Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. V misce si smícháme olivový olej, šťávu z citronu nebo limety, římský kmín, chilli, koriandr a sůl. Ve směsi obalíme kuřecí prsa a osmažíme (podusíme) na pánvi. Až se maso začne rozpadat vyndáme ho z pánve a vidličkou ho natrháme na malé kousky. Na pánev vložíme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme nakrájená vypeckovaná rajčata a natrhané kuřecí maso. Tortily potřeme olivovým olejem a vložíme jednu na grilovací pánev. Na tortilu vyskládáme masovou směs a zasypeme nastrouhaným čedarem. Příklopíme druhou tortilou. Až je spodní část tortily krásně křupavá otočíme a opékáme horní tortilu. Vyjmeme z pánve a nakrájíme na trojúhelníky. Quesadillu podáváme s omáčkou guacamole, jalapeňos papričkami, zakysanou smetanou nebo rajčatovou salsou.