Přílohy

Vyberte si z 69 receptů

Bramboráky se zakysanou smetanou

800 g brambor, 2 vejce, 80 g hladké mouky, 100 g slaniny, 6 stroužků česneku, sůl, majoránka, mletý pepř, olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej Varoma) a zakysaná smetana (doporučujeme zakysanou smetanu Ranko)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí bramborové lupínky

1 kg brambor, 70 g másla, 1 a 1/2 lžičky hrubší soli, čerstvě drcený pepř, 1 lžíce nahrubo nasekaných bylinek (oregano, tymián, rozmarýn…), podle chuti můžeme přidat další koření (sladká paprika, chilli, provensálské či řecké bylinky nebo česnek)
Číst dále »
0 komentářů

Bramborové řízečky

800 g brambor, 2 vejce, 1 hrnek strouhanky, 1 červená cibule, 1 a 1/2 lžičky soli, ½ lžičky mletého kmínu, ½ lžičky oblíbeného indického koření (případně kari), šťáva z poloviny citronu, olej na smažení, sezamová semínka, čerstvé bylinky (petrželka, pažitka nebo koriandr)
Číst dále »
0 komentářů

Česneková bramborová kaše

1 kg moučných brambor, 1 palička česneku, 150 g másla, sůl a mletý pepř, 1 hrnek mléka
Číst dále »
0 komentářů

Bramborové placky (lokše)

Uvařené vychladlé brambory nastrouháme nebo propasírujeme. Na válu smícháme s hladkou moukou a solí. Ze vzniklého těsta si připravíme váleček, který rozdělíme asi na 15 dílků. Na pomoučeném válu si z každého dílku připravíme placku silnou asi 3 mm, kterou dáme nasucho opéct na pánev z obou stran. Opečené lokše pomažeme podle chuti rozpuštěným máslem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí rohlíky či housky

Omládek: 100 ml vlažného mléka, 1 lžička medu, 1/4 kostky droždí (asi 10 g), 125 g hladké mouky Dále do těsta: 5 g cukru, 8 g soli, 145 ml vlažné vody, 25 g olivového oleje, 360 g hladké mouky
Číst dále »
0 komentářů
9 ledna., 2023
Přílohy

Česnekový chléb z kysaného zelí

400 g kysaného zelí (včetně kyselé vody), 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 ks prášku do pečiva, 350 až 400 ml vlažného mléka (podle množství kyselé vody), olej, 3 až 4 velké stroužky česneku, sůl
Číst dále »
0 komentářů
30 prosince., 2022
Přílohy

Česnekové uzlíky

Těsto: 1 kg hladké mouky, sůl, 1 kostka droždí, 2 lžíce cukru, 1/2 l mléka, 1 dl oleje Na potření: 2 vejce, 5 stroužků česneku, 50 g másla, 2 lžíce máku nebo sezamových semínek, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky