100 g jemných ovesných vloček, 2 hrnky plnotučného mléka, trochu soli, 2 jablka (do kaše), kousek másla, med, trochu mleté skořice, vlasšské ořechy a kousek jablka na ozdobu
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme z nich přebytečnou vodu, přidáme k nim vejce s prolisovaným česnekem a přisypeme hladkou mouku. Osolíme, opepříme, ochutíme trochou majoránky a vše pečlivě promícháme. Takto připravené těsto dáváme po částech do vaflovače, kde jej upečeme dozlatova. Upečené vafle ihned podáváme – podle chuti například s pomazánkou nebo jako přílohu.
Říká se, že snídaně je základ dne. Pochutnejte si na začátku dne na dokonalých toastech s osmaženou křupavou slaninou a rozpečeným sýrem čedar. Na 5 toastů budeme potřebovat: 10 plátků toastového chleba, 10 plátků sýra čedar, 200 g anglické slaniny (nakrájené na plátky) a máslo.
40 g amarantu, 200 ml mléka, hrst semínek (dýňová, slunečnicová, konopná, sezamová aj.), hrst chia semínek, vanilkový extrakt, 1 lžíce javorového sirupu (nebo jiného sladidla), ovoce a ořechy na ozdobu dle chuti
Omládek: 100 ml vlažného mléka, 1 lžička medu, 1/4 kostky droždí (asi 10 g), 125 g hladké mouky Dále do těsta: 5 g cukru, 8 g soli, 145 ml vlažné vody, 25 g olivového oleje, 360 g hladké mouky
Už jste zkoušeli někdy připravit bábovku v mikrovlnce? Je výborná! Na bábovku v mikrovlnce si připravíme: 3 žloutky, 2/3 sklenice (asi 150 ml) studené vody, 2/3 sklenice (asi 150 ml) oleje, 150 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 20 g kvalitního kakaa (doporučujeme naše kakao COOP Premium), 2/3 kypřicího prášku do pečiva, 3 bílky a moučkový cukr na posypání.