Pro gurmány

Vyberte si z 402 receptů

Pečené papriky s kozím sýrem

Troubu předehřejeme na 200˚ Celsia. Rýži uvaříme na skus a scedíme. Mezi tím papriky očistíme a zbavíme semínek, aby nám zůstala mistička pro naplnění. Cuketu očistíme a nakrájíme na menší kostičky, cibuli i česnek nakrájíme najemno, cherry rajčata napůlíme. Na větší pánvi zpěníme na olivovém oleji cibulku a česnek, jakmile zesklovatí, přidáme ostatní zeleninu. Podusíme společně přibližně 5 minut a přendáme do větší mísy. K zeleninové směsi přidáme uvařenou rýži, kmín, koriandr a dle chuti osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme přidat i špetku chilli. Dobře promícháme a hotovou směsí plníme očištěné papriky. Navrch zasypeme kozím sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut, dokud papriky nezměknou. Horké zapečené papriky ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Cibule zapečené s kozím sýrem a slaninou

4 velké červené cibule (popř. mohou být i bílé), 150 g kvalitní slaniny, 150 g kozího sýra, čerstvý tymián (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Únor 5., 2021
Moučníky pečené

Smažený cheesecake

Tenhle krémový dezert jistě každý zná, co ho ale posunout na novou úroveň a přidat trochu křupavosti? Budete se rozplývat!
Číst dále »
0 komentářů

Avokádová majonéza

Také chcete čas od času svému tělu trošku odlehčit, ale nechcete se vzdát všeho “dobrého”? Přinášíme vám skvělou alternativu klasické majonézy, kterou můžete použít například k masům, či pečené zelenině.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 4., 2021
Drůbež

Kuřecí špalíčky s hořčicovou omáčkou

5 ks kuřecích prsou, 2 ks vajec, hladká mouka, kukuřičné lupínky, olej na smažení, sůl, pepř, koření na kuře, hořčice, kečup, sojová omáčka, chilli
Číst dále »
0 komentářů

Carpaccio z červené řepy

2 větší (popř. 4 menší) červené řepy, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, mletý pepř, svazek rukoly, 50 g piniových (popř. slunečnicových) semínek, 100 g parmazánu (můžeme nahradit kozím sýrem)
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny s krevetami a kokosovým mlékem

Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme krevety. Pokud máme krevety již předvařené, postačí jim jen pár minut, pokud ne, restujeme chvíli déle, až jsou dokonale růžové a voní. Krevety osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, chilli, limetkovou šťávu a med. Promícháme a vlijeme kokosové mléko. Necháme pár minut prohřát a mezitím si scedíme na skus uvařené těstoviny. Ty zamícháme do připravené směsi a ještě chvíli prohříváme a promícháme, aby se chutě propojily. Dozdobíme lístky čerstvých bylinek a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 29., 2021
Těstoviny

Špagety se slaninou a smetanou (Carbonara)

250 g těstovin (např. vaječných špaget Varoma nebo semolinových špaget COOP Premium), 200 g anglické slaniny, 1 kelímek smetany (doporučujeme naši smetanu Ranko), 4 žloutky, 100 g strouhaného sýra (nejlépe se hodí parmazán), sůl, hrubě mletý pepř, čerstvá zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rajčatový protlak

Nejprve si oloupeme rajčata. Nařízneme je nožem do kříže, spaříme horkou vodou a hned poté prudce zchladíme. Nyní slupku snadno sloupneme.  Oloupaná rajčata dáme na 10 až 15 minut povařit. Poté přidáme cukr, sůl a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotový rajčatový protlak přelijeme do sklenic či lahví a necháme vychladnout. Skladujeme v ledničce.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky