Vepřový bůček naložíme den předem do směsi cukru a soli v poměru 1:1. Poměru se vůbec nebojte, díky cukru chuť soli prostoupí do masa a cukr pak na povrchu bůčku nádherně zkaramelizuje. Bůček dáme do kastrolu a necháme ho péct při 180 stupních 2 – 2,5 hodiny. Po vyndání by měl být úžasně měkký a bude se téměř rozpadat. Bůček dáme na půl hodiny vychladnout a pak ho nakrájíme na tenké plátky. Bagetku si rozpečeme v troubě, rozřízneme jí a na obě strany naneseme pálivou omáčku. Pokud nemáte rádi pálivé, použijte kečup. Na spodní půlku naskládáme ledový salát, okurku, nakrájený bůček a koriandr. Přiklopíme horní půlkou bagetky. Poznámka: Vyzkoušejte do receptu naši skvělou domácí chilli omáčku s česnekem
Čeká nás konečně horký víkend plný slunce a osvěžení – vyrazte do COOPu pro mražený krém Sladká tečka a pusťte se do této ledové kávové pochoutky! Užijete si tu pravou letní pohodu. Připravíme si: led, espresso, mražený krém Sladká tečka s vanilkovou nebo čokoládovou náplní, mléko a sladidlo (nemusí být)
Objevte tyhle dokonalé čokoládové lanýže, které v sobě ukrývají jemnou nálož griotky. Navíc je to ideální sladký dárek pro každého tatínka ke Dni otců, který slavíme už tuto neděli. Na čokoládové lanýže s griotkou budeme potřebovat: 50 g šlehačky, 100 g másla, 2 lžíce cukru, 200 g hořké čokolády (např. Sladká tečka, nebo COOP Premium), 2 lžíce griotky (vyzkoušejte naši griotku Marshall) a kakao na obalení.