci dobré italské pizzy nebo těstovin, recept na sugo, které tvoří základ mnoha italským jídlům prostě musíte vyzkoušet.
Číst dále »
0 komentářů
10 září., 2021
Omáčky a dresinky

Domácí rajčatové pesto

Zapomeňte na kečup a vyzkoušejte tohle skvělé rajčatové pesto, které perfektně doplní nejen těstoviny, ale třeba také maso či ryby! Co budeme na rajčatové pesto potřebovat? 4 středně velká rajčata, hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce strouhaného parmazánu, sůl a mletý pepř.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky