Pro gurmány

Vyberte si z 466 receptů

18 ledna., 2024
Domácí výrobky

Zdravá domácí čokoláda z kakaového másla

100 g kakaového másla, 70 g kakaa, špetka soli, 2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru (nemusí být), podle chuti: ořechy, sušené ovoce (nejlépe mrazem sušené jahody či banán), drcené kakaové boby, nasekané datle apod.
Číst dále »
1 komentář

Domácí směs na přípravu horké čokolády

2 hrnky krupicového cukru, 1 a 1/2 hrnku kakaa (vyzkoušejte naše kvalitní holandské kakao COOP Premium), 1 hrnek sušeného mléka, 1/2 hrnku třtinového cukru, 100 g hořké čokolády (co nejkvalitnější – např. COOP Premium se 70% kakaa)
Číst dále »
0 komentářů
18 ledna., 2024
Sladká jídla

Domácí čokoládové těstoviny

300 g polohrubé mouky, 4 ks vajec, 4 lžíce holandského kakaa a 1 lžíce oleje
Číst dále »
0 komentářů

Šafránová rýže s kuřetem

cca 12 nitek šafránu, 6 lžic teplé vody, 8 lžic olivového oleje, 600 g kuřecího masa, 2 červené cibule, 1 řapíkatý celer, 3 stroužky česneku, 4 snítky čerstvého tymiánu (případně trochu sušeného), šťáva z 1 citronu, 1 dl bílého vína, 4 dl drůbežího vývaru, 250 g rýže, sůl, čerstvě drcený černý pepř, čerstvá chilli paprička (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
11 ledna., 2024
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů

Smetanová polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky drceného kmínu (nejlepší je použít římský kmín), 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl a citronová šťáva (podle chuti).
Číst dále »
0 komentářů

Risotto s červenou řepou

2 hrnky kulatozrnné rýže (např. značky Varoma), 1 menší červená řepa, 4 dl bílého vína, 2 cibule, 1/2 l vývaru, 100 g parmazánu, 1/2 másla, sůl, bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
10 ledna., 2024
Nápoje teplé

Horká čokoláda s chilli

1/2 l mléka, 2 až 3 lžíce cukru, 1 čokoládový pudinkový prášek, 1 čokoláda na vaření (100 g), 1 dl smetany, trošku mletého chilli
Číst dále »
0 komentářů
9 ledna., 2024
Polévky teplé

Pikantní rajčatová polévka

Máme pro vás tip na skvělou pikantní rajčatovou polévku, kterou budete mít díky loupaným rajčatům bleskurychle hotovou! Její pálivost záleží jen na tom, co máte rádi. A i kdyby vám náhodou s chilli papričkou „ujela ruka”, nebojte se, kokosové mléko polévku zase krásně zjemní a váš jazyk zchladí. Na pikantní rajčatovou polévku si připravíme: 4 lžíce olivového oleje, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 2 plechovky konzervovaných rajčat (je jedno, zda budou celá nebo krájená), 1 čerstvou chilli papričku, 1 litr vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu cukru a kokosové mléko v plechovce (popř. jej můžete nahradit zakysanou smetanou). Na pikantní rajčatovou polévku si připravíme: 4 lžíce olivového oleje, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 2 plechovky konzervovaných rajčat (je jednou, zda budou celá nebo krájená, nejlepší jsou však od nás COOP Premium), 1 čerstvou chilli papričku, 1 litr vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky mleté skořice, trochu cukru, kokosové mléko v plechovce (popř. jej můžete nahradit zakysanou smetanou), pár vlašských ořechů (nemusí být) a řapíkatý celer či zelenou petrželku na ozdobu. 
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky