Střední

Vyberte si z 451 receptů

Slepované ořechy

Slepované ořechy vám přinesou pořádný vánoční luxus — křehké skořápky a jemná čokoládová náplň jsou kombinace, která nikdy nezklame. Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g Hery, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 100 g mletých vlašských ořechů Náplň: 1 čokoláda na vaření, 1 dl mléka, 120 g cukru, 50 g kakaa, 50 g mletých ořechů, 100 g másla Na ozdobu: čokoládová poleva
Číst dále »

Linecké cukroví s džemem

Ochutnejte kouzlo Vánoc v každém soustu. S tímto receptem se vrátíte do dětství a do kuchyně se rozlije vůně pravých svátků. 350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 3 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu), marmeláda nebo džem podle chuti
Číst dále »

Maminčiny vanilkové rohlíčky

Vyzkoušejte pravé vánoční kouzlo — naše maminky umí nejlepší vanilkové rohlíčky a recept na ně nám prozradily… 280 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g najemno umletých lískových či vlašských oříšků, 200 g másla, 2 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 4 vanilkové cukry a cca 50 g cukru moučka (na obalení hotových rohlíčků)
Číst dále »

Vosí hnízda (vosí úly)

Připravte si hnízda sladkého potěšení a vykouzlete v kuchyni pravou vánoční atmosféru. Budeme potřebovat: Na těsto: 1 balíček dětských piškotů (odebereme 33 kousků), 150 g moučkového cukru, 60 g másla, 1 bílek, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce tuzemáku a 30 g namletých vlašských ořechů. Na náplň: 120 g másla, 2 lžíce tuzemáku, 2 lžíce vanilkového cukru a 2 žloutky. Dále pak: krystalový cukr (na obalování kuliček a vysypání formiček) a tuzemák (na piškoty).
Číst dále »

Linecké cukroví s nutellou

Linecká klasika v moderním kabátku? S lískooříškovou pomazánkou chutná ještě líp a zvládne ji opravdu každý. Těsto:  350 g hladké mouky, 3 žloutky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu) Dále: nutella nebo jiná lískooříšková pomazánka, moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Číst dále »
2 prosince., 2025
Nápoje teplé

Horký dýňový nápoj

Chladnější počasí přímo volá po lahodném horkém nápoji na zahřátí. Ale co takhle vyzkoušet něco nového? Třeba horký dýňový nápoj! Na horký dýňový nápoj budeme potřebovat: 1 hrnek plnotučného mléka, 2 lžíce dýňového pyré (neboli rozmixované uvařené dýně), 2 lžíce skořicového cukru, špetku muškátového oříšku, šlehačku (vyzkoušejte naši smetanovou šlehačku COOP Premium) a mletou skořici na posypání (případně také skořicovou tyčinku).   Na horký dýňový nápoj budeme potřebovat: 1 hrnek plnotučného mléka, 2 lžíce dýňového pyré (neboli rozmixované uvařené dýně), 2 lžíce skořicového cukru, špetku muškátového oříšku, šlehačku (vyzkoušejte naši smetanovou šlehačku COOP Premium ) a mletou skořici na posypání (případně také skořicovou tyčinku).
Číst dále »

Vánoční perníčky

Perníčky jsou klasikou Vánoc: měkoučké, kořeněné, nadýchané… S tímto receptem je zvládnete hravě i vy. Perníkové těsto: 140 g moučkového cukru, 3 vejce, 100 g Hery, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky perníkového koření, 400 g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody Na ozdobení: 150 g moučkového cukru, 1 bílek
Číst dále »
19 listopadu., 2025
Moučníky pečené

Koláč z batátů

Sladké brambory neboli batáty jsou díky své chuti ideální také pro přípravu sladkých pokrmů. Vyzkoušejte tento vláčný batátový koláč a nebudete litovat, že jste se do něj pustili! Na korpus si připravíme: 1 hrnek másla, 1/2 hrnku cukru, 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 2 žloutky. Na náplň potřebujeme: 1/2 hrnku másla, 1/2 hrnku cukru krupice, 2 vejce, 3/4 hrnku mléka, 1 lžičku skořice, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 2 hrnky batátového pyré (batáty uvařené doměkka, rozmixované).
Číst dále »
19 listopadu., 2025
Hovězí maso

Hovězí maso na víně

Hovězí kousky opečené dozlatova a pak pomalu dušené ve víně jsou jednoduché, ale plné chutí. 500 g libového hovězího masa, 2 větší cibule, 1 plechovka rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 3 dl červeného vína, sůl, pepř, olej a trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky