1 medový meloun (o váze asi 300 g), 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 dl bílého vína, 1 hrnek vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 100 g šunky (nejlépe se hodí parmská šunka, ale může být i vepřová šunka od kosti)
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme najemno nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zelenou a červenou papriku, hovězí maso, orestujeme a podlijeme hovězím vývarem, ochutíme solí, pepřem, podle chuti přidáme chilli. Necháme pozvolna dusit zhruba 45 minut. Tortilly můžeme buď zapéct v troubě dokřupava, nebo je pouze ohřát. Plníme čerstvými listy salátu, masovou směsí, nahrubo nasekanými rajčaty a zasypeme oblíbeným sýrem (eidam, gouda aj.) Podáváme s rajčatovou salsou nebo guacamole. Náš tip: Podle chuti můžeme do masové směsi přidat kukuřici, černé olivy, fazole aj.
Pokud rádi grilujete a chcete se vytáhnout s pořádným domácím hamburgerem, rozhodně nesmíte zapomenout také na domácí bulky, které každý milovník hamburgerů jistě ocení. Z následujícího receptu vytvoříte buď 4 obrovské, 5 středních nebo 6 menších bulek. Budeme na ně potřebovat: 275 g hladké mouky (plus trochu na pomoučení pracovní plochy), 170 ml vlažné vody, 1 kostku droždí, 20 ml oleje, 1 vejce, 1 a 1/2 lžičky cukru krupice, 2 lžičky soli a sezamová semínka.