Pro gurmány

Vyberte si z 469 receptů

16 března., 2024
Ryby a mořské plody

Losos v kabátku se špenátem a bazalkovou omáčkou

400 g lososa, 2 hrsti špenátových listů, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany, sůl, pepř, 1 balení listového těsta, 1 žloutek, 1 dl bílého vína, ½ dl vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 hrst čerstvé bazalky
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024
Polévky teplé

Brokolicová polévka s nivou

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brokolice, 1 litr vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, 1 kelímek smetany na vaření, 110 g nivy, bageta a máslo (na krutony)
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024
Saláty

Mrkvový salát se zázvorem

4 větší mrkve, 1 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sezamových semínek, 1 lžíce chia semínek, voda na podlití mrkve, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Paštika z husích jater

100 g másla (do paštiky), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg kachních jater, 150 ml červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu, 50 g másla (na přelití)
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024
Pomazánky

Kvasnicová (drožďová) pomazánka

1 lžíce másla, 1 cibule, 4 kostky droždí, 2 vejce, sůl a mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
13 března., 2024
Nápoje studené, Raw,

Domácí lískooříškové mléko

1 hrnek lískových oříšků, 4 hrnky vody, agávový sirup nebo med
Číst dále »
0 komentářů
11 března., 2024
Drůbež

Špízy s tofu

Na špízy: 4 balíčky tofu, sojová omáčka, zelenina podle libosti (červená paprika, cuketa, červená cibule…) a olej na smažení (např. řepkový).
Číst dále »
0 komentářů
11 března., 2024
Předkrmy a lehká jídla

Carpaccio z červené řepy

2 větší (popř. 4 menší) červené řepy, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, mletý pepř, svazek rukoly, 50 g piniových (popř. slunečnicových) semínek, 100 g parmazánu (můžeme nahradit kozím sýrem)
Číst dále »
0 komentářů

Indické taštičky Samosa

Těsto: 400 g hladké mouky, sůl, 100 g másla, 150 ml vody Náplň: 400 g brambor, 1 a 1/2 lžičky hořčičného semínka, 2 střední cibule, 2 zelené chilli papričky (popř. trošku mletého chilli), 1 a 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce kari, 400 g zeleného hrášku, 1 a 1/2 lžičky garam-masaly (směs indického koření), sůl, 2 lžíce zeleného koriandru, 2 lžíce citronové šťávy, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky