Pro gurmány

Vyberte si z 475 receptů

25 června., 2024
Zmrzliny a nanuky

Avokádové nanuky

2 zralá avokáda, 1 slazené kondenzované mléko, 1/2 limetky nebo citronu, pár lístků čerstvé máty a tekutý med (podle potřeby)
Číst dále »
0 komentářů

Rychlá svačinka na cesty

2 kelímky zakysané smetany Dobrůtka, 1 banán, 1 kiwi, 2 hrsti oblíbených kukuřičných lupínků (mohou být i celozrnné), 2 lžíce sušených kokosových plátků (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí maggi z libečku

4 hrsti čerstvého libečku (stonky i listy), 2 lžíce soli, 2 lžíce olivového oleje a šťáva s kůrou z 1/2 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného).
Číst dále »
0 komentářů
18 června., 2024
Saláty

Jahodovo-špenátový salát s nivou

Máme pro vás recept na netradiční sladko-slaný dezert. Budeme na něj potřebovat: čerstvý špenát, jahody, nivu, olivový olej a buráky. Pokud máte po ruce nějakou pěknou skleničku, určitě ji využijte.
Číst dále »
0 komentářů
17 června., 2024

Asijský sandwich

Vepřový bůček naložíme den předem do směsi cukru a soli v poměru 1:1. Poměru se vůbec nebojte, díky cukru chuť soli prostoupí do masa a cukr pak na povrchu bůčku nádherně zkaramelizuje. Bůček dáme do kastrolu a necháme ho péct při 180 stupních 2 – 2,5 hodiny. Po vyndání by měl být úžasně měkký a bude se téměř rozpadat. Bůček dáme na půl hodiny vychladnout a pak ho nakrájíme na tenké plátky. Bagetku si rozpečeme v troubě, rozřízneme jí a na obě strany naneseme pálivou omáčku. Pokud nemáte rádi pálivé, použijte kečup. Na spodní půlku naskládáme ledový salát, okurku, nakrájený bůček a koriandr. Přiklopíme horní půlkou bagetky. Poznámka: Vyzkoušejte do receptu naši skvělou domácí chilli omáčku s česnekem
Číst dále »
0 komentářů
17 června., 2024
Polévky teplé

Rukolová polévka

3 jarní cibulky, 1 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 100 g rukoly, hrst čerstvé petrželky nebo bazalky, sůl, pepř, šťáva z ½ citronu, 1 kelímek zakysané smetany, mozzarella na chuť i ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
17 června., 2024
Vepřové maso

Marinovaná a pečená vepřová žebírka

1 kg vepřových žebírek (mohou být i uzená), 150 g rajského protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 stroužky česneku, sůl, pár kapek tabasca
Číst dále »
0 komentářů
13 června., 2024

Domácí kešu zmrzlina

Znáte domácí kešu zmrzlinu? Je neskutečně dobrá, není na ni potřeba žádný mléčný výrobek a díky kešu ořechům je i velice zdravá! Na kešu zmrzlinu si připravíme: 160 g nesolených kešu ořechů (vyzkoušejte naši značku Dle Gusta), 4 banány a sladidlo podle chuti (stévie, erytritol, javorový sirup…).
Číst dále »
0 komentářů

Grilované hořčičné kotlety

Máte chuť na pořádný kus steaku? Dodejte mu říz a přichystejte výbornou hořčičnou marinádu. Garantujeme vám, že tento kousek vepřového při konzumaci nepotřebuje ani kapku žádné další dochucovací omáčky. Nachystejte si: 4 vepřové kotlety, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžičku koření (vyzkoušejte gril nebo steak Dle Gusta), 2 stroužky česneku, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci jablečného octa, hrubozrnnou sůl a čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky