Přílohy

Vyberte si z 66 receptů

Listopad 18., 2020
Přílohy

Celerová bramborová kaše

600 g brambor, 1 větší celer (cca 400 g), 80 g másla, 150 ml smetany na vaření, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů

Domácí bramborové krokety

Zbyla vám bramborová kaše od oběda nebo prostě jen hledáte originální přílohu k nedělnímu obědu? Sáhněte po těchto výtečných domácích kroketách. Bramborová kaše zajistí jejich křehkost a strouhanka zase dokonalou křupavost. Na domácí bramborové krokety budeme potřebovat: 2 a 1/2 hrnku bramborové kaše, 1 vejce, polohrubou mouku se strouhankou podle potřeby a olej na smažení.
Číst dále »
0 komentářů

Americké brambory

1 a 1/2 kg brambor, 1 l řepkového oleje, 1 sáček kořenícího přípravku na americké brambory
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chlebový kvásek

Na přípravu živého kvásku vám postačí voda a mouka v poměru 1:1. Mouka by měla být žitná, ta se na přípravu slaného pečiva hodí nejvíce. Dále mějte po ruce čistou větší sklenici, potravinářskou fólii a gumičku.
Číst dále »
0 komentářů

Cibulové zelí

1 kg cibule, 50 g sádla, 50 g, másla, 2 dl bílého vína, cukr, kmín, sůl, ocet
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 15., 2020
Přílohy

Pečený česnek

Z každé palice česneku seřízneme vršek (aby byly vidět všechny stroužky) a palice dáme kousky alobalu do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem a kolem každé palice česneku alobal uzavřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 45 minut.  Poté česnek vybalíme z alobalu a vrátíme do trouby na posledních 5 až 10 minut, aby zezlátnul. Podáváme spolu s bílou bagetou – například k pečenému masu.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 14., 2020
Přílohy

Česneková bageta

Bagetu rozkrájíme na plátky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a jemně pokapeme olivovým olejem. Poté každý plátek potřeme česnekem rozetřeným se solí a nasekanými bylinkami. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180° Celsia asi na 10 minut. Dozlatova upečené česnekové bagety posypeme bílým pepřem a malinko zakápneme rozehřátým máslem. Podáváme například k různým polévkám nebo paštikám.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 2., 2020
Přílohy

Dušené červené zelí

1 hlávka červeného zelí (o váze asi 600 g), 2 lžíce sádla, 3 červené cibule, 1 lžíce celého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 2 dl červeného vína, 1 jablko, sůl, cukr a ocet
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky