Pro gurmány

Vyberte si z 378 receptů

Leden 8., 2020
Zeleninová jídla

Pečená zelenina s javorovým sirupem

Vyzkoušejte naši výtečnou pečenou zeleninu s javorovým sirupem a vytvoříte si na ní závislost!
Číst dále »
0 komentářů
Leden 8., 2020
Polévky teplé

Tradiční japonská polévka miso

Kousek řasy wakame, 2 houby shitake, 100 g neochuceného tofu, 1 lžíce oleje, 2 jarní cibulky nebo kousek pórku, 2 lžíce miso pasty,  2 lžíce kvalitní sojové omáčky, 500 ml vývaru (drůbežího nebo zeleninového), dále dle chuti: libovolnou blanšírovanou zeleninu (brokolici, hrášek, ředkvičky), pšeničné nudle, hrst čerstvých klíčků nebo výhonků, trochu nasekaného zázvoru.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 7., 2020
Saláty

Mrkvový salát se zázvorem

4 větší mrkve, 1 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sezamových semínek, 1 lžíce chia semínek, voda na podlití mrkve, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Palačinky s pomerančovým máslem

Palačinky: 500 ml mléka, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 40 g cukru, špetka soli, olej na smažení Pomerančové máslo: 1/4 másla, 1 lžíce pomerančové šťávy, 4 lžíce tekutého medu, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, trošku hrubozrnné soli
Číst dále »
0 komentářů
Leden 2., 2020
Zeleninová jídla

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »
0 komentářů
Leden 2., 2020
Zeleninová jídla

Pečené ředkvičky

asi 14 větších ředkviček, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, pár snítek čerstvého tymiánu
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 30., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Lososové chlebíčky

160 až 200 g krémového sýra (vyzkoušejte náš čerstvý smetanový sýr Duko), 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce kopru (do pomazánky), 1 lžička slitých kaparů, 12 plátků bílé veky (nebo bagety), 180 g uzeného lososa, 1 malá červená cibule, kousky citronu a kousek čerstvého kopru nebo trochu nasekané zelené pažitky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 27., 2019
Polévky teplé

Polévka z jedlých kaštanů

400 g jedlých kaštanů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, bobkový list, celá skořice, sůl, pepř, smetana, 1 lžička čerstvého zázvoru
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 18., 2019
Ryby a mořské plody

Smažený kapr s česnekem

1 očištěný kapr (rozdělený na podkovy), 3 stroužky česneku, sůl, mletý bílý pepř, trochu drceného kmínu, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej a máslo na smažení, 1 citron, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky