Byli jste někdy v Turecku? Už jste někdy ochutnali turecké placky alias turecký chléb? Jestli ne, udělejte si pár minut času a vyzkoušejte je podle našeho receptu. Je to tak snadné, že to za zkoušku rozhodně stojí! Připravte si k nim například hummus, rajčatový nebo česnekový dip, pečené jehněčí maso na špízu, zeleninu a užijte si tak pravé turecké hody!
Rohlíky si nakrájíme na kostičky zhruba 1×1 cm. Zalijeme je dostatečným množstvím mléka (raději lijte méně, dolít mléko můžeme vždycky) a přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše promícháme rukama a ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Chvíli počkáme až se rohlíky rozmáčí, ale pozor těsto by mělo být raději tužší, protože z něj potřebujeme vytvarovat koule o velikosti tenisového míčku. Knedlíky vaříme v páře zhruba 30 minut. Skvěle se hodí ke GULÁŠI, HOUBOVÉ OMÁČCE nebo ke svíčkové omáčce.
Topinambury a cibuli oloupeme. Topinambury omyjeme a nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na kostičky. Takto připravené topinambury s cibulí dáme do hlubšího pekáčku nebo nepřilnavého kastrolu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a trošku muškátového oříšku. Vše promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia. Pečeme asi 45 minut a v průběhu pečení několikrát promícháme. Podáváme například jako přílohu k masu.