Přílohy

Vyberte si z 65 receptů

Skořicové batáty

Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům, nebo k drůbeži. Pojďte s námi vyzkoušet pečené batáty se skořicí a bylinkami.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »
0 komentářů
19 srpna., 2020
Přílohy

Cuketový chléb

1 zelená cuketa (o váze asi 1/2 kg), 3 hrnky hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/4 lžičky jedlé sody, 2 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 3 vejce, 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru, 3/4 hrnku olivového oleje, pár kapek vanilkového aroma, 1 hrnek sekaných vlašských ořechů, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Číst dále »
0 komentářů
2 března., 2020
Přílohy

Tyrolské knedlíky se slaninou

8 starších rohlíků, 300 g libovější slaniny, 2 lžíce sádla, 120 g hrubé mouky, 1/4 l mléka, 3 vejce, sůl, mletý pepř, trošku strouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů
7 října., 2019
Přílohy

Květáková kaše

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Spolu s oloupanými stroužky česneku dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme doměkka po dobu zhruba 15 minut a poté veškerou vodu slijeme. Do hrnce přilijeme teplou smetanu a rozmixujeme tyčovým ručním mixerem dohladka. Dochutíme solí, mletým pepřem a troškou strouhaného muškátového oříšku. Květákovou kaši před servírováním posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme ke stejným jídlům jako bramborovou kaši.
Číst dále »
0 komentářů

Smažené cibulové kroužky

3 větší cibule, vejce, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení, sůl, koření dle chuti
Číst dále »
0 komentářů
9 července., 2019
Přílohy

Pečené brambory s rozmarýnem

Brambory oloupeme a pokrájíme je na měsíčky. Dáme je do pekáčku, překapeme olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme asi 40 minut dozlatova. Na posledních pár minut přihodíme i nasekaný rozmarýn, aby se krásně rozvoněl, ale nespálil. Dozlatova upečené brambory s rozmarýnem podáváme například k masu.
Číst dále »
0 komentářů

Zelené fazolky se slaninou

Fazolky jsou snadné na přípravu, skvěle chutnají a slouží jako přírodní čisticí kartáč pro vaše střeva. Rozhodně je tedy vyzkoušejte!
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chléb

V trošce vlažné vody si necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. Poté vmícháme vzešlý kvásek a zpracujeme důkladně ručně těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 až 40 minut. Z vykynutého těsta poté utvoříme bochník, který nožem párkrát lehce na povrchu nařízneme, posypeme moukou a  dáme na plech vyložený pečicím papírem. Tam necháme ještě chvilku dovykynout. Po vykynutí pečeme nejprve v předehřáté troubě na 230 °C zhruba 15 minut. Po této době snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších přibližně 45 minut (dokud nebude mít chléb opečenou kůrku). Čerstvý chléb podáváme například ke škvarkům nebo domácí paštice. Poznámka: Náš recept na vepřové škvarky naleznete ZDE a recept na domácí paštiku máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky