Přílohy

Vyberte si z 72 receptů

10 září., 2025
Přílohy

Olivový chléb se slaninou a ořechy

500 g polohrubé mouky, 2 dl vlažné vody, trochu cukru, 40 g droždí, 15 g soli, 1 dl olivového oleje, 100 g černých oliv, 100 g slaniny, 100 g vlašských ořechů
Číst dále »

Skládané pečené brambory s bylinkami

Tenčí plátky brambor prokládané bylinkovým máslem a česnekem — to je jednoduchý způsob, jak proměnit běžnou přílohu na něco výjimečného. Připravíme si: 8 větších brambor, 2 lžíce přepuštěného másla ghí, sůl, pepř, 8 stroužků česneku, sladkou papriku, bylinky podle chuti (např. rozmarýn či oregano), trochu strouhaného sýra a olej ve spreji s bylinkami COOP Premium
Číst dále »

Karbanátky z červené řepy

Křupavé na povrchu, jemné uvnitř – tyto karbanátky z červené řepy s ovesnými vločkami posunou řepu do hlavní role.
Číst dále »

Domácí bramborové lupínky

1 kg brambor, 70 g másla, 1 a 1/2 lžičky hrubší soli, čerstvě drcený pepř, 1 lžíce nahrubo nasekaných bylinek (oregano, tymián, rozmarýn…), podle chuti můžeme přidat další koření (sladká paprika, chilli, provensálské či řecké bylinky nebo česnek)
Číst dále »

Cuketové hranolky

Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.
Číst dále »

Vařené nové brambory s bylinkami

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině, rybám nebo třeba samotné k zakysanému mléku.
Číst dále »

Vepřová kotleta a hranolky na grilu

Kotlety: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce sojové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky Hranolky: 4 brambory, sůl, 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
19 června., 2025
Přílohy

Hráškovo-mátová kaše

1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, svazek čerstvé máty, 500 g čerstvého (popř. mraženého hrášku), 1 dl vody nebo zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř a oblíbené bylinkové pesto podle chuti (nemusí být)
Číst dále »

Domácí chlebové tyčinky grissini

150 g pšeničné chlebové mouky, 50 g celozrnné mouky, 50 g lněných semínek, 3 g sušeného droždí, 4 g soli, 150 g studené vody, 10 g olivového oleje, sušené bylinky, sezamové semínko, mák nebo hrubě mletá sůl na posypání
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky