Střední

Vyberte si z 410 receptů

31 ledna., 2023
Moučníky pečené

Jablečný štrůdl s vanilkovým krémem

Jablečný štrůdl: 1 listové těsto, 4 jablka, hrst rozinek, 2 vanilkové cukry, trochu mleté skořice, 1 vejce (na potření) Vanilkový krém: 400 ml mléka, 1 vanilkový puding, 2 vanilkové cukry, 4 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
31 ledna., 2023
Mleté maso

Masové koule s jablky

500 g mletého hovězího masa, 2 ks jablek, 2 hrsti strouhanky, 2 vajíčka, 1/2 lžičky koriandru, 1/2 lžičky oregana, pepř, sůl, zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
31 ledna., 2023
Moučníky pečené

Japonský jablečný dort

Český štrůdl a americký apple pie že už máte v malíčku? Vyzkoušejte tento lahodný japonský jablečný dort a uvidíte, že se ve vaší kuchyni bude s českým a americkým dezertem často střídat. Budeme potřebovat: 2 větší sladká jablka, 2 vejce, 70 g cukru krupice, 20 g másla, 100 ml mléka a 80 g hladké mouky.
Číst dále »
0 komentářů
31 ledna., 2023
Bramborové pokrmy

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky: 750 g brambor (typu C), 250 g hrubé mouky, sůl, 60 g másla, 2 vejce Náplň: 400 g uzeného masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř Dále: hrubá mouka (na vál), kysané zelí jako příloha (podle chuti teplé či studené)
Číst dále »
0 komentářů
26 ledna., 2023
Moučníky pečené

Jablečný koláč (Apple pie)

Těsto: 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, trochu soli, 1/3 studené Hery, 1/3 studeného másla, 1/3 hrnku ledové vody Náplň: 7 jablek, trochu citronové šťávy, 200 g krupicového cukru, 2 lžíce polohrubé mouky, trochu mleté skořice Dále: kousek másla (nad náplň), 1 vejce (na potření)
Číst dále »
0 komentářů
26 ledna., 2023
Moučníky nepečené

Smažená jablka

3 jablka, šťáva z citronu, mletá skořice, 2 vejce, 2 lžíce cukru, 120 ml mléka, sůl, olej, 250 g hladké mouky, olej na smažení, moučkový cukr
Číst dále »
0 komentářů
16 ledna., 2023
Polévky teplé

Květáková polévka se sýrovými noky

Nejprve si připravíme polévku: Na másle si dozlatova osmažíme cibulku a přidáme k ní nakrájené brambory a květák (kousek květáku můžeme nechat stranou na ozdobu). Ochutíme solí, pepřem a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Zprudka osmažíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud nejsou brambory a květák uvařeny. Rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši a zalijeme smetanou, přivedeme k varu a podle potřeby ještě dochutíme. Noky uděláme následovně: Vejce smícháme s nastrouhaným eidamem a prolisovaným česnekem. Poprášíme moukou a vytvoříme tužší těsto, které nabíráme na lžíci a vkládáme do vroucí polévky. Necháme vařit zhruba 3 minuty, poté polévku stáhneme z plamene. Na závěr můžeme osmahnout na trošce másla i schované kousky květáku a ozdobit jimi polévku spolu se zelenou petrželkou.
Číst dále »
0 komentářů
12 ledna., 2023
Bezmasá jídla

Vaječná omeleta (frittata) s žampiony a fazolkami

3 žampiony, 100 g zelených fazolek v nálevu, 8 vajec, sůl, čerstvě mletý pepř, 200 g sýra (např. čedaru), 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
10 ledna., 2023
Zeleninová jídla

Zelný štrúdl

1 plát listového těsta, 100 g anglické slaniny, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 lžíce řepkový oleje, kmín, sůl, mletý pepř, 1 červená paprika, vejce na pomazání
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky